کد خبر: ۳۱۰۰۶
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۵
حمید رضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با مخاطب ۲۴
ماجرای شاسی بلند ها حیثیت باقی نمایندگان را برد و مجلس زیر سوال رفت

مخاطب ۲۴،گفت و گو با حمیدرضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی-  در روز‌های گذشته نتایج مرحله اول بررسی و تایید صلاحیت نامزد‌های نمایندگی مجلس اعلام شد. نام چند نفر از نمایندگان فعلی مجلس نیز در میان رد صلاحیت شده‌ها دیده می‌شود. با توجه به این نکته که نمایندگان مذکور جزو طیف منتقد مجلس بودند، این احساس ایجاد می‌شود که اراده‌ای وجود دارد تا مجلس آینده از صدای منتقد خالی باشد. مخاطب ۲۴ در این رابطه گفت و گویی با حمیدرضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی انجام داده که در ادامه می‌خوانید:


 در هر دوره از انتخابات شاهد هستیم که مساله رد صلاحیت‌ها با میزان مشارکت جامعه در انتخابات، نسبتی برقرار کرده، چرا با وجود کاهش مشارکت در دو انتخابات پیشین، همچنان با رد صلاحیت گسترده نامزد‌ها روبرو هستیم؟


میزان مشارکت درانتخابات بیش از هر چیزی به رضایت مردم از اقتصاد و معیشت وابسته است. رضایت عمومی مردم از مسئولین و عملکردشان بیشترین تاثیر را در مشارکت دارد. سلامت انتخابات هم می‌تواند در جلب مشارکت مردم نقش موثری داشته باشد.

در هر دوره بعد از بررسی صلاحیت‌ها معمولا گروهی ناراضی است و چنین تعابری از طرف آن‌ها مطرح می‌شود. افرادی که رد صلاحیت می‌شوند تحلیلی روی این مساله می‌گذارند و بر آن اساس ماجرا را نشر می‌دهند.

درحالیکه در این دوره مجلس قانون جدیدی تصویب کرده که بر این اساس تفاوت‌هایی با گذشته وجود دارد و نمایندگان براساس قوانین موجود تایید یا رد می‌شوند، ولی باز هم اظهار نظر‌هایی و زمزمه‌هایی می‌شنویم که اصرار دارند رد صلاحیت را سلیقه‌ای جلوه بدهند، ولی صحیح نیست.

بیشتر بخوانید


قانون مواردی را تعیین کرده تا مانع از ورود افرادی به مجلس شود که به طور مثال سابقه اجرایی ندارند. نداشتن سابقه اجرایی ربطی به اصولگرا بودن یا اصلاح طلب بودن فرد ندارد. هر کسی این شرط را نداشته باشد رد می‌شود.


نبود شرط سابقه اجرایی در مورد نمایندگان فعلی مجلس که رد صلاحیت شدند مردود است. به طور مثال آقای پزشکیان وزیر یکی از دولت‌های جمهوری اسلامی بوده یا آقای بیگی استاندار بودند! آیا با استناد به این موارد نمی‌توان گفت رد صلاحیت‌ها حتی در قالب قانون به طور سلیقه‌ای اجرا می‌شود؟

اگر مساله رد صلاحیت طوری بود که فقط یک نگاه سیاسی و یک طرف از یک جریان خاص رد صلاحیت می‌شد، گفته شما درست بود، ولی می‌بینیم از هر دو نگاه سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب افرادی رد صلاحیت شده اند، پس تحلیل شما درست نیست.

من فکر می‌کنم این برداشت‌های شخصی از موضوع رد صلاحیت‌ها مبتنی بر تحلیل‌های غرض ورزانه است. هیات اجرایی و شورای نگهبان کاری خلاف قانون انجام نمی‌دهند.

از طرفی دولت در این قانون گذاری دخالتی نداشته است. این قانون توسط خود مجلس اصلاح شده و تغییر داده شده است. وقتی این قانون تدوین می‌شد، همین آقایان در مجلس حضور داشتند. از این رو تحلیل‌های منتشر شده در فضای مجازی به عقیده من واقع بینانه نیست.



آقای بیگی اعلام کرده که رد صلاحیت ایشان به دلیل افشای رانت شاسی بلند‌ها است. آیا چنین مواردی به سلامت انتخابات لطمه وارد نخواهد کرد؟ آیا این نگاه در روند رد یا تایید صلاحیت‌ها منجر به کاهش مشارکت جامعه نخواهد شد؟

به نظر می‌رسد این افراد تبعات مصاحبه‌های خود را محاسبه نکرده اند! تصور می‌کنند هر حرفی که زده اند و هر موضعی که گرفته اند باید بی تاثیر باشد؟ تا دادگاه و قوه قضاییه چیزی را اثبات نکرده، رسانه‌ای کردن آن موضوع، تهمت زدن و حرف زدن از آن، مطرح کردن مساله‌ای غیر واقعی است.

ماجرای شاسی بلند‌ها حیثیت باقی نمایندگان را برد و مجلس زیر سوال رفت، چطور می‌توان از چنین موضوعی گذشت و گفت ایراد و اشکالی ندارد! نماینده مجلس بخاطر تهمت زدن و افترا گفتن که مصون نیست.

تهمتی زده شده و افترایی گفته شده و تا اثبات زوایای واقعی ماجرا، نماینده مجلس باید تبعات این مشکلی را که ایجاد کرده بپذیرد. ایشان نمی‌تواند انتظار داشته باشد که تایید صلاحیت شود. چون یکی از مهمترین مشخصات نمایندگان مجلس صداقت، راستگویی و نیت سالم در موضع گیری‌ها است اگر نماینده‌ای این موارد را رعایت نکند طبیعی است که تایید صلاحیت نشود.

گفت وگو : فائزه صدر

برچسب ها: انتخابات مجلس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
جرمی کلارکسون دوباره جذاب ترین مرد بریتانیا شد title
جرمی کلارکسون در نظرسنجی سایت ایلیسیت انکونترز به‌عنوان جذاب ترین مرد بریتانیا برگزیده شده است. نکته جالب ماجرا در فهرست افرادی است که بعد از او قرار گرفته‌اند.
دستگیر ­مامور قلابی در شمال پایتخت title
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری یک مامور قلابی خبر داد.
ماجرای رسوایی اخلاقی ترامپ به کجا رسید؟ title
ماجرای شکایت یک ستاره فیلم‌های پورن از ترامپ، آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای او دردسر ساز شده است. این پورن استار چه کسی است و چگونه ماجرای یک ابهام در دوره جوانی رئیس جمهور سابق امریکا را در ۷۷ سالگی به دادگاه آورد؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.
چرا گوگل نام Gemini را برای هوش مصنوعی خود انتخاب کرد؟ title
جمینای نام پروژه سابق ناسا به‌منظور ارسال فضانوردان به سطح ماه است، اما گوگل به علت دیگری این نام را برگزیده است.
برخورد با تخلفات سزارین‌های تقویمی! title
معاون درمان وزارت بهداشت، با صدور بخشنامه‌ای نسبت به ضرورت مقابله با تخلفات سزارین‌های تقویمی تاکید کرد.
ازدواج یک بازیگر و مجری ایرانی! title
شیدا خلیق بازیگر مشهور ایرانی عکس‌هایی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و خبر ازدواجش را داد.
علت فوت دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه شیراز چه بود؟ title
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در خصوص فوت یکی از دانشجویان این دانشگاه گفت: فعلاً این موضوع در دست پیگیری است و جزئیات بیشتر آن متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد
برگزیده
استوری عاشقانه داماد سینمای ایران title
سپند امیرسلیمانی در تازه‌ترین استوری خود، تصویری به همراه همسرش، مونا کرمی منتشر کرد.
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.