کد خبر: ۱۷۵۲۱
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۴

تلاش برای ثبت جهانی شهر تاریخی حریره کیش در آیسسکو و یونسکو

شهر تاریخی حریره به عنوان یکی از سکونتگاه‌های تاریخی شمال خلیج فارس برای ثبت در فهرست سازمان جهانی یونسکو و سازمان جهان اسلام (آیسسکو) در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار گرفته است.
تلاش برای ثبت جهانی شهر تاریخی حریره کیش در آیسسکو و یونسکو

تلاش برای ثبت جهانی شهر تاریخی حریره کیش در آیسسکو و یونسکو

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش: مرتضی رمضانی گالشی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی شنبه ۲۳ اردیبهشت در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد؛ گفت: محوطه ۸۰ هکتاری شهر تاریخی حریره در دل خلیج فارس نشان از تمدن کهن ایرانیان در این منطقه دارد که از منظر فرهنگی و تاریخی ارزشمند و دارای اهمیت است.

وی ادامه داد: ثبت شهر تاریخی حریره در فهرست میراث جهانی یونسکو و سازمان جهان اسلام (آیسسکو) می‌تواند جایگاه گردشگری کیش را در سطح جهانی با نگرش تاریخی و فرهنگی ارتقا دهد و زمینه ساز رونق اقتصادی و فرهنگی جزیره شود.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش خاطر نشان کرد: ثبت محوطه حریره در آیسسکو نیز گامی مثبت در راستای جذب گردشگر خارجی، راهیابی جزیره کیش به فهرست میراث جهانی و قرارگیری در مسیر بازدید توریسم خارجی، نزدیکتر شدن به ثبت محوطه در فهرست یونسکو است.

مرتضی رمضانی گالشی با بیان این که شهر تاریخی حریره به صورت موقت در یونسکو ثبت شده است؛ تاکید کرد: لازمه قرار گرفتن شهر حریره در فهرست سازمان جهانی یونسکو، ایجاد زیر ساخت‌های مدنظر میراث فرهنگی و توسعه موزه حریره به چهار برابر حال حاضر آن است که برای تحقق این مهم، تامین اعتبار شده است.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش گفت: آثار غیر منقول کیش از جمله محوطه تاریخی حریره، ابنیه مرکوری، مسجد ماشه و امیر (ع)، مجموعه قنات‌های کیش، سه بافت تاریخی سفین قدیم و جدید و باغو است که زیر نظر میراث فرهنگی در حال فعالیت هستند.

مرتضی رمضانی گالشی، تاکید کرد: ساماندهی محوطه شهر تاریخی حریره، مرمت تکمیلی فاز ۳ مسجد امیر (ع)، مرمت تکمیلی مسجدماشه، احداث پارک وحدت فاصله مسجد امیر (ع) و مسجد ماشه، طرح توسعه مسیر گردشگری سفین جدید از سمت جاده کرانه به منطقه بومگردی تک بادگیر و بهسازی و مناسب سازی بافت سفین قدیم و جدید را از جمله برنامه‌های در دست اقدام معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در حوزه میراث فرهنگی برشمرد.

وی پیگیری طرح توسعه گردشگری روستای تاریخی باغو و طراحی و اجرای سردرب ورودی، پیگیری مرمت احیاء و بهره برداری ابنیه بازار قدیمی فرانسه و کاخ کیش الیت، تکمیل و مرمت کاخ مرجان، طراحی، احیاء و بهره برداری از آن را از دیگر برنامه‌های معاونت گردشگری سازمان در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش از سرشماری درختان لور کهنسال جزیره کیش به عنوان میراث طبیعی کیش با همکاری حوزه محیط زیست برای ثبت در فهرست میراث طبیعی ملی خبر داد و تاکید کرد: بررسی و شناسایی درختان لور در راستای پلاک گذاری حفاظت و ثبت کهنسال‌ترین آن‌ها در فهرست آثار ملی در دستور کار قرار دارد.

مرتضی رمضانی گالشی از اقدامات اولیه جهت ثبت قنات‌های کیش خبر داد و گفت: پنج مجموعه قنات در جزیره کیش شناسایی شده که پرونده ثبت آن در فهرست آثار ملی تکمیل و برای دفاع در جلسه ثبت به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال شد.

وی با اشاره به میراث فرهنگی ناملموس جزیره کیش خاطر نشان کرد: ۱۲ مورد ارزشمند از آداب و رسوم بومیان کیش در این حوزه شناسایی شده که حداقل هشت پرونده آن در حال حاضر به اتمام رسیده و به وزارتخانه جهت ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ارسال شد که شامل بازی مُکصی و کِی رام، غذا‌های مَچبوس و مضروبه فضای معماری مجلسی و فضای مربعه یا مصیف و شیرینی‌های لگیمات و نان لوس است.

وی با اشاره به هرس درخت سبز کیش گفت: دلایل خشکیده شدن، نحوه و دلایل هرس و آسیب پذیری این درخت در برابر قارچ در دست بررسی است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
قطع سخنان قالیباف در خصوص مذاکرات قطع سخنان قالیباف در خصوص مذاکرات
برخی از رسانه‌ها صحبت‌های امروز رئیس مجلس شورای اسلامی در استان گلستان در باره مذاکرات با آمریکا را تنها به جملاتی کوتاه اکتفا کرده و بخش‌های اصلی را تقطیع کردند
کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید
تمام اطلاعیه‌های اعزام زائران برای حج و عتبات در سایت رسمی سازمان به آدرس haj.ir و سامانه.‌های my.haj.ir و atabatorg.haj.ir امکان‌پذیر است
هوش مصنوعی آشپزی را هم به دست گرفت هوش مصنوعی آشپزی را هم به دست گرفت
یک پلتفرم هوش مصنوعی می‌تواند در تهیه منوی غذا‌ها و عکاسی از آنها به کاربر کمک کند. این پلتفرم با اطلاعاتی که کاربر حتی عکس از غذای مورد نظر به او کمک می‌کند یک دستور غذا خلق کند.
پشت صحنه پایتخت را امشب در تلویزیون ببینید پشت صحنه پایتخت را امشب در تلویزیون ببینید
پشت صحنه مجموعه «پایتخت۷» امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه ـ ساعت ۲۰ از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود.
پلاک خلیج فارس بر ماشین‌های آمریکایی پلاک خلیج فارس بر ماشین‌های آمریکایی
پلاک خلیج فارس در خیابان‌های آمریکا
اندی چه پیامی به پزشکیان داد؟ اندی چه پیامی به پزشکیان داد؟
آندرانیک مددیان مشهور به اندی در گفت و گویی از بازگشت به ایران گفت.
چند رسانه ای
شمار جان‌باختگان شناسایی شده تاکنون به ۳۳ نفر رسیده است شمار جان‌باختگان شناسایی شده تاکنون به ۳۳ نفر رسیده است
مجتبی قهرمانی امروز با تسلیت مجدد به خانواده‌های جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس و آرزوی بهبودی مصدومان این حادثه اعلام کرد: دستگاه قضایی استان هرمزگان با همکاری اداره کل پزشکی قانونی استان هرمزگان و فراجا تمام سعی خود را برای تعیین وضعیت مفقودان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس مصروف داشته و با تمام توان و بسیج امکانات برای شناسایی هویت پیکر‌های جان‌باختگان این حادثه تلخ اقدام کرده است.
انفجار در اسکله شهید رجایی انفجار در اسکله شهید رجایی
انفجار بزرگی روز شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در «اسکله شهید رجایی» بندرعباس به وقوع پیوست. هنوز اطلاعات دقیقی درباره علت حادثه و میزان خسارات احتمالی منتشر نشده است.
صفحه خبر بالای تصاویر