کد خبر: ۲۹۶۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۶

وعده افزایش ۱۵ تا ۶۰ درصدی حقوق معلمان

با تعلل نماینده‌ها و دولت در خصوص تصویب این لایحه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در اطلاعیه‌ای از معلمان خواست دست به اعتراض بزنند تا بلکه صدایشان به گوش مجلسی‌ها برسد.
وعده افزایش ۱۵ تا ۶۰ درصدی حقوق معلمان

با تعلل نماینده‌ها و دولت در خصوص تصویب این لایحه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در اطلاعیه‌ای از معلمان خواست دست به اعتراض بزنند تا بلکه صدایشان به گوش مجلسی‌ها برسد. معلمان از هر طریقی که توانستند با ترک کلاس و بستن شبکه شاد در یک تحصن سراسری شرکت کردند.

وعده افزایش ۱۵ تا ۶۰ درصدی حقوق معلمان
مخاطب ۲۴- براساس گزارش خبرگزاری‌ها دو روز است معلمان در شهر‌های مختلف ایران دست به اعتصاب و برگزاری تجمع در اعتراض به تاخیر شدید مجلس در پیگیری طرح رتبه‌بندی معلمان زده‌اند. این تجمعات در دو روز گذشته علاوه بر تهران، در شهر‌هایی از جمله یزد، سقز، مریوان، کرمان، قم و… برگزار شده است و دیروز هم معلمان در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زده‌اند. مهم‌ترین اعتراضات معلمان به عدم اجرای کامل طرح همسان‌سازی بازنشستگان مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری و اختصاص تنها ۵/۱۲ هزار میلیارد تومان برای طرح رتبه‌بندی معلمان است که از نظر معلمان معترض این کار نوعی «سرهم‌بندی» تلقی می‌شود.

با تعلل نماینده‌ها و دولت در خصوص تصویب این لایحه «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان» در اطلاعیه‌ای از معلمان خواست دست به اعتراض بزنند تا بلکه صدایشان به گوش مجلسی‌ها برسد. معلمان از هر طریقی که توانستند با ترک کلاس و بستن شبکه شاد در یک تحصن سراسری شرکت کردند. در کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی مرتبط با اخبار صنفی معلمان هشتگ‌هایی، چون «تحصن سراسری معلمان» خودنمایی کرده و هدف آن است تا از اعضای کمیسیون آموزش و همچنین وزیر آموزش و پرورش درخواست کنند، نسبت به وضعیت حقوق خود رسیدگی‌های لازم را انجام داده و رتبه‌بندی فرهنگیان را به صورت عادلانه اجرایی کنند.

 



برخی شعار‌های نوشته شده در پلاکارد‌های در دستان معلمان عبارت بود از: رتبه‌بندی معلمان، توجیهی برای حقوق پایین نومعلمان؛ ابتدا همسان‌سازی حقوق سپس رتبه‌بندی، بدون در نظر گرفتن سابقه، برای ایجاد رقابت و انگیزه؛ در نظر گرفتن حقوق سه میلیون تومانی در سال جدید برای جوان نظام تعلیم و تربیت بر مبنای کدام بند سند تحول است؟ علیرضا کریمی‌فیروزجایی عضو هیات‌رییسه مجلس از برخورد نیرو‌های امنیتی در این تجمع ابراز بی‌اطلاعی کرد، اما اصل اعتراض و اعتصاب معلمان را تایید کرد.

افزایش حقوق معلمان

عضو کمیسیون آموزش مجلس با تایید این مساله که مهم‌ترین اعتراض معلمان، تاخیر در نهایی شدن طرح رتبه‌بندی است، گفت: مطالبه‌گری حق مسلم معلمان و تشکل‌های صنفی آنهاست، ولی طرح رتبه‌بندی معلمان قطعا در آینده نزدیک در مجلس شورای اسلامی تصویب خواهد شد و دیروز هم به دلیل حضور رییس‌جمهور در صحن مجلس، فرصت بررسی این طرح فراهم نشد.

وی ادامه داد: با اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، حقوق آن‌ها بین ۱۵ تا ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت. علت اصلی تاخیر در اجرای این طرح نیز آن است که دولت قبل حدود هشت سال کوچک‌ترین گامی در این زمینه برنداشت و در ماه‌های آخر فعالیت دولت، تازه این لایحه به مجلس ارائه شد و ما به دنبال تامین منابع لازم برای بار مالی آن هستیم. وی در پایان تصریح کرد: معلمان به عدم اجرای کامل طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان برای معلمان بازنشسته نیز اعتراض دارند که ما این مطالبه را هم قطعا در مجلس شورای اسلامی پیگیری خواهیم کرد.

رتبه‌بندی معلمان همراه با اشکالات فراوان است!

رتبه‌بندی معلمان در راستای بررسی صلاحیت حرفه‌ای و عملکردی معلمان مبتنی بر رویکرد رقابت سازنده شکل‌گرفته است تا بتواند منجر به افزایش کیفیت و بهبود عملکرد معلمان شود. اما کم‌توجهی به‌صورت مساله طرح رتبه‌بندی معلمان، نگاه صرف اقتصادی به آن و تبدیل یکی از قطعات پازل تحول بنیادین در آموزش‌وپرورش به مساله‌ای سطحی و سیاسی، موجب به حاشیه رفتن نظام رتبه‌بندی معلمان شده است.

مهرداد ویس‌کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دراین‌باره به «جهان‌صنعت» گفت: به نظرم لایحه رتبه‌بندی معلمان دارای اشکالات زیادی است. به طور مثال ماده ۴ (تخصیص رتبه‌ها) دارای ابهام است. در ماده ۴ لایحه رتبه‌بندی معلمان که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، مقرر گردیده است ۷۵ درصد معلمان در رتبه‌های ۳ تا ۵ و ۲۵ درصد معلمان در رتبه‌های ۱ و ۲ قرار بگیرند.

وی افزود: از دیگر ابهامات لایحه رتبه‌بندی معلمان ماده ۸ این لایحه است. تعریف و تعداد مشمولان لایحه رتبه‌بندی شامل عدم بیان تعریف مشخص از واحد آموزشی یا تربیتی و عدم شفافیت وضعیت معلمان شاغل در سمت‌های اداری (۹۰ درصد شاغلان سمت‌های اداری وزارت آموزش‌وپرورش معلمان هستند) ازجمله ابهامات ماده ۸ لایحه رتبه‌بندی معلمان ذکر شده است.

این نماینده مجلس اظهار کرد: براساس این لایحه دوره‌های ضمن خدمت، شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای و عملکرد رقابتی، سنوات تجربه معلمی، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در یکی از رتبه‌های پنج گانه قرار خواهند گرفت و هر فردی که معلمی در رشته شغلی‌اش، درج شده باشد مشمول رتبه‌بندی می‌شود.

معیشت معلمان در گرو اجرای لایحه رتبه‌بندی 

ابراهیم سحرخیز معاون سابق متوسطه سازمان آموزش‌وپرورش به «جهان‌صنعت» گفت: معلمان به حق دست به اعتراض زدند و دولت باید به وضعیت معیشت و منزلت آن‌ها توجه بیشتری کند. آقای رییسی به معلمان وعده دادند که یک بار برای همیشه بی‌عدالتی را حل کنند. این در حالی است که امروزه بی‌عدالتی منجر به فقدان احساس کرامت در معلم‌ها شده است. البته گرفتاری‌های معیشتی، معضلات اقتصادی و تورم زیاد آحاد ملت را درگیر کرده، اما در حال حاضر معلم‌ها از یک تبعیض بزرگ رنج می‌برند.

در بین عائله دولت و حقوق‌بگیران معلمین از کمتر میزان دریافتی برخوردارند و در این مدت کسی به داد آن‌ها نرسیده است. به همین دلیل امروزه شاهد اعتراضات گسترده صنفی معلمین در سراسر ایران هستیم. سال‌هاست هیچ دولتی برای بهبود معیشت معلمان قدمی برنداشته و همین امر نشان‌دهنده تبعیض آشکار در بین آن‌ها است. این در حالی است که تبعیض و نابرابری در فضا‌های آموزشی اثرگذار است و معلمان را بی‌انگیزه کرده است.

وی افزود: وقتی دولت صراحتا اعلام می‌کند میانگین دریافتی کارکنان بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است و میانگین دریافتی معلمان هنوز به ۷ میلیون تومان نمی‌رسد، نشان‌دهنده شکاف عمیق حقوق‌های دریافتی است. البته بنده بر این عقیده نیستم که حقوق ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومانی عدد معقولی است، زیرا او هم هنوز به خط فقر اعلامی نمی‌رسد. اما معلم‌ها به عنوان یک عنصر حیاتی در محیط آموزش و پرورش باید احساس کرامت کنند. امروزه معلمین از کمترین دریافتی برخوردار هستند.

با وجود اینکه اعتراضات معلمین رسانه شده، اما هنوز اقدام موثری صورت نگرفته است. این در حالی است که برخی از سازمان‌ها بی‌سروصدا قانون مصوبه مجلس را دور می‌زنند و حقوق‌های نجومی به کارمندانشان پرداخت می‌کنند؛ بنابراین برخی از کارکنان دولت که نمی‌خواهم نام ببرم از حد قانونی هم بیشتر دریافتی دارند و این یک تبعیض آشکار در بین حقوق‌بگیران دولت است. اما دریافتی معلم‌ها زیر هفت میلیون تومان است، یعنی قشر معلمان زیر خط فقر به‌سر می‌برند.

مجلس بعد از گذشت هشت سال نتوانسته با دولت به توافقی برسد تا بحث رتبه‌بندی را به یک جایی برساند تا حداقل این شکاف و تبعیض را پر کند؛ بنابراین تا زمانی که قضیه رتبه‌بندی معلم‌ها و احساس کرامت و منزلت آن‌ها ترمیم نشود، نباید از آموزش و پرورش انتظار تحویل و حرکت رو به جلو داشته باشیم.

این کارشناس آموزش و پرورش اظهار کرد: دولت نمی‌تواند به دلیل کمبود بودجه لایحه رتبه‌بندی معلمان را پشت گوش بیندازد. نباید به عنوان پدر خانواده بین حقوق‌بگیران دولتی تبعیض قائل شود. چه بسا معلمان خواهان حق خود هستند نه بیشتر از آن، بنابراین در چنین وضعیتی رسیدگی به خواسته‌های آن‌ها باید در اولویت مجلس و دولت قرار بگیرد.

متاسفانه طی هشت سال گذشته دولت روحانی هیچ قدمی برای اجرایی این طرح برنداشته و در واقع در تمام این سال‌ها وقت‌کشی شده است؛ بنابراین امیدوارم دولت آقای رییسی بدون بهانه‌جویی این لایحه را اجرای کند، چرا که در حال حاضر معیشت معلمان در گرو تصویب و اجرایی لایحه رتبه‌بندی است.

آن‌ها خواهان رسیدگی به وضعیت حقوق و رتبه‌بندی فرهنگیان به صورت عادلانه هستند؛ بنابراین آقای رییسی که شعار رفع بی‌عدالتی در جامعه را می‌دهد بهتر است از همین امروز یک بار برای همیشه به مشکلات معلم‌ها پایان دهد.

منبع: جهان صنعت

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وزیر امور خارجه آلمان از برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرد! وزیر امور خارجه آلمان از برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرد!
وزیر امور خارجه آلمان ضمن نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران، تصریح کرد که تمامی مسیر‌های مذاکرات برای حصول یک نتیجه مثبت، باز است.
جزییات جدید از فاجعه بندر شهید رجایی جزییات جدید از فاجعه بندر شهید رجایی
عباس مسجدی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور به منظور بررسی نحوه پاسخگویی به پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی، نظارت بر فرایند خدمت رسانی و قدردانی از همکاران پزشکی قانونی استان هرمزگان صبح امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه به شهر بندرعباس سفر کرد.
رییس جمهور عجله‌ای برای انتخاب وزیر اقتصاد ندارد سه ماه هم فرصت دارد! رییس جمهور عجله‌ای برای انتخاب وزیر اقتصاد ندارد سه ماه هم فرصت دارد!
معاون امور مجلس رئیس‌جمهور از به تعویق افتادن معرفی وزیر اقتصاد خبر داد.
بازوبند کاپیتانی به چه فردی سپرده می‌شود؟ بازوبند کاپیتانی به چه فردی سپرده می‌شود؟
ماجرایی که می‌تواند یک جنجال و حاشیه بزرگ را شکل دهد، به نظر می‌رسد در حال مدیریت مناسبی قرار دارد.
سامانه ملی ایران‌موزه رونمایی می‌شود سامانه ملی ایران‌موزه رونمایی می‌شود
مدیر کل موزه‌ها گفت: سامانه ملی «ایران موزه» با همکاری مشترک وزارت میراث‌فرهنگی راه‌اندازی شده و امکان بازدید دیجیتال از موزه‌ها و سایت‌موزه‌های منتخب کشور را برای عموم مردم فراهم می‌کند.
دیدار و گفت‌و‌گو عراقچی و بدر البوسعیدی در مسقط دیدار و گفت‌و‌گو عراقچی و بدر البوسعیدی در مسقط
وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به کشور عمان با وزیر امور خارجه این کشور دیدار و دیدگاه‌های کشورمان را در مورد مهمترین ابعاد این گفت‌و‌گو‌ها و مواضع اصولی و مبنایی ایران در این خصوص تبیین کرد.
برق ۵۰ اداره بزرگ و پرمصرف تهران قطع شد برق ۵۰ اداره بزرگ و پرمصرف تهران قطع شد
به دنبال هشدار‌های داده شده به دستگاه‌های اداری و عمومی، برق ۵۰ مشترک اداری بزرگ شهر تهران که اقدام به کاهش مصرف برق و قطع سامانه‌های سرمایشی بعد از ساعت اداری نکرده‌اند، قطع شد.
برگزیده
جزییات جدید از فاجعه بندر شهید رجایی جزییات جدید از فاجعه بندر شهید رجایی
عباس مسجدی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور به منظور بررسی نحوه پاسخگویی به پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی، نظارت بر فرایند خدمت رسانی و قدردانی از همکاران پزشکی قانونی استان هرمزگان صبح امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه به شهر بندرعباس سفر کرد.
پاپ لئو چهاردهم هم به هوش مصنوعی اطمینان ندارد! پاپ لئو چهاردهم هم به هوش مصنوعی اطمینان ندارد!
پاپ لئو چهاردهم که چندی پیش به جای پاپ فرانسیس، به عنوان رهبر کاتولیک‌های جهان منسوب شد با تاکید بر اینکه راه وی را ادامه خواهد داد درباره خطرات هوش مصنوعی هشدار داد.
وزیر ارتباطات وعده سرعت ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه را داد؟! وزیر ارتباطات وعده سرعت ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه را داد؟!
با آغاز فعال‌سازی ۵G، وزیر ارتباطات هدف این وزارتخانه را عبور از سرعت‌های پایین و رسیدن به سرعت ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه اعلام کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر