کد خبر: ۵۱۸۱۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲

همراه اول چطور به قوی‌ترین موتور محرکه اقتصاد دیجیتال تبدیل شد؟

در دنیای امروز گذر از اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال نه فقط یک قدم جسورانه، بلکه حیاتی‌ترین استراتژی برای بقا و شکوفایی در اقتصاد مدرن است.
همراه اول چطور به قوی‌ترین موتور محرکه اقتصاد دیجیتال تبدیل شد؟

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:در دنیای امروز گذر از اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال نه فقط یک قدم جسورانه، بلکه حیاتی‌ترین استراتژی برای بقا و شکوفایی در اقتصاد مدرن است. در این مسیر، کسب‌وکار‌ها با آغوش باز به استقبال از نوآوری و فرصت‌های منحصربه‌فردی می‌روند که می‌توانند بازی را به نفع آنها عوض کرده و در رقابت اقتصاد دیجیتال جایگاه خود را تثبیت کنند. در این میان شرکت‌هایی که زیرساخت‌های لازم برای مهاجرت به اقتصاد دیجیتال را فراهم می‌کنند، نقش موثرتری را به عهده دارند.

اقتصاد دیجیتال چطور فرایند‌ها را تسهیل می‌کند؟

به گزارش سایت خبری و تحلیلی انتخاب، در اقتصاد دیجیتال، فرآیند‌ها به صورت دیجیتال و خودکار انجام می‌شوند که نتیجه آن افزایش قابل‌توجه سرعت عملیات و کاهش هزینه‌هاست. برای مثال، در سیستم‌های مدیریت زنجیره تأمین دیجیتال، نرم‌افزار‌های پیشرفته امکان پیگیری موجودی و سفارشات را به لحظه می‌دهند و هزینه‌های انبارداری و حمل‌ونقل را کاهش می‌دهند.

باید توجه داشت اینترنت به‌عنوان پایه‌ای‌ترین ابزار در اقتصاد دیجیتال، مرز‌های جغرافیایی را از میان برداشته و دسترسی به بازار‌های جهانی را تسهیل کرده است. برای نمونه، شرکت‌های تجارت الکترونیکی مانند آمازون می‌توانند محصولات خود را به مشتریان در سراسر دنیا عرضه کنند و این امکان را فراهم آورند که فروشندگان کوچک نیز به بازار‌های خارجی دسترسی داشته باشند.

همچنین اقتصاد دیجیتال توجه ویژه‌ای به تجربه مشتری دارد. با استفاده از فناوری‌های پیشرفته نظیر تحلیل داده‌ها، هوش مصنوعی و واقعیت مجازی، کسب‌وکار‌ها می‌توانند تجربه‌ای شخصی‌سازی‌شده و منحصربه‌فرد برای مشتریان خود ایجاد کنند. به‌عنوان مثال، پلتفرم‌های خرید آنلاین، با تحلیل رفتار خرید کاربران، پیشنهادات سفارشی را برای هر مشتری ارائه می‌دهند که منجر به افزایش رضایت و وفاداری مشتریان می‌شود.

با توجه به تحولات سریع جهانی و تقاضا‌های در حال تغییر مشتریان، مهاجرت به اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یک ضرورت استراتژیک برای بقا و رشد شرکت‌ها مطرح می‌شود. در این راه، وجود زیرساخت‌های قوی و نوآوری مستمر اجتناب‌ناپذیر است. سازمان‌هایی که به سرعت به سمت دیجیتالی شدن حرکت می‌کنند، قابلیت بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را خواهند داشت و می‌توانند در بازار جهانی رقابت‌کنند. برای مثال، شرکت نتفلیکس با انتقال از مدل سنتی اجاره فیلم به یک پلتفرم دیجیتال استریمینگ، توانست بخش عظیمی از بازار سرگرمی را تصاحب کند.

این تحول استراتژیک نه‌تن‌ها به افزایش کارایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌انجامد، بلکه به سازمان‌ها توانایی پاسخگویی سریع‌تر و مؤثرتر به نیاز‌های مشتریان را می‌دهد، که در نتیجه، مزایای رقابتی قابل‌توجهی به همراه دارد.

سه لایه کلیدی در اقتصاد دیجیتال

در توسعه اقتصاد دیجیتال سه لایه اصلی «زیرساخت»، «پلتفرم و سرویس‌ها» و «راه‌کار‌های هوشمند و اپلیکیشن‌ها» مطرح هستند. از سه لایه‌ای که از آنها نام برده شد، زیرساخت به عنوان استراتژیک‌ترین بخش تعریف می‌شود. تصور کنید اگر فناوری‌های ارتباطی نظیر اینترنت پرسرعت ۴ G و اخیرا ۵ G وجود نداشته باشد، چطور قرار است کسب و‌کار‌ها با مشتریان‌شان ارتباط برقرار کنند. برای مثال کسب‌و‌کار‌هایی نظیر دیجی‌کالا، دیوار و امثال آنها بدون فناوری‌های ارتباطی، هیچ شانسی برای نقش‌آفرینی نداشتند. از این رو در مقوله اقتصاد دیجیتال و گذر از اقتصاد سنتی، زیرساخت‌های ارتباطی و اینترنت، پایه و اساس اصلی محسوب می‌شود.

در حوزه فناوری‌های ارتباطی نقش اپراتور‌های تلفن‌همراه بیش از سایر شرکت‌های حوزه ICT به‌چشم می‌آید. این شرکت‌ها به واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای که طی سه دهه اخیر داشته‌اند، موتور محرکه اقتصاد دیجیتال محسوب می‌شوند.

همان‌طور که اشاره شد، در لایه زیرساخت، ارتباطات به‌عنوان یک پایه اساسی نقش ایفا می‌کند و شرکت‌هایی مانند همراه اول و ام. تی. ان- ایرانسل و رایتل در این حوزه فعال هستند که با ارائه خدمات ارتباطی و دیتاسنترها، بستر مورد نیاز برای اقتصاد دیجیتال را فراهم می‌کنند. این شرکت‌ها با ارائه خدمات ابری و زیرساخت‌های فناوری، فضای توسعه سایر کسب‌و‌کار‌ها تسهیل می‌کنند.

در لایه پلتفرم‌ها و خدمات، شرکت‌های بزرگی مثل دیجیکالا و اسنپ با ارائه پلتفرم‌های نرم‌افزاری و تجاری، دسترسی به خدمات متنوع دیجیتال را تسهیل می‌سازند. خدماتی مانند SaaS (نرم‌افزار به عنوان یک سرویس)، پلتفرم‌های آموزشی و‌API‌ها امکان توسعه و دسترسی به ابزار‌های کارآمد را فراهم می‌کنند.

در نهایت، لایه اپلیکیشن‌ها و راهکار‌های هوشمند شامل خدماتی، چون فین‌تک، شهر هوشمند، حمل‌ونقل و هوش‌مصنوعی است که با بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن، تجربه کاربری را به سطح جدیدی ارتقاء می‌دهند. در این بخش، شرکت‌هایی مثل دیوار و تپ‌سی فعالیت می‌کنند و با ارائه راهکار‌های نوآورانه، نیاز‌های کاربران را تحت پوشش قرار می‌دهند.

نکته قابل‌توجه نقش اپراتوری نظیر همراه اول است. این اپراتور به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در توسعه زیرساخت‌های فناوری کشور، نقش کلیدی را بر عهده دارد. همراه اول با شبکه ارتباطی و زیرساخت‌های قدرتمند خود، اساسی‌ترین حمایت را برای رشد و توسعه سایر لایه‌ها در اقتصاد دیجیتال فراهم می‌کند.

همان‌طور که اشاره اقتصاد دیجیتال به‌طور مشخص از اقتصاد سنتی متمایز است. در اقتصاد سنتی، فرایند‌های طولانی و پیچیده است و کسب‌وکار‌ها به‌طور عمده متکی بر نیرو‌های انسانی و ساختار‌های فیزیکی هستند. اما اقتصاد دیجیتال با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، یک معماری جدید را در سه لایه اصلی تعریف می‌کند.

زیرساخت‌ها؛ این بخش ستون اصلی اقتصاد دیجیتال شامل شبکه‌های ارتباطی پیشرفته، دیتاسنترها، اینترنت نسل پنجم و تکنولوژی‌های ابری است که به بهبود و تسریع ارتباطات و انتقال داده‌ها می‌انجامد.

پلتفرم و سرویس‌ها؛ در این لایه، پلتفرم‌های مختلف نظیر سرویس‌های ابری و‌API‌ها قرار دارند که امکان توسعه و ارائه خدمات متنوع دیجیتال را فراهم می‌سازند و تعامل بین کاربران و سیستم‌ها را ساده‌تر می‌کنند.

اپلیکیشن‌ها و راهکار‌های نوآورانه؛ در این بخش، اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های نهایی که مستقیم با کاربران در تعامل‌اند، توسعه یافته و از فناوری‌هایی، چون هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بهره‌می‌برند تا تجربه کاربری را تقویت کنند.

همراه اول، موتور قدرتمند توسعه اقتصاد دیجیتال

همراه اول با ارائه زیرساخت‌های ارتباطی نسل چهارم و پنجم نقش مهمی در تسهیل مهاجرت از اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال ایفا می‌کند. فناوری ۵ G با ویژگی‌ها و مزایای خاص خود، این امکان را فراهم می‌سازد که بسیاری از چالش‌های ارتباطی و تکنولوژیکی که قبلاً وجود داشت، کاهش یابند یا به‌کلی از میان بروند.

با افزایش سرعت و پهنای باند، نسل‌های جدید ارتباطات همراه به کسب‌وکار‌ها اجازه می‌دهد داده‌ها و اطلاعات حجیم را به‌سرعت انتقال دهند و به تحلیل و تصمیم‌گیری آنی بپردازند. این فناوری‌ها همچنین با کاهش تأخیر ارتباطی، برنامه‌های کاربردی حساس به زمان مانند خودرو‌های خودران، پردازش ابری و سیستم‌های اتوماسیون صنعتی را با دقت بیشتری ممکن می‌سازد.

اینترنت پرسرعت توانایی پشتیبانی از اتصال هم‌زمان تعداد زیادی دستگاه را دارد که برای اینترنت اشیا (IoT) بسیار حیاتی است و امکان اتصال و مدیریت تعداد زیادی سنسور و دستگاه هوشمند در صنایع مختلف، از خانه‌های هوشمند گرفته تا کارخانه‌های هوشمند را فراهم می‌کند. علاوه بر این، این فناوری با بهبود کیفیت تجربه کاربری در خدمات آنلاین نظیر پخش ویدئو‌ها با کیفیت بالا، بازی‌های آنلاین و کنفرانس‌های ویدئویی، رضایت مشتریان و کارمندان را افزایش می‌دهد.

کاربران می‌توانند بدون وقفه و با کیفیت بالا به محتوا و خدمات دیجیتال دسترسی پیدا کنند که این امر خود به تحریک بهره‌وری و نوآوری کمک می‌کند. زیرساخت‌های ارتباطی ۵ G بستر مناسبی برای پیاده‌سازی و توسعه فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) را فراهم می‌کنند که این فناوری‌ها می‌توانند به ایجاد تجربیات جدید در آموزش، سرگرمی و کسب‌وکار کمک کنند.

به‌طور کلی، همراه اول با سرمایه‌گذاری در این نسل از ارتباطات، به شرکت‌ها و صنایع کمک می‌کند تا فرآیند‌های خود را به‌طور مؤثرتری دیجیتالی کرده و در نتیجه به سمت بهره‌وری بالاتر و افزایش رقابت‌پذیری پیش بروند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا
طرح ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار تهران در بوستان هنرمندان آغاز شد.
ویدیوی باشگاه لیورپول بعد از تمدید قرارداد محمد صلاح ویدیوی باشگاه لیورپول بعد از تمدید قرارداد محمد صلاح
محمد صلاح به صورت رسمی تا سال 2027 با باشگاه لیورپول در قرارداد خواهد بود.
۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟ ۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟
پژوهش‌های دیرین‌شناسی در ایران نشان می‌دهد در حدود بیش از ۳۱ هزار سال پیش، ساحل دریای کاسپین (خزر) در مجاورت محوطه تخت رستم (نکا) قرار داشته است. این محوطه در دوره پارینه‌سنگی، کارگاهی برای تولید ابزار‌های سنگی و شکار بود.
درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال
استقلال در ادامه روند فاجعه بار خود مقابل فولاد شکست خورد تا هواداران این تیم خیلی بیشتر از قبل نگران تیمشان باشند.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه
با رشد چشمگیر آمار گردشگران و افزایش ۲۵ درصدی جابجایی مسافران در نوروز ۱۴۰۴، استان کرمانشاه توانست جایگاه خود را در میان مقاصد محبوب گردشگری کشور تثبیت کند.
کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟
بر اساس آخرین آمار‌های منتشره، امارات متحده عربی، قطر و کویت همچنان سه کشوری هستند که سه رتبه نخست بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل را در فوریه ۲۰۲۵ به خود اختصاص داده‌اند.
برگزیده
نصف میانکاله خشکید! نصف میانکاله خشکید!
در حال حاضر، تنها ۵۱.۳ درصد درصد از سطح آبی تالاب میانکاله پُر آب است
۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟ ۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟
پژوهش‌های دیرین‌شناسی در ایران نشان می‌دهد در حدود بیش از ۳۱ هزار سال پیش، ساحل دریای کاسپین (خزر) در مجاورت محوطه تخت رستم (نکا) قرار داشته است. این محوطه در دوره پارینه‌سنگی، کارگاهی برای تولید ابزار‌های سنگی و شکار بود.
کاهش مصرف برق به اندازه تولید یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت کاهش مصرف برق به اندازه تولید یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد تغییر ساعت رسمی کشور به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.
صفحه خبر بالای تصاویر