کد خبر: ۵۷۴۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱

فضا چگونه بر بینایی فضانوردان تأثیر می‌گذارد؟

حضور در فضا بر بینایی فضانوردان تأثیر می‌گذارد و این موضوع به سفر به مریخ نیز ارتباط دارد.
فضا چگونه بر بینایی فضانوردان تأثیر می‌گذارد؟

مخاطب ۲۴- محققان دریافته‌اند که تغییرات جریان خون و شرایط فشار در فضا می‌تواند منجر به مشکلات بینایی شود، فضانوردانی که از ماموریت‌های فضایی طولانی‌تر باز می‌گردند، تغییرات قابل‌توجهی را در سلامت چشم‌ها تجربه می‌کنند که با قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض گرانش صفر مرتبط است.

این تغییرات عمدتاً با وضعیتی به نام سندرم عصبی چشمی مرتبط با پرواز فضایی (SANS) ارتباط دارد که حدود ۷۰ درصد فضانوردان را در طول اقامت ۶ تا ۱۲ ماهه در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) تحت تأثیر قرار می‌دهد و چالش‌های بالقوه برای مدت طولانی‌تری، مانند سفر به مریخ ایجاد می‌کند.

بر اساس مطالعه‌ای که در IEEE Open Journal of Engineering in Medicine and Biology منتشر شده است، سه پارامتر چشمی حیاتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت: سفتی چشم، فشار داخل چشمی و دامنه پالس چشم. اندازه گیری‌ها بر روی داده‌های ۱۳ فضانورد انجام شد که ماموریت‌های آن‌ها از ۱۵۷ تا ۱۸۶ روز بوده است.

محققان کاهش ۳۳ درصدی سفتی چشم، کاهش ۱۱ درصدی فشار داخل چشم و کاهش ۲۵ درصدی دامنه نبض چشم را در بینایی مشاهده کردند.

بیشتر بخوانید

اثرات بالقوه دراز مدت

دکتر سانتیاگو کوستانتینو، چشم پزشک در دانشگاه مونترال، به phys.org گفت که جاذبه صفر، جریان خون و گردش خون وریدی را در چشم تغییر می‌دهد که می‌تواند منجر به تغییرات ساختاری در صلبیه و مشیمیه شود.

تغییرات مشاهده شده ممکن است ادامه داشته باشد و نگرانی‌هایی را در مورد تاثیر بر ماموریت‌های بیش از یک سال ایجاد کند؛ در حالی که بیشتر فضانوردان مورد مطالعه پس از ماموریت به دید طبیعی خود بازگشتند، لنز‌های اصلاحی گاهی اوقات در طول دوره بهبودی ضروری بودند.

ماموریت‌های مریخ خطرات جدیدی را به همراه دارد

کارشناسان در مورد اثرات ناشناخته قرار گرفتن طولانی مدت در معرض بی‌وزنی در طول ماموریت‌های طولانی مانند ماموریت‌های مریخ محتاط هستند و تیم تحقیقاتی تاکید کردند که برای رسیدگی به این خطرات به مطالعات بیشتر و استراتژی‌های پیشگیری نیاز است. نتایج به‌عنوان شاخص‌های اولیه برای شناسایی فضانوردان در معرض خطر عمل می‌کنند و راه را برای راه‌حل‌های هدفمندتر برای اطمینان از ایمنی مرز بعدی اکتشاف فضایی هموار می‌کنند.

برچسب ها: فضانوردان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
طالبان: ۳۸ هزار مهاجر طی ۲۴ ساعت از ایران بازگشتند طالبان: ۳۸ هزار مهاجر طی ۲۴ ساعت از ایران بازگشتند
مقام‌های محلی طالبان در هرات اعلام کرده که در جریان ۲۴ ساعت گذشته حدود ۳۸ هزار مهاجر از طریق مرز اسلام‌قلعه وارد ولایت هرات شدند.
مصرف برق را کاهش دهید تا برق‌ها قطع نشوند! مصرف برق را کاهش دهید تا برق‌ها قطع نشوند!
هم‌زمان با افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق در روز‌های اخیر، هشدار‌ها درباره ناترازی تولید و مصرف دوباره جدی شده است. طبق اعلام مسئولان صنعت برق، با عبور تقاضا از مرز ۷۶ هزار مگاوات و تداوم فشار بر شبکه، خاموشی‌های دو ساعته در برخی مناطق خانگی و عمومی ادامه خواهد داشت.
خودشیفتگی از نوع ترامپیسم! خودشیفتگی از نوع ترامپیسم!
رئیس‌جمهور ایالات متحده که نامزدی‌اش برای جایزه صلح نوبل به‌تازگی لغو شده، گلایه کرد که چرا به دلیل اقداماتش در ۲ هفته گذشته این جایزه را دریافت نکرده است!
موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند
موشک هوا به هوای PL-۱۵، شاهکار نظامی چین، با برد ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتری و فناوری هدایت پیشرفته، به یکی از پیشرفته‌ترین تسلیحات جهان تبدیل شده است. این موشک که از جنگنده‌هایی، چون J-۱۰ و J-۳۵ شلیک می‌شود، با توانایی درگیری فراتر از دید، تهدیدی جدی برای رقبا در آسمان است
مهدی قایدی به کدام تیم عربی می‌رسد! مهدی قایدی به کدام تیم عربی می‌رسد!
باشگاه اتحاد کلباء خواستار خرید نهایی مهدی قایدی از شباب الاهلی شده است.
بقایی: رژیم متجاوز باید قاطعانه محکوم شود بقایی: رژیم متجاوز باید قاطعانه محکوم شود
سخنگوی وزارت امور خارجه با مروری بر جنایت جنگی اسرائیل علیه زندان اوین، نوشت: رژیم متجاوز باید قاطعانه محکوم شود و به خاطر ارتکاب جنایات شنیع علیه مردم ایران مورد مواخذه و مجازات قرار گیرد.
تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: در حال حاضر کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۵۹ در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه افراد جامعه قرار دارد.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر