کد خبر: ۶۲۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۴
در آینده شبکه مسی جمع آوری می‌شود

برنامه مخابرات توسعه ارتباطات بر بستر فیبرنوری است

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفت‌و‌گو با شبکه خبر، بر شتاب در توسعه فیبر نوری با هدف عدالت ارتباطی؛ جمع آوری شبکه مسی و توسعه در مسیر اجرای برنامه هفتم تاکید کرد.
برنامه مخابرات توسعه ارتباطات بر بستر فیبرنوری است

مخاطب۲۴- به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت مخابرات ایران مهندس محمدجعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، یکشنبه شب در گفت‌و‌گو با برنامه تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر، به تشریح چالش‌ها و راهکار‌ها شرکت مخابرات ایران در مسیر توسعه پرداخت و تاکید کرد با اتصال همه خانه‌ها به فیبر نوری باید با شبکه مسی خداحافظی کرد

بیشتر بخوانید

مهندس جعفر پور با اشاره به چالش‌ها و راهکار‌های توسعه ارتباطات ثابت در کشور، بر ضرورت گسترش شبکه فیبر نوری با هدف تحقق عدالت ارتباطی و پاسخ به نیاز‌های روزافزون مردم تأکید کرد.

وی توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری را راهکار کلیدی برون‌رفت از این وضعیت دانست و افزود: فیبر نوری می‌تواند ضمن ارتقای کیفیت خدمات، بخشی از بار شبکه موبایل را نیز کاهش دهد. در همین راستا، شرکت مخابرات ایران در حال اجرای پروژه بزرگ توسعه فیبر نوری منازل (FTTH) در بیش از ۴۰۰ شهر کشور است.»

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران، با اشاره به تغییر ماهیت زیرساخت‌های ارتباطی کشور طی سال‌های اخیر اظهار داشت: «زیرساخت ارتباطات در کشور طی دهه‌های گذشته مبتنی بر کابل‌های مسی بود که پاسخگوی نیاز‌های اولیه تلفن و اینترنت ADSL بود. اما امروز با گسترش خدمات دیجیتال و نیاز به اینترنت پرسرعت، این ساختار دیگر کارایی گذشته را ندارد و نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های کاربران باشد. در شبکه مسی، حداکثر سرعت حدود ۱۶ مگابیت بر ثانیه است که با افزایش فاصله از مراکز مخابراتی کاهش می‌یابد.»

وی با اشاره به سهم بالای ارتباطات موبایلی در کشور گفت: «در دهه گذشته توسعه ارتباطات سیار شتاب بیشتری نسبت به ارتباطات ثابت داشت و این باعث شد امروز بیش از ۷۰ درصد خدمات دیجیتال بر بستر موبایل ارائه شود. در حالی که در بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته، ترافیک عمده روی بستر ارتباطات ثابت و فیبر نوری است. این تمرکز بیش از حد بر شبکه موبایل باعث ازدحام و افت کیفیت در ساعات پرترافیک شده است.»

شتاب در توسعه فیبر نوری؛ مخابرات ایران در مسیر تحقق برنامه هفتم توسعه

مهندس جعفر پور با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه ارتباطات تصریح کرد: «بر اساس این برنامه، باید ۲۰ میلیون پورت اتصال فیبر نوری در کشور راه‌اندازی شود. تاکنون شرکت مخابرات ایران بیش از پنج میلیون پورت را تجهیز کرده و بالغ بر ۵۵۰ هزار اتصال فعال دارد.

تمرکز بر عدالت ارتباطی در توسعه زیرساخت‌های مخابراتی

وی توسعه مبتنی بر عدالت ارتباطی را از اولویت‌های شرکت مخابرات ایران برشمرد و گفت «: اگرچه توسعه فیبر نوری مبتنی بر اصل تقاضا و تراکم جمعیتی است، اما مناطق محروم و کم‌برخوردار نیز در دستور کار قرار دارند. در حال حاضر ۴۸ هزار روستای کشور به شبکه مخابرات متصل‌اند و در ۲۷ هزار روستا تلفن ثابت خانگی فعال است. پروژه USO نیز با راهبری وزارت ارتباطات برای توسعه در مناطق روستایی در حال اجراست.»

ارزان‌ترین اینترنت کشور در شبکه مخابرات


مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به چالش تعرفه‌ها در صنعت ارتباطات افزود: «در حال حاضر خدمات ارتباطی در کشور با قیمتی کمتر از بهای تمام‌شده عرضه می‌شود. این وضعیت ادامه‌دار نیست و تراز مالی اپراتور‌ها را با خطر مواجه کرده است. هرچند شرکت مخابرات ایران هنوز زیان‌ده نیست، اما عملاً درآمد و هزینه‌های ما سر به سر شده‌اند.»

او تأکید کرد: از سال ۱۳۹۶ تاکنون به جز یک بار، افزایش دیگری در تعرفه اینترنت ثابت نداشته‌ایم و همچنان ارزان‌ترین اینترنت کشور توسط شرکت مخابرات ایران ارائه می‌شود. این در حالی است که هزینه‌های عملیاتی ما چند برابر شده‌اند.»

افزایش جذابیت سرمایه گذاری در صنعت ارتباطات

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران، افزایش منطقی تعرفه‌ها را لازمه توسعه دانست و گفت: «افزایش تعرفه باید همراه با ارتقای کیفیت باشد تا مردم از خدمات بهتری برخوردار شوند. همچنین باید سرمایه‌گذاری در حوزه ICT برای بخش خصوصی جذاب شود تا شاهد ورود منابع مالی به این صنعت کلیدی باشیم.»

وی همچنین به ظرفیت‌های کشور در حوزه صادرات خدمات فنی‌مهندسی نیز اشاره کرد و افزود: ایران در حوزه دانش فنی ارتباطات در جایگاه مطلوبی قرار دارد. شرکت‌های خصوصی موفقی در این حوزه در حال فعالیت‌های برون‌مرزی هستند و ما نیز در شرکت مخابرات ایران از طریق مدیریت امور بین‌الملل، در حال پیگیری ظرفیت‌های صادراتی در بخش ICT هستیم.»

در بخش پایانی این گفت‌و‌گو، مهندس جعفرپور، با قدردانی از تلاش‌ها و همت کارکنان این شرکت در سراسر کشور، تأکید کرد: «پیشرفت‌هایی که امروز در توسعه زیرساخت‌ها، به‌ویژه پروژه ملی فیبر نوری، حاصل شده، نتیجه تعهد و تلاش شبانه‌روزی همکاران من در مجموعه بزرگ مخابرات ایران است. از نیرو‌های فنی و اجرایی در میدان تا متخصصان ستادی، همه در تحقق اهداف توسعه‌ای کشور نقش‌آفرین بوده‌اند. باور دارم که سرمایه انسانی ارزشمندترین دارایی این شرکت است و موفقیت‌های آینده نیز بر پایه همین تلاش‌ها رقم خواهد خورد.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟ صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی خطیب جمعه تهران خطاب به عموم مردم تاکید کرد: باید واحد باشید و وحدت و انسجام را حفظ کنید و هر صدای تفرقه را صدای دشمن تلقی کنید.
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟ کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟
«حامد شاکرنژاد» قاری قرآن و داور مسابقات محفل، مشاور فرهنگی وزیر راه و شهرسازی شد.
دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟ دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟
باشگاه اینتر با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی، تولد مهاجم ایرانی خود را تبریک گفت
ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد! ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد!
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در حساب ایکس خود نوشت: جنگ، ترور، خرابکاری، باج‌گیری. نشان می‌دهد که تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است.
مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد
معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیات وزیران مبنی بر عضویت سیدعلی مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان عضو شورای عالی کار را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.
برگزیده
بدترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۵ بدترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۵
عوامل اصلی کاهش نمره زیست‌پذیری شامل جنگ، بی‌ثباتی سیاسی، زیرساخت‌های آسیب‌دیده، خدمات درمانی ضعیف و امنیت پایین هستند.
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
تعداد دختران کنکوری تجربی بیشتر بود یا پسران؟ تعداد دختران کنکوری تجربی بیشتر بود یا پسران؟
بر اساس اعلام سازمان سنجش در گروه تجربی نوبت اول کنکور امسال گروه آزمایشی تجربی ۲۸۳ هزار و ۷۸۷ نفر معادل ۶۷ درصد داوطلبان زن هستند.
صفحه خبر بالای تصاویر