کد خبر: ۲۵۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۴
«شهریار حیدری» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلی در گفت‌‌وگو با «مخاطب ۲۴» مطرح کرد

بحران آب روی میز کمیسیون امنیت ملی است

نماینده قصر شیرین در مجلس: نگاه استراتژیک به منابع آب کشور داریم/استفاده از ظرفیت آب کشور‌های همسایه مدنظر کمیسیون امنیت ملی است/آینده آب در ایران امنیتی است
بحران آب روی میز کمیسیون امنیت ملی است

بحران آب روی میز کمیسیون امنیت ملی است

مخاطب ۲۴- بحران آب حالا به یکی از اصلی‌ترین بحران‌های کشور تبدیل شده است. نتیجه آن همه اخطار سازمان‌های جهانی در یک سال اخیر حالا نشان از این دارد که وضعیت ایران هر سال بدتر می‌شود و وضعیت نشان از بحران جدی در آب‌های زیرزمینی کشور دارد. به زیان ساده اگر بخواهیم مساله بحران آب در ایران و دلایل و نتیجه آن را بسیار ساده بیان کنیم، این است که؛ منابعِ آبِ تجدیدپذیر (عمدتا آب‌های سطحی) کفافِ زندگیِ ۸۵ میلیون ایرانی را نمی‌دهد و به همین دلیل، ناگزیر به استفاده از سفره‌های آبِ زیرزمینی شده‌ایم، سفره‌هایی که سطحِ آن‌ها سال به سال پایین‌تر می‌رود و برای همیشه نابود می‌شود و اگر راهکاری برای آن یافته نشود با بحرانی بزرگ‌تر مواجه خواهیم شد. بحرانی که می‌تواند زندگی بیش از ۵۰ میلیون نفر ایرانی را به خطر جدی بیاندازد. نتیجه اولیه بحران آب نیز حالا این شده است که دولت ایران هشدار می‌دهد که با کمبود تامین آب مواجه شده است و توان تامین آب کافی را نخواهد داشت و همزمان درگیری‌های بین استانی بر سر منابع آب که مدام در آن کاهش می‌یابد، رشد کرده است.

در همین رابطه نیز عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به «مخاطب ۲۴» گفت: «مشکلات پیش رو و احتمالی آینده کشور در موضوع منابع آب را در کمیسیون بررسی کردیم.»

«شهریار حیدری» عضو کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با «مخاطب ۲۴» موضوع خشکسالی موضوعی مورد بررسی در کمیسیون امنیت ملی است، اظهار کرد: «چندین جلسه با حضور مسئولین و مقامات مربوطه داشتیم و از آن‌ها دعوت کردیم. مدیران حوزه آب در جلسات حاضر شدند و مسائل و مشکلات پیش رو و احتمالی آینده کشور در موضوع منابع آب را بررسی کردیم و بسیاری از موضوعات ضروری حوزه آب را مورد بررسی قرار دادیم و این جلسات مستمر ادامه دارد.»


بیشتر بخوانید: ایران در کانون بزرگ‌ترین تنش آبی جهان


وی با اشاره به اینکه کمیته آب در کمیسیون امنیت ملی تعریف شده، گفت: «مدیریت منابع آب یکی از مباحثی است که همواره مد نظر کمیسیون امنیت ملی هست، کشور ما نیمه خشک است، ولی در عین حال برخی از استانها، استان‌های پُر آبی هستند که با ایجاد سد‌های مختلف و ذخیره منابع آبی و مدیریت منابع آب می‌توان مانع وقوع بحران آب شد.»

نماینده قصر شیرین، سرپل ذهاب مشکل کشور در موضوع آب را مدیریت منابع آب کشور دانست و ادامه داد: «همین بارش‌های کم که در چندین سال گذشته داشتیم با ذخیره سازی برای مصرف کشور کفایت می‌کرد به دلیل فقدان مدیریت منابع آب نتوانستیم نیاز کشور را تامین کنیم. در عین حال ما از بُعد امنیتی و نگاه استراتژیک به منابع آبی کشور به مسائل حوزه آب می‌پردازیم.»

عضو کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: «استفاده صحیح از منابع آب، فرهنگسازی در این زمینه، مدیریت منابع آب و میزان دِبی و ذخایر آبی کشور مد نظر کمیسیون است و به اضافه که بتوانیم از ظرفیت کشور‌های همسایه و دیگر کشور‌ها در منابع آب استفاده کنیم و این نیاز به مدیریت دارد، از این جهت هر آنچه به عنوان مولفه‌های تنش آبی، ذخیره آبی، مدیریت آبی هست مورد توجه کمیسیون امنیت ملی هست.»

حیدری در مورد مطالبات مردم و کشاورزان در مورد آب مورد نیاز و بررسی در کمیسیون امنیت ملی گفت: «هر موضوعی که در مسائل امنیتی اثرگذار باشد، کاملاً مورد توجه کمیسیون امنیت ملی هست. آب را اگر خوب مدیریت نکنیم به عنوان یک بحران تلقی می‌کنیم و دو هفته قبل پیش از تعطیلات یکی از مباحثی که در کمیسیون مطرح شد موضوع آب بود و کمیته آب هم فعال است و همه اعضای کمیسیون در آن حضور دارند و بیشتر به دنبال جلوگیری از تنش‌های آبی به اضافه مدیریت منابع آب و توزیع درست و صحیح منابع هست که امیدوارم نتیجه بخش باشد.»

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت