مخاطب ۲۴- بحران آب حالا به یکی از اصلیترین بحرانهای کشور تبدیل شده است. نتیجه آن همه اخطار سازمانهای جهانی در یک سال اخیر حالا نشان از این دارد که وضعیت ایران هر سال بدتر میشود و وضعیت نشان از بحران جدی در آبهای زیرزمینی کشور دارد. به زیان ساده اگر بخواهیم مساله بحران آب در ایران و دلایل و نتیجه آن را بسیار ساده بیان کنیم، این است که؛ منابعِ آبِ تجدیدپذیر (عمدتا آبهای سطحی) کفافِ زندگیِ ۸۵ میلیون ایرانی را نمیدهد و به همین دلیل، ناگزیر به استفاده از سفرههای آبِ زیرزمینی شدهایم، سفرههایی که سطحِ آنها سال به سال پایینتر میرود و برای همیشه نابود میشود و اگر راهکاری برای آن یافته نشود با بحرانی بزرگتر مواجه خواهیم شد. بحرانی که میتواند زندگی بیش از ۵۰ میلیون نفر ایرانی را به خطر جدی بیاندازد. نتیجه اولیه بحران آب نیز حالا این شده است که دولت ایران هشدار میدهد که با کمبود تامین آب مواجه شده است و توان تامین آب کافی را نخواهد داشت و همزمان درگیریهای بین استانی بر سر منابع آب که مدام در آن کاهش مییابد، رشد کرده است.
در همین رابطه نیز عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به «مخاطب ۲۴» گفت: «مشکلات پیش رو و احتمالی آینده کشور در موضوع منابع آب را در کمیسیون بررسی کردیم.»
«شهریار حیدری» عضو کمیسیون امنیت ملی در گفتوگو با «مخاطب ۲۴» موضوع خشکسالی موضوعی مورد بررسی در کمیسیون امنیت ملی است، اظهار کرد: «چندین جلسه با حضور مسئولین و مقامات مربوطه داشتیم و از آنها دعوت کردیم. مدیران حوزه آب در جلسات حاضر شدند و مسائل و مشکلات پیش رو و احتمالی آینده کشور در موضوع منابع آب را بررسی کردیم و بسیاری از موضوعات ضروری حوزه آب را مورد بررسی قرار دادیم و این جلسات مستمر ادامه دارد.»
بیشتر بخوانید: ایران در کانون بزرگترین تنش آبی جهان
وی با اشاره به اینکه کمیته آب در کمیسیون امنیت ملی تعریف شده، گفت: «مدیریت منابع آب یکی از مباحثی است که همواره مد نظر کمیسیون امنیت ملی هست، کشور ما نیمه خشک است، ولی در عین حال برخی از استانها، استانهای پُر آبی هستند که با ایجاد سدهای مختلف و ذخیره منابع آبی و مدیریت منابع آب میتوان مانع وقوع بحران آب شد.»
نماینده قصر شیرین، سرپل ذهاب مشکل کشور در موضوع آب را مدیریت منابع آب کشور دانست و ادامه داد: «همین بارشهای کم که در چندین سال گذشته داشتیم با ذخیره سازی برای مصرف کشور کفایت میکرد به دلیل فقدان مدیریت منابع آب نتوانستیم نیاز کشور را تامین کنیم. در عین حال ما از بُعد امنیتی و نگاه استراتژیک به منابع آبی کشور به مسائل حوزه آب میپردازیم.»
عضو کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: «استفاده صحیح از منابع آب، فرهنگسازی در این زمینه، مدیریت منابع آب و میزان دِبی و ذخایر آبی کشور مد نظر کمیسیون است و به اضافه که بتوانیم از ظرفیت کشورهای همسایه و دیگر کشورها در منابع آب استفاده کنیم و این نیاز به مدیریت دارد، از این جهت هر آنچه به عنوان مولفههای تنش آبی، ذخیره آبی، مدیریت آبی هست مورد توجه کمیسیون امنیت ملی هست.»
حیدری در مورد مطالبات مردم و کشاورزان در مورد آب مورد نیاز و بررسی در کمیسیون امنیت ملی گفت: «هر موضوعی که در مسائل امنیتی اثرگذار باشد، کاملاً مورد توجه کمیسیون امنیت ملی هست. آب را اگر خوب مدیریت نکنیم به عنوان یک بحران تلقی میکنیم و دو هفته قبل پیش از تعطیلات یکی از مباحثی که در کمیسیون مطرح شد موضوع آب بود و کمیته آب هم فعال است و همه اعضای کمیسیون در آن حضور دارند و بیشتر به دنبال جلوگیری از تنشهای آبی به اضافه مدیریت منابع آب و توزیع درست و صحیح منابع هست که امیدوارم نتیجه بخش باشد.»