کد خبر: ۳۰۸۸۵
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۳
خط و نشان‌های یک جریان اصولگرا برای انتخابات؛

جریان شریان: اگر ما نباشیم مشارکت کم می‌شود

بخشی از بدنه جریان اصولگرایی که پیش‌تر با پایداری همکاری می‌کرد و این روز‌ها با تشکیل جریانی با محوریت برخی از اعضای کابینه دولت رئیسی فعالیت می‌کند، به سمت تهدید نظام حرکت کرده است.
جریان شریان: اگر ما نباشیم مشارکت کم می‌شود

مخاطب 24- این دسته به بهانه ثبت‌نام حسن روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، تهدید کردند که در صورت تأیید صلاحیت حسن روحانی، مشارکت در انتخابات کاهش پیدا می‌کند. معنای این تهدید چیست؟ آیا آنها ترس از رقابت میان حسن روحانی و ابراهیم رئیسی را دارند؟ مهم‌تر اینکه آیا این رفتار منجر به یک رویه ثابت برای باج‌خواهی نشده است؟ ریشه این طلبکاری در کجاست؟ و دست آخر اینکه آیا واکنش سیستم به قهر مجری صداوسیما که در نهایت توانست حرفش را به کرسی بنشاند، موجب تکرار این رویه‌ها نشده است؟

از برنامه «به افق فلسطین» تا باج‌خواهی آن مجری صداوسیما، حالا انگار به رویه‌ای ثابت برای یک جریان خاص سیاسی در کشور تبدیل شده است. این دسته در حال مخابره این پیام به سیستم هستند که این ما هستیم که در مواقع حساس به کمک نظام می‌آییم، پس لاجرم ناگزیر هستید پایه‌های قدرت خود را بر روی حمایت این افراد محدود و اقلیت متصلب بنا کنید.

همین چند وقت پیش بود که مجری برنامه پاورقی اعلام کرد: «ما اسکول نظام مقدس نیستیم که کف خیابان مبارزه کنیم و برنامه بسازیم بعد شما دیگران را به تلویزیون بیاورید». اعتراض او به حضور کسانی همچون محمدرضا گلزار و رضا رشیدپور بود. در نهایت هم او پیروز شد؛ به سر کار خود بازگشت، در حالی که مانع از ورود رشیدپور و گلزار به صداوسیما شده بود.

حالا رئیس کمیته انتخاباتی یک تشکل که برخی از اعضای دولت با آن مرتبط هستند، با تیتر «تأیید صلاحیت روحانی= کاهش مشارکت» که تیتر اول این هفته‌نامه نیز هست، می‌نویسد: «روحانی ۸۰۰ هزار شاکی دارد که با اسم و مشخصات، شکایت از وی را امضا کرده‌اند. پرونده این شکایت در اصل ۹۰ مجلس ثبت است. کمترین بازتاب تأیید چنین شخصی، سرخوردگی در بخش عظیمی از جامعه و کاهش مشارکت در انتخابات است».

این در حالی است که رسانه‌های اصولگرا با استناد به دیدار اخیر رهبری با اعضای شورای نگهبان معتقدند: «توصیه‌ای که به منزله تذکر به شورای نگهبان برداشت شده است تا در انتخابات آتی با دید بازتری، صلاحیت افراد را مورد بررسی قرار دهد؛ چراکه شرکت مردم در انتخابات و افزایش آن، نشان‌دهنده‌ اعتماد عمومی و همچنین سرمایه‌ اجتماعی است».

در چنین شرایطی، این جریان با کدام اعتماد‌به‌نفس به چنین رفتاری با سیستم روی آورده‌ است؟

 در شرایط آرامش و ثبات سیستم، این جریان‌ها جایی در سیستم ندارند؛ اما به‌ محض به‌هم‌ریختگی سیستم، آنها خودشان را به‌عنوان قهرمانان بازگرداندن آرامش معرفی می‌کنند و با تهدید به قهر با سیستم، خواسته‌های خود را مطالبه می‌کنند.

اعتماد‌به‌نفس آنها برای چنین رفتاری با سیستم دقیقا از همین‌جا ناشی می‌شود. آنها بر این اعتقاد هستند که در شرایط موجود که مشارکت به زیر 50 درصد رسیده است و نظرسنجی‌ها رقم‌هایی بسیار پایین‌تر را نشان می‌دهد، سیستم به رأی آنها نیاز دارد. در نتیجه حالا وضعیتی است که می‌توانند درخواست‌هایشان را از سیستم مطالبه کنند و حتی آن را وادار کنند تا به خواسته آنها تن بدهد. نظیر رفتاری که احمدی‌نژاد در دوران خانه‌نشینی انجام داد تا نظام را وادار به پذیرش خواسته خود در تغییر وزیر اطلاعات کند؛ اما نه‌تنها موفق نشد، بلکه همان زیاده‌خواهی پایه‌ای شد برای اختلاف‌های دو سال پایانی دوران احمدی‌نژاد.

به این ترتیب، این سؤال مطرح می‌شود که آیا ممکن است روند این جریان در برخورد با سیستم و درخواست برای حذف دیگران و حتی شرط‌گذاری برای مشارکت در انتخابات، منجر به اختلاف‌هایی عمیق‌تر شود؟ تجربه برخورد با زیاده‌خواهی احمدی‌نژاد نشان داد اگر این دسته فکر می‌کنند در موقعیت فعلی که مشارکت تضعیف شده است، سیستم به حضور آنها احتیاج دارد و از همین رو حاضر به دادن امتیازی به آنهاست، اشتباهی را مرتکب شدند که احمدی‌نژاد پس از وقایع 88 مرتکب شد.

 

روزنامه شرق

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر