کد خبر: ۲۹۶۴۲
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۰
واکنش های حاشیه دار به برگزاری چند گردهمآیی انتخاباتیY

مردم اصلا خبر دارند که امسال قرار است انتخابات برگزار شود؟

اگر بخواهیم شرایط سیاسی حاکم بر جناح‌های فعال در انتخابات را در ۱۲۴ روز مانده تا انتخابات ۱۱ اسفندماه توصیف کنیم به طور خلاصه می‌توان گفت که حدود صراحت و صعود فعالیت‌ها ویژگی مشترک اکثر این جناح هاست به طوری که در این ایام چند نشست بزرگ انتخاباتی و اعلام مواضع‌های مهمی صورت گرفت.
مردم اصلا خبر دارند که امسال قرار است انتخابات برگزار شود؟

مخاطب 24- اگر بخواهیم شرایط سیاسی حاکم بر جناح‌های فعال درانتخابات را در ۱۲۴ روز مانده تا انتخابات ۱۱ اسفندماه توصیف کنیم به طور خلاصه می‌توان گفت که حدود صراحت و صعود فعالیت‌ها ویژگی مشترک اکثر این جناح هاست به طوری که در این ایام چند نشست بزرگ انتخاباتی و اعلام مواضع‌های مهمی صورت گرفت که در سطور ذیل به طور اجمالی نگاهی به آن‌ها خواهیم انداخت.

یک:
اولین گردهمایی جوانان و فعالان انقلابی سراسر کشور با عنوان «مبنا»، عصر پنجشنبه ۴ آبان ۱۴۰۲ با حضور چهره‌های شاخص جریان انقلاب، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دبیران احزاب و فعالان سیاسی کشور و حضور افراد مطرحی مانند محسن رضایی و محمد باقر قالیباف و غلامعلی حدادعادل در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) با حضور ۴ هزار نفر برگزار شد. این نشست سیاسی که شاید اولین گام مهم و عملی شورای ائتلاف اصولگرایان برای برگزاری یک مراشم بزرگ بود همانگونه که پیش بینی می‌شد واکنش‌های زیادی درپی داشت به طوری برخی از اصولگرایان از چنین مراسمی استقبال کرده و آن را گامی در جهت ایجاد شور انتخاباتی دانستند، اما برخی از رسانه‌های دیگر که گا‌ها منتسب به دولت بودند نسبت به آن نکات قابل تاملی را مطرح کردند.

مثلا روزنامه ایران در واکنش به نشست نوشته است: اصولگرایان که در انتخابات ۹۴ مجلس خود را «جمنا» (جبهه مردمی نیرو‌های انقلاب) و در انتخابات ۹۸ «شانا» (شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب) نامیده بودند، در همایش اخیر نیز از نام جدید خود رونمایی کردند. اصولگرایان قرار است در انتخابات پیش روی مجلس تحت عنوان «مبنا» (مجمع بیداری نیرو‌های انقلاب) فعالیت کنند. گفتنی است، «شفافیت آرای نمایندگان» از مهم‌ترین وعده‌هایی بود که جریان اصولگرا علی‌رغم پیروزی حداکثری در انتخابات اخیر مجلس، تاکنون نتوانسته است آن را محقق کند.

اینگونه اعلام موضع نسبت به این نشست درحالی رخ می‌دهد که غلامعلی حدادعادل در پایان سخنان خود در این مراسم تاکید داشت که آقای رئیسی نیز تمایل داشتند که در این مجلس شرکت کنند که فرمودند از جانب من به حاضران در مجلس سلام من را برسانید و گفتند که بنده علاقه‌مند بودم که در این اجتماع انقلابیون شرکت کنم.

دو:
در برابر این نشست مراسم دیگری با موضوع حمایت از مردم فلسطین، اما با حضور چهره‌های مطرح تشکل تازه تاسیس شریان که از افرادی همچون رسایی و بذرپاش به عنوان چهره‌های مطرح موسس آن نام برده می‌شود برگزار شد که چندان مورد استقبال قرار نگرفت و همین موضوع موجب شد تا واکنش‌هایی را در فضای مجازی در پی داشته باشد.

سه:
در بین جریان اصلاح طلبان معتدل که در دوره‌ای توسط محمدرضا عارف نمایندگی می‌شد تا کنون فعالیت خاصی رویت نمی‌شود و می‌توان گفت در سکوت خبری محض به سر می‌برند. در همین ارتباط حسن رسولی از افراد نزدیک به محمد رضا عارف می‌گوید: در مجموع یک کنش سیاسی سازمان داده شده معطوف به انتخابات ۱۱ اسفند امسال را از سوی دکتر عارف ندیدم و برای من سوال است که چرا در شرایطی که انتخابات امر مهمی برای کشور است، به خصوص اینکه افزایش ضریب مشارکت همواره یکی از مولفه‌های تعیین کننده در اعتبار سنجی نظام سیاسی بوده و هست، چرا شخصیت‌هایی مثل دکتر عارف که ثابت کرده اند هم در برخورد با مردم، سیاستمداران راستگویی هستند و هم در برخورد با نظام در چهارچوب نظام فعالیت می‌کنند، انقدر بی انگیزه و مایوس هستند.

وی در ادامه تصریح می‌کند: من فکر می‌کنم این سوال را بیشتر باید از متولیان امور کشور داری مثل آقای وزیر کشور و سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هایی که در حوزه سیاست داخلی مسئولیت دارند پرسید که آقای عارف کجاست. اما همانگونه که عرض کردم نشانی مبنی بر اینکه جنب و جوشی در مجموعه دکتر عارف معطوف به انتخابات پیش رو جریان داشته باشد، من چیزی ندیدم.

همچنین یکی دیگر از چهره‌های دیگر اصلاح طلب یعنی مصطفی کواکبیان هم با بیان اینکه فضای انتخابات الان خیلی گرم نیست مدعی شده است که این روز‌ها وقتی حرف از انتخابات به میان می‌آید خیلی‌ها میخواهند با چاقو شکم مارا پاره کنند! زیرا به نان شب محتاج هستند. بسیاری از مردم هم اصلا خبر ندارند که امسال قرار است انتخابات برگزار شود چه برسد به اینکه بخواهند درباره آرایش سیاسی صحبت کنند.

چهار:
در مورد آمار ثبت نام کنندگان در انتخابات محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور پس از پایان زمان ثبت نام، آمار نهایی داوطلبان نمایندگی در انتخابات مجلس را ۲۴۸۲۹ نفر اعلام کرد. پیگیری خبرنگار فارس حاکی از آن است که طبق برآورد‌های اولیه ۸ درصد از ثبت نام کننده‌ها تمایلات سیاسی اصلاح‌طلبی دارند و ۹ درصد از نامزد‌هایی که ثبت نام خود را نهایی کرده اند اصولگرا هستند. این برآورد بر اساس چهره‌های شناخته شده جریانات سیاسی است و تعداد دیگری از ثبت نام کننده‌ها نیز هستند که به جهت سابقه کمتر فعالیت سیاسی هنوز نمیتوان در مورد جناح سیاسی‌شان سخن گفت. البته این خبرگزاری درحالی این آمار را مطرح کرده است که فی الواقع تا اعلام نهایی و رسمی اسامی نمی‌توان به طور قطع درمورد ترکیب و آرایش سیاسی ثبت نام کنندگان نظر نهایی داد البته شیوه ثبت نام نامزد‌های احزاب در انتخابات مجلس نیز حاکی از آن است که اصلاح‌طلبان تمرکز اصلی خود را بر شهرستان‌ها متمرکز کرده‌اند و اصولگرایان هم در مرکز و هم در شهرستان‌ها آرایش سیاسی خود را شکل داده اند.

پنج:
اما در مورد انتخابات مجلس خبرگان هم به موازات انتخابات مجلس شاد تحرکاتی هستیم از جمله اینکه سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خبر داده است این تشکل بنا دارد کمیته مشترکی با جامعه مدرسین درباره کاندیدا‌های انتخابات خبرگان تشکیل داده  و تلاش شود لیست مشترک در سراسر کشور برای انتخابات خبرگان ارائه گردد. مصباحی مقدم در ادامه گفته است:ما هنوز وارد بحث درباره کاندیدا‌ها نشده‌ایم و باید شورای نگهبان ابتدا نتیجه بررسی‌ها را اعلام کند و از بین افراد تأییدصلاحیت‌شده، درباره لیست صحبت کرد.

و آخر:
وزیر کشور هم از پیگیری این نهاد برای الکترونیکی کردن شمارش آرا و هوشمند شدن صندوق‌های رای در یک هشتم حوزه‌ها خبر داده است. احمد وحیدی درباره این‌که حالا که ثبت‌نام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی برگزار شده است، آیا امکان دارد روند رأی‌گیری هم به صورت الکترونیکی برگزار شود، گفت: بسیاری از فرآیند‌ها الکترونیکی خواهد شد و در حال حاضر هم هست. قبل، حین و بعد از انتخابات ۲۵ فرآیند وجود دارد که غالب آن‌ها الکترونیکی است. وی ادامه داد: در قانون پیش‌بینی شده است یک هشتم از حوزه‌ها با هماهنگی شورای نگهبان این‌گونه شود. ما درحال تعامل با شورای نگهبان هستیم این را حل کنیم و کار یک هشتم انجام شود تا ما بتوانیم گام به گام به سمتی برویم که شمارش آرا هم الکترونیکی شود. وحیدی درخصوص این‌که آیا این یک هشتم در شهر‌های بزرگ قرار است باشد یا شهر‌ها به صورت رندوم انتخاب می‌شوند، بیان کرد: باید با شورای نگهبان توافق کنیم، قانون پیش‌بینی کرده است با هماهنگی شورای نگهبان روی انتخاب این حوزه‌ها باید توافق شود.

 

منبع: تابناک

برچسب ها: انتخابات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
صفحه خبر بالای تصاویر