کد خبر: ۳۸۲۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷

شرایط و مدارک لازم جهت تعویض پلاک و نقل و انتقال وسایل نقلیه در سال ۱۴۰۳

قوانین و شرایط جدید نقل و انتقال وسایل نقلیه به همراه تمامی مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک در سال ۱۴۰۳ توسط قانون‌گذار اعلام شد.
شرایط و مدارک لازم جهت تعویض پلاک و نقل و انتقال وسایل نقلیه در سال ۱۴۰۳

مخاطب۲۴- با استناد به ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، جدیدترین شرایط نقل انتقال وسایل نقلیه اعلام شده و لازم است تا کلیه متقاضیان نقل و انتقال وسیله نقلیه، قبل از دریافت نوبت نقل و انتقال، ابتدا از طریق سامانه سکوی وصول دیون قانونی وسائط نقلیه نسبت به استعلام و پرداخت بدهی شامل مالیات نقل و انتقال خودرو و جرایم رانندگی و عوارض آزادراهی اقدام نمایند. در این بخش از اخبار خودرو سایت گجت نیوز، قوانین و مدارک لازم برای تعویض پلاک و انتقال انواع خودرو و موتورسیکلت، به استثنای ماشین‌های راه‌سازی، کارگاهی، معدنی، کشاورزی و شناور‌ها در سال ۱۴۰۳ را بازگو می‌کنیم.
شرایط اساسی نقل و انتقال وسایل نقلیه در سال ۱۴۰۳
بر اساس ماده ۳۰ قانون، مالیات نقل و انتقال تمامی وسایل نقلیه به استثنای موارد ذکر شده به شرح ذیل است:

تولید داخل به میزان یک درصد (۱%) و وارداتی دو درصد (۲%) به مأخذ مذکور در تبصره (۱) ماده (۲۸) این قانون برای سال تولید. مأخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده تا شش سال پس از سال تولید، سالانه ده درصد (۱۰%) همان مأخذ کاهش می‌یابد و برای سال‌های ششم به بعد، چهل درصد (۴۰%) مأخذ یاد شده است.

بیشتر بخوانید

تبصره ۱- ثبت سند انتقال وسائط نقلیه توسط دفاتر اسناد رسمی یا تعویض پلاک توسط نیروی انتظامی، منوط به پرداخت مالیات نقل و انتقال موضوع این ماده و به ترتیبی است که سازمان مقرر می‌کند. مراجع مزبور در صورت تخلف از این حکم، ملزم به پرداخت دو برابر مالیات پرداخت نشده هستند.

تبصره ۲- اولین انتقال خودرو از کارخانجات سازنده یا وصل‌کننده قطعات پیش‌ساخته (مونتاژ کننده) داخلی یا واردکنندگان (نمایندگی‌های رسمی شرکت‌های خارجی) به خریداران و همچنین هرگونه انتقال به صورت صلح و هبه به نفع دولت، مشمول پرداخت مالیات نقل و انتقال موضوع این ماده می‌شود.

تبصره ۳- نقل و انتقال انواع خودرو و موتورسیکلت با پلاک انتظامی مناطق آزاد تجاری‌- صنعتی مشمول مالیات موضوع این ماده نمی‌شود.

بر این اساس، لازم است کلیه متقاضیان نقل و انتقال وسیله نقلیه، قبل از دریافت نوبت نقل و انتقال، ابتدا از طریق «سامانه مالیات و عوارض خودرو» نسبت به استعلام بدهی مالیات نقل و انتقال و پرداخت آن اقدام فرمایند.
مدارک لازم جهت نقل و انتقال وسیله نقلیه
شرایط انتقال خودرو در مراکز تعویض پلاک به شرح ذیل اعلام شده است:

حضور خریدار و فروشنده یا نماینده قانونی آن‌ها (وکیل) به‌همراه وسیله نقلیه
اصل شناسنامه و کارت ملی خریدار و فروشنده
گواهی تسویه حساب تخلفات رانندگی وسیله نقلیه
بیمه شخص ثالث
معاینه فنی معتبر (خودرو‌هایی که ۴ سال از سال ساخت آن‌ها سپری شده باشد)
اصل سند مالکیت و کارت شناسایی وسیله نقلیه (تذکر: در صورت مفقود شدن سند مالکیت درج یک نوبت آگهی در روزنامه‌های کثیرالنتشار مبنی بر مفقودیت سند و سپری شدن ۱۰ روز از تاریخ درج آگهی)
مدرک احراز محل سکونت خریدار شامل: سند مالکیت یا اجاره‌نامه معتبر بنام خریدار، همسر، پدر یا مادر و… (تذکر: در صورت عدم احراز محل سکونت خریدار، ارائه مدرک تکمیلی شامل: دفترچه تأمین اجتماعی، معرفی نامه از کارگزینی محل خدمت با درج آدرس منزل برای کارکنان دولتی، معرفی‌نامه از آموزش و پرورش منطقه محل سکونت فرزندان با درج آدرس منزل)

نحوه احراز نشانی محل سکونت

با استناد به بند «د» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و بند «ط» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از ابتدای سال جاری، سامانه تعویض پلاک انواع خودرو و موتورسیکلت را به‌نحوی ایجاد نماید که تمامی مراحل نقل و انتقال مالکیت به‌صورت برخط انجام و مراجعه حضوری اشخاص صرفا برای احراز هویت فرد، اصالت خودرو و فک و نصب پلاک باشد. بر این اساس از تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۰ احراز سکونت مراجعین به مراکز تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت و دفاتر خدمات خودرویی به‌صورت سیستمی انجام می‌شود.

قبل از اخذ نوبت در سامانه نوبت‌دهی مراکز تعویض پلاک، احراز محل سکونت به‌صورت سیستمی انجام شود و چنانچه محل سکونت در سامانه تأیید نگردد، متقاضی می‌تواند از طریق مراجعه سامانه پنجره واحد خدمات فراجا نسبت به احراز محل سکونت اقدام و پس از تأیید آدرس توسط شرکت پست مجدداً برای اخذ نوبت از سامانه اقدام نماید؛ لذا متقاضیان محترم خدمات مراکز تعویض پلاک می‌توانند جهت احراز نشانی محل سکونت به سامانه پنجره واحد خدمات فراجا مراجعه نمایند.

برچسب ها: وسایل نقلیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر