کد خبر: ۴۶۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵

بی‌خوابی چه تاثیراتی بر مغز می‌گذارد؟

بی‌خوابی می‌تواند بر ظاهر، رفتار و احساسات ما تاثیر بگذارد. در اینجا نگاهی بر تغییرات مغز پس از نخوابیدن در ۲۴، ۳۶، ۴۸. ۷۲ ساعت خواهیم انداخت.
بی‌خوابی چه تاثیراتی بر مغز می‌گذارد؟

مخاظب۲۴- کم خوابی-  در سال‌های اخیر کم خوابیدن و نخوابیدن به بخشی طبیعی از زندگی ما تبدیل شده است. در حالی که کم خوابیدن در ظاهر، رفتار و احساسات ما تاثیر می‌گذارد؛ نخوابیدن برای ساعت‌های طولانی خطرات مختلفی برای سلامت به همراه دارد.

یک روز بدون خواب
اگر یک روز کامل را به طور کامل بیدار بمانید اولین پدیده‌ای که توجه شما را جلب خواهد کرد میکرو-خواب است. میکرو-خواب بازه زمانی چند ثانیه‌ای است که به بدن ناخودآگاه به خواب می‌رود. اگرچه ۲۴ ساعت بیدار ماندن تاثیر شدیدی بر سلامت ما نخواهد داشت، کم شدن میزان توجه و سرعت عمل بدن می‌تواند جان افراد را به خطر بیاندازد.

تحقیقات نشان می‌دهد حتی پس از ۱۶ یا ۱۷ ساعت بیدار ماندن سرعت واکنش انسان‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند به تصادفات جاده‌ای یا حادثه‌های مختلف روزمره منجر شود.
پس از ۲۴ ساعت بیداری توانایی پردازش افکار و احساسات به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد وسطح اضطراب به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

سی و شش ساعت بدون خواب
وقتی ۳۶ ساعت بیدار بمانید توانایی پردازش افکار، توانایی عملکرد و سلامت جسمیتان به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

توانایی واکنش نشان دادن تا حد زیادی مختل شده و درک اطلاعات زیاد بسیار سخت می‌شود. حتی بینایی شما نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و تشخیص دادن اطرافیانتان سخت می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد ۳۶ ساعت بیدار بودن می‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود. افزایش فشار خون موجب بیشتر شدن اشتها خواهد شما و تمایل به شیرینی‌جات بیشتر می‌شود. در این مرحله اضطراب به بی‌تفاوتی تبدیل می‌شود و انگیزه فرد به شدت کاهش پیدا می‌کند.

دو روز بدون خواب
اگر دو روز را بدون خواب سپری کنید نه تنها بیدار ماندن بلکه اکثر کار‌های روزمره نیز برای شما سخت خواهد شد. در کنار احساس اضطراب و بی حوصلگی فرد بی‌پروا و غیرقابل پیش‌بینی می‌شود. با افزایش تعداد میکرو-خواب‌ها هر کار روزمره‌ای می‌تواند زندگی شما یا اطرافیانتان را در خطر بیاندازد.

در این مرحله سلامتی جسمی و سیستم دفاعی بدن نیز به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

کمبود خواب شدید پس از بیش از سه روز بیداری شروع می‌شود. اکنون ادراک به خطر افتاده است و ممکن است دچار هذیان و توهم شوید.

با توجه به خطرات کمبود خواب طولانی، مطالعات بسیار کمی از اثرات آن را وجود دارد. با این حال، تحقیقات بر گروهی از فضانوردان که به مدت ۷۲ ساعت بیدار ماندند، افزایش ضربان قلب، تغییرات شدید خلق و خو و کاهش توانایی پردازش اطلاعات را گزارش دادند.

توهمات بینایی و شنوایی، روان‌پریشی، هذیان، بی‌حسی، اختلال در تفکر وخوددگربینی نتایج شناخته شده کمبود خواب بلند مدت هستند. این علائم پس از یک دوره خواب طبیعی و استراحت از بین می‌روند.

واکنش افراد به کمبود خواب بسیار متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین عامل تفاوت ژنتیکی افراد است.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد بی‌خوابی با افزایش سن به دلیل تغییرات طبیعی در بدن شایع‌تر می‌شود و افراد مسن احتمال مشکلات بیشتری با خوابیدن یا زود بیدار شدن دارند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد زنان نسبت به مردان نیاز بیشتری به خوابیدن دارند و سخت‌تر خوابشان می‌برد. یکی بر طبق یکی از دلایل پیشنهاد شده زنان در طول روز کار‌های بیشتری را همزمان انجام می‌دهند، در نتیجه به زمان بیشتری برای استراحت نیاز دارند

برچسب ها: بی خوابی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
قیمت برنج هم رکورد شکست؟ قیمت برنج هم رکورد شکست؟
قیمت برنج ایرانی همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و خرید این کالای اساسی برای بسیاری از خانوارها در شرایط تورمی امروز به‌طور محسوسی تغییر یافته است.
فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق نیروگاه برق در ستارخان اظهار داشت: این حادثه ساعت ۱۵:۳۲ امروز در محل اداره برق خیابان ستارخان به نیروهای آتش نشانی اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای ۲ ایستگاه به محل اعزام شدند. البته نیروهای اداره برق هم همزان در حال اطفای حریق بودن
هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟ هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟
امروز وحید هاشمیان سرمربی ابتدای فصل پرسپولیس که در پایان هفته هفتم و بعد از دیدار با ذوب آهن، جای خود را به اوسمار، سرمربی برزیلی پرسپولیس، داد، با استوری کردن مطلب وبسایت تابناک درباره مقایسه نتایج بین دو سرمربی، موضع خود را در قبال تغییرات فنی روی نیمکت تیم علنی کرد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر