کد خبر: ۳۲۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۴

اتباع کدام کشور‌ها می‌توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند؟

با لغو یک‌طرفه روادید ایران با ۳۳ کشور، شمار کشور‌هایی که اتباع آن‌ها بدون ویزا به ایران می‌توانند سفر کنند، به ۴۵ منطقه رسید.
اتباع کدام کشور‌ها می‌توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند؟

مخاطب 24- عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حالی از مصوبه دولت برای لغو رواید با ۳۳ کشور خبر داده است، که ایران پیش‌تر با پنج کشور گرجستان، ارمنستان، ترکیه، سوریه و قزاقستان دوطرفه لغو ویزا کرده‌ بود و برای اتباع کشورهای آذربایجان، چین، هنگ‌کنگ و ماکائو، عمان، مصر، بولیوی، ونزوئلا و مالزی این لغو روادید، یک‌طرفه و یا به صورت فرودگاهی بود. اتباع این کشورها برای مدت زمان مشخصی می‌توانند به ایران سفر کنند.

اکنون روادید ایران، یک‌طرفه برای اتباع حدود ۳۰ کشور دیگر لغو شده است و سه کشور لبنان، ونزوئلا و مالزی که پیش‌تر اتباع‌شان با ویزای فرودگاهی می‌توانستند به ایران سفر کنند، با مصوبه جدید دولت، بدون ویزا امکان سفر به ایران را یافته‌اند و به این ترتیب، روادید ایران برای ۳۳ کشور دیگر یک‌طرفه لغو شده است.

این ۳۳ کشور طبق اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شامل، عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت و لبنان (کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاومیانه)، روسیه (فقط به صورت گروهی)، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان (کشورهای همسایه و حوزه تمدنی قفقاز)، تونس، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس و سیشل (کشورهای آفریقایی و مسلمان)، ژاپن، اندونزی، مالزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج و برونئی (کشورهای شرق آسیا)، برزیل، مکزیک، پرو، ونزوئلا و کوبا (قاره آمریکا)، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین و بلاروس (کشورهای اروپای شرقی) و هندوستان (دارای اشتراکات فرهنگی و عضو سازمان بریکس) است.

 

ایران در سال ۲۰۲۳ نیز لغو روادید گروهی با روسیه را در توافقی دوجانبه به اجرا گذاشت، یعنی گروه‌های ۵ تا ۵۰ نفره با آژانس مسافرتی می‌توانند بدون ویزا به کشورهای یکدیگر سفر کنند، اما اعتبار این توافق تا دسامبر سال ۲۰۲۳ است که باید تمدید شود، اما اکنون با مصوبه اخیر دولت، روسیه نیز به فهرست کشورهایی که ایران با آن‌ها یکطرفه لغو روادید کرده، اضافه شده است و به این ترتیب، اتباع روسیه در صورت سفر گروهی به ایران می‌توانند از دریافت ویزا معاف شوند.

 

ایران همچنین از ۱۳۹۴ در فرودگاه‌ها و برخی مبادی ورودی برای اتباع تمام کشورها، غیر از آمریکا، کانادا، انگلیس، اردن، سومالی، کلمبیا، افغانستان، پاکستان و بنگلادش، روادید صادر می‌کرد.

از سال ۱۳۹۷ نیز با تصمیم و طرح وزارت امور خارجه، برچسب ویزا و مُهر ورود و خروج در گذرنامه اتباع خارجی ثبت نمی‌شود.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معتقد است با سیاست درهای باز از طریق تسهیل روادید برای شهروندان و تجار سایر کشورها، عزم جدی ایران برای تعامل با کشورهای مختلف دنیا نشان داده می‌شود، در عین حال که قدرت فرهنگی و دیپلماسی فعال ایران برای پذیرش گردشگران مختلف دنیا، پیشرفت‌ها و واقعیت امروز ایران نمایش داده خواهد شد و تصویر ذهنی شهروندان بین‌المللی از ایران بهبود می‌یابد و به ارزآوری از طریق افزایش گردشگران ورودی کمک خواهد شد.

هرچند مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی که به ارزیابی طرح لغو روادید ایران پرداخته، تاکید کرده است که جذب گردشگر صرفا با لغو ویزا اتفاق نمی‌افتد و برای به نتیجه رسیدن این طرح به زیرساخت خدماتی و تسهیل‌گری مطلوب‌تر نیاز است.

 

منبع: تابناک

برچسب ها: روادید ویزا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر