کد خبر: ۱۷۹۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰

رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲هزار دانشگاه خارجی

سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان از تشکیل اداره راهنمایی تحصیلی و اشتغال‌آفرینی دانشجویان خبر داد.
رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲هزار دانشگاه خارجی

رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲هزار دانشگاه خارجی

مخاطب24:حامد ثقفی، سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان درباره اهم فعالیت‌های این اداره‌کل در سال ۱۴۰۱ گفت: اداره‌کل امور دانش‌آموختگان به‌عنوان یکی از ادارات «معاونت بورس و امور دانشجویان خارج» وظایف مربوط به دانش‌آموختگان خارج، داخل و همچنین مطالعات و اعتبارسنجی دانشگاه‌ها و راهنمایی تحصیلی و امکان اشتغال‌آفرینی دانش‌آموختگان را به‌عهده دارد.

وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته، اداره‌کل امور دانش‌آموختگان با اتخاذ رویکرد‌های جدید و اهتمام حداکثری تلاش کرده است کلان برنامه‌ها و برنامه‌های عملیاتی به‌موازات خدمت‌رسانی و امور جاری این اداره‌کل پیشرفت داشته باشد به‌طوری که در سال گذشته یک‌هزار و ۲۱۱ پرونده ارزشیابی و متقاضیان گواهی موقت دریافت کرده‌اند، ۵۷۰ ارزشنامه با کد صحت برای دانش‌آموختگان خارج از کشور و ۴۵۸ هزار کد صحت برای دانش‌آموختگان داخل صادر شده است.

ثقفی افزود: بر اساس اقدامات انجام‌شده برای دانش‌آموختگان داخل کشور و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل می‌توان مشاهده نمود که در یک سال اخیر مربوط به عملکرد سالانه این اداره‌کل میزان رشد اقدامات برای صدور کد صحت پیشرفت بسزایی داشته است، این موضوع بیانگر اهتمام و تلاش اداره‌کل امور دانش‌آموختگان در حذف مدارک تحصیلی فیزیکی و توسعه اهداف دولت الکترونیک و هوشمند در این زمینه بوده است، همچنین، بر اساس آمار، میزان صدور کد صحت در دانشگاه‌های اختیاردار در دوره یک‌ساله اخیر نسبت به مدت مشابه آن در یک سال قبل نشان‌دهنده رشد ۲۷۵ درصدی است.

سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان تصریح کرد: لزوم بازنگری در موضوع اعتبارسنجی دانشگاه‌ها و همچنین اهمیت مطالعات داخلی در این زمینه سبب شد این اداره‌کل در اولین گام، اقدام به راه‌اندازی «اداره مطالعات و اعتبارسنجی دانشگاه‌ها» کند به‌طوری که هم‌اکنون این اداره‌کل دو برنامه اصلی شامل؛ الف) رتبه‌بندی دانشگاه‌های خارج از کشور بر مبنای معیار‌های دانشگاه تمدن‌ساز اسلامی، توازن در مبادلات علمی، نیاز‌های داخلی در زمینه صنعت و جامعه و اعتبار علمی و تخصصی دانشگاه‌ها، ب) توسعه و گسترش مطالعات مربوط به نظام‌های ارزشیابی دانشگاه‌های خارج از کشور و شناخت دقیق از شاخص‌های رتبه‌بندی رایج در سطح بین‌المللی و ارزیابی کارکرد این معیار‌ها در پیشرفت جوامع را در حال پیگیری و اقدام دارد.

وی با بیان اینکه این اداره‌کل اعتبارسنجی و تعیین رتبه بیش از ۲ هزار و ۷۸۶ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی ۱۰۷ کشور خارجی را برای سال ۲۰۲۳ انجام داده است؛ اظهار کرد: بر اساس نیاز‌های داخل و واقعیت‌های موجود در خارج از کشور در زمینه رتبه‌بندی دانشگاه‌های خارجی و مطابق با چارچوب‌های دانشگاه تمدن‌ساز، این اداره‌کل همچنین اقدام به تدوین و پیشبرد طرح پژوهشی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های داخلی و خارجی با تکیه بر معیار‌های دانشگاه تمدن‌ساز کرده است.

ثقفی با اعلام اینکه "دومین کلان‌برنامه این اداره‌کل در راستای هدایت، صیانت، پایش و نگهداشت دانشجویان و دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور است" اضافه کرد: به‌دلیل اهمیت توجه به موضوع هدایت تحصیلی دانشجویان و همچنین امکان اشتغال‌پذیری مناسب دانش‌آموختگان خارج از کشور، این اداره‌کل در اولین گام، اقدام به تشکیل «اداره راهنمایی تحصیلی و اشتغال‌آفرینی» کرد و به راه‌اندازی آن پرداخت در صورتی که در طول بیش از یک دهه گذشته و پس از تصویب ساختار تشکیلاتی سازمان امور دانشجویان، این اداره راه‌اندازی نشده بود و در گذشته نیز اقدامی برای آن انجام نگرفته بود.

سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان اظهار کرد: برنامه عملیاتی دیگر این اداره‌کل ساماندهی امور دانش‌آموختگان با هدف ایجاد ارتباط مؤثر با جامعه و صنعت است در این جهت نیز نشست‌ها و جلسات متعددی با نمایندگان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت نفت، وزارت صمت، سازمان فنی و حرفه‌ای، وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شده است.

 
برچسب ها: دانش‌آموختگان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر امروز در مسقط آغاز خواهد شد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر امروز در مسقط آغاز خواهد شد
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده است که زمان و مکان مذاکرات از سوی کشور میزبان، عمان، تعیین می‌شود و ایران با برگزاری آن در روز یکشنبه موافقت کرده است.
کریستیانو رونالدو برای تمدید با النصر دچار تردید است یا وسواس؟ کریستیانو رونالدو برای تمدید با النصر دچار تردید است یا وسواس؟
کریستیانو رونالدو برای امضای قرارداد جدید با باشگاه النصر دچار تردید شده است.
اخبار فوتبال یک طرف اخبار مرتبط با بیرانوند هم یک طرف! اخبار فوتبال یک طرف اخبار مرتبط با بیرانوند هم یک طرف!
شایعات عجیبی درباره علیرضا بیرانوند به گوش می‌رسد
مذاکرات تله آمریکایی است؟ مذاکرات تله آمریکایی است؟
یک مقام ایرانی: آمریکا احتمالا مذاکرات اتمی را به‌عنوان تله برای تشدید تنش طراحی کرده و این که آمریکا صادقانه مذاکره نمی‌کند.
قمه کشان خاک سفید در تور پلیس قمه کشان خاک سفید در تور پلیس
با تلاش ماموران پلیس اطلاعات تهران عوامل قدرت‌نمایی، درگیری، نزاع و قمه‌کشی در منطقه خاک سفید تهران شناسایی و دستگیر شدند.
مهدی طارمی گزینه اصلی اینزاگی برای خط حمله اینتر! مهدی طارمی گزینه اصلی اینزاگی برای خط حمله اینتر!
مهدی طارمی، ستاره ایرانی باشگاه اینتر، قرار است از ابتدا در ترکیب تیمش مقابل تورینو به میدان برود. این خبری است که رسانه‌های مختلف ایتالیایی به آن پرداخته و از این نوشته‌اند که او گزینه اصلی سیمونه اینزاگی برای خط حمله اینتر در هفته سی‌وششم است.
شریعتمداری کیهان هم برای ادامه مذاکرات شرط گذاشت! شریعتمداری کیهان هم برای ادامه مذاکرات شرط گذاشت!
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ» برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها بین تهران و واشنگتن شرط گذاشته، این شرط عذرخواهی رئیس‌جمهور آمریکا است.
برگزیده
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر امروز در مسقط آغاز خواهد شد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر امروز در مسقط آغاز خواهد شد
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده است که زمان و مکان مذاکرات از سوی کشور میزبان، عمان، تعیین می‌شود و ایران با برگزاری آن در روز یکشنبه موافقت کرده است.
مذاکرات تله آمریکایی است؟ مذاکرات تله آمریکایی است؟
یک مقام ایرانی: آمریکا احتمالا مذاکرات اتمی را به‌عنوان تله برای تشدید تنش طراحی کرده و این که آمریکا صادقانه مذاکره نمی‌کند.
شریعتمداری کیهان هم برای ادامه مذاکرات شرط گذاشت! شریعتمداری کیهان هم برای ادامه مذاکرات شرط گذاشت!
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ» برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها بین تهران و واشنگتن شرط گذاشته، این شرط عذرخواهی رئیس‌جمهور آمریکا است.
صفحه خبر بالای تصاویر