کد خبر: ۲۴۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۲

قرایی مقدم: اگر اقدامی برای حل بحران آب صورت نپذیرد؛ اعتراضات ادامه دار خواهد بود

دولتمردان دیر به فکر حل مسئله آب افتادند. مسلم است اگر اقدام کارسازی در این خصوص صورت نگیرد، اعتراضات ادامه‌دار خواهد بود، چون کارد به استخوان مردم رسیده است. کشاورزی که آب ندارد به چه شکل از پس معیشت خودش بربیاید؟!
قرایی مقدم: اگر اقدامی برای حل بحران آب صورت نپذیرد؛ اعتراضات ادامه دار خواهد بود

چند ماه پیش در خوزستان فریاد «آب نداریم» سر می‌دادند، چند روز پیش در نصف جهان و این روز‌ها در چهار محال بختیاری؛ طبیعی‌ترین حقی که این روز‌ها برای مردم ایران به‌ویژه برخی از استان‌ها از جمله اصفهان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان به بزرگ‌ترین مطالبه و دغدغه تبدیل شده است. چند روز از اعتراضات گسترده مردم در اصفهان می‌گذرد و مهم‌ترین خواسته کشاورزان و مردم این استان احیای زاینده رود است.

قرایی مقدم: اگر اقدامی برای حل بحران آب صورت نپذیرد؛ اعتراضات ادامه دار خواهد بود
در همین راستا با امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه شناس در گفتگو با دیده بان ایران، به تشریح نشستیم که مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

آقای قرایی‌مقدم! اعتراضات مردم در اصفهان برای مطالبه آب را به چه شکل ارزیابی می‌کنید؟

اعتراضاتی که این روز‌ها در اصفهان، چهار محال و بختیاری و خوزستان علیه ناکارآمدی درباره مدیریت آب انجام می‌شود. در طول تاریخ همواره ملت ما برای بدست آوردن آب که یکی از امور حیاتی مردم است دست به اعتراضاتی زده‌اند. شما می‌بینید که زراعت و باغ مردم اصفهان نابود شده است. مسئله اصفهان اگر سیاسی هم باشد حمله به ناکارآمدی دولت‌ها و مسئولانی است که در دولت‌های قبل بوده اند. به اعتقاد بنده علت این اعتراضات ندانم کاری‌های دولت‌ها است.

علت پخش این اعتراضات در صداوسیمای جمهوری اسلامی چه چیزی می‌تواند باشد؟

علت این است که حاکمیت نمی‌خواهد مقابل رسانه‎‌های خارجی بایستد و قضیه را انکار کند؛ به همین خاطر خودش آمده بخش‌هایی از این اعتراضات را در رسانه ملی بازتاب داده است. صداوسیما می‌خواهد بگوید که ما در پی شفاف‌سازی هستیم! هر تلویزیونی به‌عنوان یک رسانه گروهی مصلحت حاکمیت را در نظر می‌گیرد. رسانه ملی ناچارا این قضایا را بازگو می‌کند البته حتی در بازتاب دادنش هم آن‌جا‌هایی که به نفع حاکمیت نیست را سانسور می‌کند.

صداوسیما هر قسمتی از اعتراضات مردم را که به نفع‌شان باشد را بازتاب می‌دهند

آقای قرایی‌مقدم! چرا در خصوص اعتراضات مردم خوزستان که آن‎‌ها هم مطالبات‌شان در خصوص آب بود؛ چنین بازتاب خبری از سوی صداوسیما رخ نداد؟ علت این تبعیض آشکار چه می‌تواند باشد؟

چون صداوسیما کارش گلچین است. نظام‌هایی مثل نظام جمهوری اسلامی نمی‌آید همه مسائل را بازتاب دهد به این خاطر که این بازتاب‌ها می‌تواند اثرات سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای مثل شکل‌گیری آشوب‌ها را در پی داشته باشد؛ بنابراین صداوسیما جمهوری اسلامی هم هر جایی که به نفع‌شان باشد را بازتاب می‌دهند و هر جایی که حس کند که به ساختار سیاسی نظام صدمه می‌زند از انعکاس آن جلوگیری خواهد کرد و آن‌ها را سانسور می‌کند. از طرفی دامنه اعتراضات مردم اصفهان بسیار گسترده‌تر از اعتراضات مردم خوزستان بود. کشاورزان اصفهان سال‌هاست که در اعتراض به این مسائل تجمعات و اعتراضاتی را شکل داده‌اند. زاینده رود نماد اصفهان است؛ بنابراین باز هم تاکید می‌کنم دامنه اعتراضات مردم اصفهان بسیار بیشتر از اعتراضات مردم خوزستان بود.

به نظر شما اگر دولت به خواسته‌های عمومی مردم توجهی نشان ندهد چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد؟

این روز‌ها در بحث آب سه استان درگیر این قضیه هستند: استان چهارمحال بختیاری، اصفهان و خوزستان. قطعا اگر حاکمیت در این خصوص توجه ویژه‌ای نکند بر مشکلات معیشتی هم افزوده خواهد شد. مسئله آب شوخی‌بردار نیست. دولتمردان دیر به فکر حل مسئله آب افتادند. مسلم است اگر اقدام کارسازی در این خصوص صورت نگیرد، اعتراضات ادامه‌دار خواهد بود، چون کارد به استخوان مردم رسیده است. کشاورزی که آب ندارد به چه شکل از پس معیشت خودش بربیاید؟!

باتوجه به گسترش مشکلات اجتماعی و معیشتی آیا ممکن است تجمعات گروه‌های کارگری گسترش پیدا کند؟


اصلا نمی‌شود این قضیه را پیش‌بینی کرد! جامعه یک منظومه متعدد الابعاد است و با سطوح و جنبه‌های گوناگون هر لحظه در حال رنگ عوض کردن است؛ بنابراین بنده نمی‌توانم در این خصوص اظهارنظر کنم. ممکن است به دلیل فشار و سرکوب‌هایی که در دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ از طرف دولت علیه مردم اعمال شد، مردم دیگر جرات اعتراض کردن را نداشته باشند. همه چیز در جامعه ما ممکن است اتفاق بیافتد؛ بنابراین نمی‌شود در خصوص این قضایا یک نظر قطعی ارائه داد.

منبع: دیده بان ایران

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر