کد خبر: ۱۶۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۵

مهندس سلطانی در گفتگو با شبکه استانی اصفهان: توسعه زیرساخت‌های پر سرعت فیبرنوری، رشد و شکوفایی اقتصاد را به دنبال دارد

مهندس سلطانی در گفتگو با شبکه استانی اصفهان با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های پر سرعت فیبرنوری، رشد و شکوفایی اقتصاد را به دنبال دارد؛ اظهارداشت: سرمایه گذاری که کشور‌های پیشرفته در بخش زیرساخت می‌کنند به این علت است که اثر آن در افزایش تولید ناخالص ملی و در رشد و شکوفایی اقتصاد خودشان را می‌بینند؛ بنابراین سرمایه گذاری در این صنعت نه تنها باعث رشد اقتصاد خواهد شد بلکه الزام و ضرورت است.
مهندس سلطانی در گفتگو با شبکه استانی اصفهان: توسعه زیرساخت‌های پر سرعت فیبرنوری، رشد و شکوفایی اقتصاد را به دنبال دارد

مهندس سلطانی در گفتگو با شبکه استانی اصفهان: توسعه زیرساخت‌های پر سرعت فیبرنوری، رشد و شکوفایی اقتصاد را به دنبال دارد

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران: وی در این گفتگو اظهارداشت:ما بر اساس اسناد بالا دستی موظف هستیم که ۸۰درصد خانوار‌های کشور به فیبر نوری با سرعت بالای ۲۵ مگ متصل شود. الحمدالله در دولت سیزدهم و با تدبیر وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات سرعت بخشیدن به طرح و پروژه و تحقق این سند سرعت گرفته و ما هم به عنوان شرکت مخابرات که یک شرکت ۵۰ ساله در جمهوری اسلامی ایران هستیم و بزرگترین و استاندارترین شبکه‌های مخابراتی را در سطح کشور گسترش دادیم بخش زیادی از این ماموریت به ما سپرده شده و ما خودمان را موظف میدانیم این مسئله و طرح و پروژه را جلو ببریم

سلطانی افزود: در خرداد ماه ۱۴۰۰ برای سرعت بخشیدن و تحول در اجرای توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری یک طرح جهادی را شروع کردیم به نام طرح جهادی توسعه‌ی فیبر نوری کشور. این طرح به کل استان‌های کشور ابلاغ شد و به عنوان آزمایش استان قزوین را طراحی کردیم و افتتاح کردیم و شروع کردیم و الان هم در حال انجام است.

توسعه فیبر نوری از سال‌های قبل شروع شده بود، ولی به دلایلی یک مقدار آهنگ توسعه کند شده بود ما ۱۸۰ هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور داریم. ما در اولویت بین شهرستان‌ها و بین مراکز استان و شهرستان‌ها و بین مراکز همه فیبر نوری انجام گرفته. زیرساخت اصلی فیبر نوری است.


از سال ۹۳ در توسعه‌ی بخش دسترسی شروع شد. ما به صورت سالیان توسعه انجام میدادیم

شبکه لایه‌های مختلفی دارد یکی از لایه ها، لایه‌ی دسترسی می‌باشد که انتهای این لایه مشترک می‌شود که مشترک می‌تواند خانگی تجاری یا صنعتی باشد. ما الان نزدیک به پوششی که تا به حال ایجاد کردیم یک چیزی نزدیک به ۲ میلیون پورت می‌باشد که از این بخش نزدیک ۱ میلیون و صد هزار به صورت اتصال قابل بهره برداری است و مشترکین می‌توانند جا‌هایی که ما امکانات داریم درخواست دهد و استفاده کند.

ما در بخش تلفن ثابت ۳۰ میلیون مشترک داریم در بحث باند پهن یا دیتا ما نزدیک به ۶ میلیون مشترک داریم که بخش فناوری در حال حاضر قابل بهره برداری می‌باشد ما یک ADSL داریم که قدیمی است و متناسب سرعت‌های پایین. VDSL داریم که تا حدود سرعت ۴۰ مگ را جواب می‌دهد و برای سرعت بالای ۵۰ مگ FTTH داریم که هر سه فناوری الان اجرا شده است، ولی هدف گذاری ما در سال گذشته و امسال و سال آینده توسعه FTHH است. نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر VDSL دارند هرچقد فاصله‌ی مشترک تا مراکز ما کوتاه‌تر باشد سرعت ما بالاتر می‌رود در فناوری ADSL، ولی وقتی صحبت از فیبر نوری می‌کنیم دیگر فاصله معنا ندارد یعنی هرچقدر مشترک از مرکز ما فاصله داشته باشد در سرعت سرویس اثری نخواهد داشت؛ بنابراین یکی از دلایلی که ما از شبکه‌ی سیمی داریم به شبکه فیبر نوری مهاجرت می‌کنیم این است که بحث موضوع فاصله را و افت سرعت و کیفیت سرویس را از بین ببریم؛ که این تنها با فناوری فیبر نوری امکان پذیر است.

نزدیک به ۲۵۰ هزار مشترک داریم که الان از سرویس ftth استفاده می‌کنند در کل کشور.

در طرح نجما ما به صورت تحولی این توسعه را انجام می‌دهیم. ما در موضوع FTTH دو مفهوم داریم یکی موضوع پوشش است. وقتی ما می‌گوییم پوشش یعنی در محدوده مثلا شعاع ۳۰۰ متری تجهیزات ما تمام خانه‌هایی که وجود دارد تحت پوشش قرار میگیرد یک مفهوم دیگر اتصال است. ما باید پوشش را ایجاد کنیم و اینکه مشترک بیاید بستگی به طرح‌های تشویقی دارد.

بر اساس آن چیزی که در وزارتخانه هدف گذاری کرده اند تا پایان ۱۴۰۳ باید این اتفاق بیفتد و ما عمده‌ی توانمندی پروژه‌هایی که در کل کشور جلو می‌بریم دو ساله است مثلا همین طرحی که امروز در استان اصفهان افتتاح کردیم یک طرح دو ساله است که نزدیک ۲۵۰ هزار پورت ما پوشش می‌دهیم که از این ۲۵۰ هزار پورت ۱۵۰ هزار پورت می‌تواند متصل شود.

ما اگر که نگاه جهادی به این طرح نداشتیم این طرح دو ساله انجام نمی‌شد به این علت که برای طرح‌های بزرگ باید منابع آن پیش بینی شود. ما در حالت عادی در مخابرات بحث توسعه را داشتیم، ولی با این شدت نداشتیم. وقتی شما می‌گویید طرح جهادی یعنی کاری که ما با آن آهنگ قبلی که طی ۴-۵ سال پیش می‌رفتیم این را در دو سال انجام می‌دهیم؛ و میزان سرمایه گذاری را طوری تنظیم کردیم که در دو سال در کل کشور به این هدف برسیم.

ما تزریق مالی از طرف دستگاه‌ها نداریم، ولی مشارکت و همکاری را داریم. یکی از اهدافی که ما جلسه‌ی افتتاحیه این طرح را می‌گذاریم و تعدادی از نمایندگان و مسئولین دعوت می‌شوند ایجاد همین هماهنگی است یعنی دستگاه‌ها مشارکت کنند تا کار سریع‌تر جلو رود و الحمدالله در استان‌های کشور این همکاری و همبستگی و همیاری شکل گرفته و خوشبختانه کار با سرعت دارد جلو میرود.

فناوری فرهنگ مردم تغییر را داداه و امروز نیازمند در بحث باند پهن نه تنها در شهر بلکه در روستا‌ها احساس می‌شود و الان مردم متاقضی استفاده از سرویس‌های باند پهن هستند الان نمایندگان مجلس مکرر برای اجرای این طرح در حوزه‌ی انتخابی خودشان درخواست دارند. چرا که مردم الان در این بحث مطالبه گرند و می‌خواهند سریع‌تر از این امکانات بهره برداری کنند؛ بنابراین خودشان هم در پیشرفت کار موثر واقع می‌شوند. مثلا در شهرک‌های جدید کار زیرساختی صورت نگرفته و یکی از اهداف ما این است که در این طرح به این شهرک‌ها توجه کنیم.

برنامه‌ی خوبی که وزارت ارتباطات و فناور‌ی اطلاعات از سال‌های گذشته شروع کرد بحث توسعه ارتباطات روستایی بود و سرمایه گذاری خوبی در این زمینه بالاخص برای روستا‌های بالای ۲۰ خانوار صورت گرفت و الان تعداد زیادی از روستا‌ها به شبکه ثابت و سیار متصل هستند؛ که مخابرات مجری بخش زیادی از این پروژه هاست.

مثلا در بحث کرونا احساس نیاز به زیرساخت‌های مخابراتی به شدت قوی شد. مثلا در بخش آموزش هم خانوار‌های شهری و هم خانوار‌های روستایی نیاز به اینترنت داشتند و این سیاست گذاران را مجبور کرد که در بخش‌های روستایی سرمایه گذاری کنند و در این دولت هم به شدت این طرح دارد پیش میرود. طرح‌های شهری که جزء وظایف مخابرات است با سرمایه گذاری خود ما پیش میرود و در طرح‌های روستایی با حمایت دولت ما در حال انجام پروژه‌ها هستیم.

روند جهانی توسعه فیبر نوری در کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه بسیار سریع است و خیلی از کشور‌های توسعه یافته در حال حاضر به مرحله‌ی پوشش صد در صدی رسیده اند و در بخش دسترسی هم به پوشش ۸۰ درصدی رسیده اند؛ و ما باید با این روند جهانی پیش برویم.

ما نباید فقط از بعد مشترک و مصرف به قضیه نگاه کنیم ما باید از بعد فرهنگ، از بعد اقتصاد افزایش تولید ناخالص ملی در این صنعت، و تولید به این قضیه نگاه کنیم تا به اهمیت توسعه‌ی این عرصه پی ببریم.
برای تحقق شعار امسال که رشد تولید و مهار تورم است ما باید زیرساخت‌های لازم را داشته باشیم. یکی از بحث‌هایی که توسط دولت هدف گذاری شده توسعه‌ی اقتصاد دیجیتال است؛ که اقتصاد دیجیتال به زیرساخت‌های پر سرعت وابسته است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
دولت چهاردهم در آیینه یک سالگی دولت چهاردهم در آیینه یک سالگی
معصومه آقاپور، مشاور رئیس جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی: سال گذشته برای دولت چهاردهم سال عبور از بحران‌ها و آغاز اصلاحات در اقتصاد و سیاست جامعه با تکیه بر شفافیت و سرمایه اجتمایی بود.
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر