کد خبر: ۶۱۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷

آثار باستانی ۳۰۰۰ ساله در جنوب شهر رشت!

ولی جهانی اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های میدانی باستان‌شناسان در جنوب شهر رشت، بقایای آثاری با قدمت احتمالی بیش از ۳۰۰۰ سال کشف و شناسایی شده است.
آثار باستانی ۳۰۰۰ ساله در جنوب شهر رشت!

مخاطب۲۴- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از شناسایی بقایای آثاری باستانی با قدمتی احتمالی بیش از سه‌هزار سال در جنوب شهر رشت خبر داد.
ولی جهانی اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های میدانی باستان‌شناسان در جنوب شهر رشت، بقایای آثاری با قدمت احتمالی بیش از ۳۰۰۰ سال کشف و شناسایی شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان تصریح کرد: این آثار تاریخی که در جلگه‌های گیلان قرار دارند، نشان‌دهنده سکونت انسان از سمت رودبار به رشت در هزاره‌های اول پیش از میلاد است؛ شواهد این سکونت در محدوده‌ای حدود ۱۵ کیلومتری شهر رشت، در دل جنگل‌های هیرکانی مشاهده شده است.

او با اشاره به اهمیت تاریخی منطقه افزود: شواهد و مدارک تاریخی به‌دست‌آمده، بیانگر تداوم سکونت در این منطقه از هزاره اول پیش از میلاد تا دوره‌های اشکانی، ساسانی و اسلامی است.

جهانی با تأکید بر اینکه هنوز کاوش‌های دقیق باستان‌شناسی در این منطقه انجام نشده، گفت: در حال حاضر مستندات کافی برای تعیین دقیق تاریخ این منطقه در دست نیست و نیاز به مطالعات باستان‌شناسی بیشتری وجود دارد تا بتوان شواهد قطعی‌تری از حضور و استقرار انسان در جلگه‌های گیلان، به‌ویژه در محدوده رشت، از حدود ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد به‌دست آورد.

او ادامه داد: این کشفیات حاکی از آن است که انسان‌های اولیه از سمت رودبار به سوی جلگه‌های گیلان، به‌ویژه شهرستان رشت، مهاجرت کرده‌اند.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رودخانه سپیدرود نقش مهمی در شکل‌گیری تمدن و فرهنگ منطقه ایفا کرده است؛ بسیاری از محوطه‌های باستانی شناخته‌شده در سطح ملی و بین‌المللی همچون مارلیک، جمشیدآباد، کلورز، جلالیه، حلیمه‌جان، شهران و... در کنار این رودخانه قرار دارند.

جهانی خاطرنشان کرد: کشف این محوطه باستانی همراه با بقایای آثار انسانی، بیانگر تاریخ کهن گیلان و وجود تمدن‌های پیش از اسلام در این استان است.

او افزود: این کشفیات فرصتی نو برای مطالعه تاریخ و تمدن منطقه گیلان، به‌ویژه نواحی جلگه‌ای آن فراهم کرده که نیازمند کاوش‌ها و بررسی‌های علمی گسترده‌تری است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان همچنین از ادامه بررسی‌های میدانی در این منطقه خبر داد و گفت: مطالعات تکمیلی پس از انجام بررسی‌های فشرده باستان‌شناسی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

جهانی در پایان یادآور شد: تاکنون بیش از ۳۵۰ اثر تاریخی در شهرستان رشت شناسایی شده که از این تعداد، ۱۵۸ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

برچسب ها: گردشگری
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است
شاید لازم باشد برای خواندن این مصاحبه هشدار بدهیم و بگوییم اگر ناراحتی قلبی دارید از خواندن این مطلب دست بکشید چرا ممکن است ناامیدی شما با خواندن این مطلب تشدید شود.
صفحه خبر بالای تصاویر