کد خبر: ۶۰۲۳۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱

مسافران ویتنام ویزای طلایی با اقامت بلند مدت دریافت می کنند

افزایش شمار گردشگران چینی که به‌جای تایلند، ویتنام را برای سفر انتخاب می‌کنند، این کشور را به بازنگری جدی در سیاست‌های صدور ویزا واداشته است. تسهیل ورود به ویتنام، به‌ویژه برای گردشگران بلندمدت، یکی از اصلی‌ترین راهبرد‌های دستیابی به هدف بلندپروازانه جذب ۲۳ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۵ است.
مسافران ویتنام ویزای طلایی با اقامت بلند مدت دریافت می کنند

مخاطب ۲۴- نخست‌وزیر ویتنام، فام مین چین، دستور داده است که وزارتخانه‌های امنیت عمومی، دفاع ملی، امور خارجه و فرهنگ، ورزش و گردشگری، پیشنهاد‌هایی برای سیاست‌های ویزایی منعطف‌تر و ساده‌تر ارائه دهند. این پیشنهاد‌ها از معافیت‌های کوتاه‌مدت از ویزا تا تسهیل فرآیند‌های صدور برای گروه‌هایی خاص، چون پژوهشگران، هنرمندان، ورزشکاران، دانشمندان، سرمایه‌گذاران و میلیاردر‌ها را دربر می‌گیرد.

در همین راستا، شورای مشورتی گردشگری ویتنام (TAB) از دولت خواسته است تا برنامه‌ای بلندمدت با عنوان ویزای طلایی تدوین کند، برنامه‌ای مشابه با آنچه پیش‌تر در تایلند، مالزی و اندونزی اجرا شده و به خارجی‌ها امکان اقامت تا ۱۰ سال در ویتنام را می‌دهد.

بیشتر بخوانید

پیشنهاد‌هایی برای سه نوع ویزای ویژه:

بر اساس این پیشنهاد، سه نوع ویزای خاص معرفی شده است:

ویزای طلایی ۵ تا ۱۰ ساله برای اقامت بلندمدت عمومی

ویزای سرمایه‌گذاری ۱۰ ساله با امکان اخذ اقامت دائم پس از پنج سال

ویزای استعداد ۵ ساله با تمدید آسان برای جذب متخصصان، هنرمندان، پژوهشگران و نوآوران

پیشنهاد شده است که این ویزا‌ها ابتدا به‌صورت آزمایشی در مقاصد گردشگری مهمی مانند فوکوک، هوشی‌مین، هانوی و دانانگ اجرا شوند. همچنین تشکیل شورای اصلاح سیاست‌های ویزا با مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی برای ارزیابی و اجرای این برنامه‌ها نیز پیشنهاد شده است.

رقابت منطقه‌ای و نگرانی از عقب‌ماندن

درحالی‌که ویتنام در سال ۲۰۲۴ رکورد ورود ۱۷.۶ میلیون گردشگر خارجی را ثبت کرد، رقبای منطقه‌ای آن همچون تایلند و مالزی در آستانه بازگشت به آمار‌های پیش از کرونا هستند، تایلند تنها ۱۲٪ و مالزی تنها ۴٪ با رسیدن به سطح سال‌های قبل فاصله دارند. شورای گردشگری هشدار داده است که ویتنام در صورت ادامه وضعیت فعلی، در این رقابت عقب خواهد ماند.

در حال حاضر، ویتنام تنها برای اتباع ۳۰ کشور امکان سفر بدون ویزا را فراهم کرده است، درحالی‌که این رقم برای تایلند ۹۳ و برای مالزی ۱۵۸ کشور است. از اول مارس، ویتنام مدت اقامت بدون ویزا برای اتباع لهستان، چک و سوئیس را به ۴۵ روز افزایش داد و معافیت ویزایی برای ۱۲ کشور ازجمله کره جنوبی و ژاپن را تا سال ۲۰۲۸ تمدید کرد.

با این حال، شورای گردشگری معتقد است که ساختار ویزایی کنونی ویتنام هنوز به‌اندازه کافی منعطف نیست و نمی‌تواند با برنامه‌هایی نظیر اقامت بلندمدت در تایلند یا خانه دوم من در مالزی رقابت کند، برنامه‌هایی که علاوه بر اقامت طولانی، مشوق‌هایی، چون معافیت‌های مالیاتی، اجازه کار و مالکیت املاک را هم ارائه می‌دهند.

کمبود بودجه برای تبلیغات گردشگری

یکی دیگر از چالش‌های مطرح‌شده در این گزارش، کم‌بودجه بودن تبلیغات گردشگری ویتنام در سطح جهانی است. شورای گردشگری اعلام کرده است که کل بودجه تبلیغات خارجی این کشور کمتر از ۲۰۰ میلیارد دونگ و معادل کمتر از ۸ میلیون دلار است.

تنها برنامه تبلیغاتی خارجی ویتنام، که پیش‌تر توسط بخش خصوصی تامین مالی می‌شد، به‌دلیل نبود سازوکار پایدار و حمایت دولتی متوقف شده است.

رکورد جدید در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵

با وجود چالش‌ها، اصلاحات اخیر در سیاست‌های ویزا نتایج مثبتی در پی داشته‌اند. در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵، بیش از ۶ میلیون گردشگر خارجی وارد ویتنام شدند که بالاترین آمار فصلی در تاریخ این کشور است، این رقم ۳۰٪ بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

جالب‌توجه آن‌که چینی‌ها در صدر این فهرست قرار دارند: ۱.۶ میلیون گردشگر چینی از ویتنام بازدید کردند، درحالی‌که تایلند تنها ۱.۳ میلیون گردشگر چینی را در همین بازه جذب کرده است. این برای نخستین بار است که ویتنام در جذب گردشگر چینی از تایلند پیشی می‌گیرد.

کارشناسان علت این تغییر را در نگرانی‌های امنیتی، شرایط اقتصادی چین و تغییر سلیقه‌های سفر دانسته‌اند. در عین حال، ویتنام شاهد رشد قابل‌توجهی در گردشگران ورودی از کره جنوبی، تایوان، ژاپن، روسیه، کامبوج و فیلیپین بوده است.

برچسب ها: گردشگری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مراسم «یکشنبه نخل» مراسم «یکشنبه نخل»
مراسم «یکشنبه نخل» یا «عید شعانین»، عصر یکشنبه (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) در کلیسای گریگور مقدس تهران برگزار شد.
با توجه به این ۸ راهکار وزن خود را مدیریت کنید با توجه به این ۸ راهکار وزن خود را مدیریت کنید
مدیریت وزن به صورت سالم یکی از چالش‌های بزرگ در دنیای امروز است. با افزایش شیوع چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن، اهمیت داش یک رویکرد سالم و پایدار برای کاهش یا حفظ وزن بیش از پیش احساس می‌شود.
آرزوی شهاب حسینی آرزوی شهاب حسینی
شهاب حسینی گفت؛ یکی از آرزو‌های من این است که در سینمای ایران عنوانی همچون پروانه ساخت نداشته باشیم
یک بانوی ایرانی به مریخ می‌رود! یک بانوی ایرانی به مریخ می‌رود!
یاسمن مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار از سال ۲۰۱۷ برای انجام ماموریت آرتمیس (سفر به ماه) تحت آموزش قرار گرفته بود در سال ۱۳۹۸ در جمع ۱۳ فضانورد نامزد معرفی شده از سوی ناسا برای قرار گرفتن در نوبت سفر به‌ماه و مریخ است.
قم قابلمه به قهرمان داد! قم قابلمه به قهرمان داد!
تقدیر با قابلمه از قهرمان کشتی جهان در قم
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
گفتگوی ترامپ با سلطان عمان بر سر مذاکرات ایران گفتگوی ترامپ با سلطان عمان بر سر مذاکرات ایران
رئیس‌جمهور آمریکا و سلطان عمان طی تماسی تلفنی درباره مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط گفت‌و‌گو کردند
برگزیده
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
معادن تاریخی کبیرکوه، پدیده‌ای جدید در باستان‌شناسی ایران معادن تاریخی کبیرکوه، پدیده‌ای جدید در باستان‌شناسی ایران
در کشفیات مهمی که می‌تواند به تحولی بنیادین در باستان‌شناسی ایران منجر شود، پژوهشگران ایرانی موفق به شناسایی سه معدن سنگ در دامنه‌های کبیرکوه در آبدانان استان ایلام شده‌اند که به احتمال قوی، منابع اصلی تأمین مصالح ساختمانی برای ساخت کاخ‌های باشکوه داریوش بزرگ در شوش بوده‌اند. این کشف، نه‌تنها بخشی از راز‌های پنهان جغرافیای هخامنشی را آشکار می‌سازد، بلکه با ارتقاء دانش معماری باستانی ایران، فرصت‌های طلایی برای معرفی و حفاظت این معادن و توسعه گردشگری فرهنگی در منطقه فراهم می‌آورد.
خرم آباد خواهر خوانده لیدا شد! خرم آباد خواهر خوانده لیدا شد!
شهردار خرم‌آباد گفت: شهر‌های خرم‌آباد و لیدا بلاروس از نظر موقعیت تاریخی و طبیعی شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند و در همین راستا تفاهم‌نامه خواهرخواندگی میان آنها منعقد می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر