کد خبر: ۵۹۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۹

عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم

وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه «مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور بر خلاف منشور ملل متحد می‌کند و مواضع متناقضی توسط مقام‌های مختلف آن بیان می‌شود، بی‌معنا خواهد بود»، تصریح کرد:، اما ما همچنان به دیپلماسی پایبند بوده و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم.
عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم

مخاطب۲۴- مراسم بزرگداشت نوروز ۱۴۰۴ شامگاه شنبه ۱۶ فروردین به میزبانی «سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه و با حضور گسترده سفرا و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم تهران و همسران آنها برگزار شد.

در این مراسم جمعی از وزرا و مقامات ارشد کشور از جمله «محسن پاک نژاد» وزیر نفت، «فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی، امیر سرتیپ نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، «حسین سیمایی صراف» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی و همچنین جمعی از معاونین و مدیران وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، «دراگو اشتامبوک» سفیر جمهوری کرواسی در تهران به عنوان شیخ‌السفرا فرا رسیدن بهار و نوروز را تبریک گفت و خواستار توجه همگان به پیام نوروز شد که همانا همبستگی انسانی، صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز است.

بیشتر بخوانید

سپس وزیر امور خارجه ایران طی سخنانی ضمن تبریک عید نوروز و عید سعید فطر، و مرور تحولات سال ۱۴۰۳ به‌عنوان سالی پرحادثه و پرچالش برای ایران و منطقه، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد سیاست‌های اصولی و مسئولانه خود در سال ۱۴۰۴ تاکید کرد.

عراقچی با اشاره به فجایع انسانی ناشی از آتش‌افروزی و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان، و سوریه و نیز جملات غیرقانونی آمریکا علیه یمن، بر ضرورت همبستگی و همکاری بین کشور‌ها برای پایان‌دادن به درد و رنج مردم مظلوم فلسطین و توقف تجاوزگری‌های رژبم اسرائیل علیه لبنان و سوریه تاکید کرد.

وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به رویکرد مسئولانه و مدبرانه جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات بین‌المللی، تصریح کرد: پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا متناسب با محتوا و لحن نامه وی داده شده و در عین حال فرصت استفاده از دیپلماسی نیز حفظ شده است.

عراقچی تصریح کرد: علی‌الاصول، مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور بر خلاف منشور ملل متحد می‌کند و مواضع متناقضی توسط مقام‌های مختلف آن بیان می‌شود، بی‌معنا خواهد بود، اما ما همچنان به دیپلماسی پایبند بوده و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم.

وزیر امور خارجه ایران ضمن یادآوری ماهیت کاملا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت: ایران قبلا در قالب برجام مجموعه تدابیر داوطلبانه‌ای را برای اطمینان‌بخشی در مورد ماهیت برنامه هسته‌ای خود اتخاذ نمود، اما این آمریکا بود که به‌صورت یکجانبه از آن توافق خارج شد. اکنون ما با برخورداری از آن تجربه، حاضریم بر اساس منطق اعتمادسازی به ازای رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، گفت‌و‌گو در مورد برنامه هسته‌ای خود و رفع تحریم‌ها را پی بگیریم.

عراقچی موکدا تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در عین پایبندی به مسیر دیپلماسی و گفت‌و‌گو جهت رفع سوء تفاهم‌ها و حل اختلافات، خود را برای همه پیشامد‌های محتمل یا ممکن آماده نگاه می‌دارد و همانطور که در دیپلماسی و مذاکره جدیت دارد، در دفاع از منافع و حاکمیت ملی خود نیز قاطع و جدی خواهد بود.

او در پایان با اشاره به اصول سیاست خارجی ایران در ارتباط با همسایگان و دیگر نقاط جهان، ابراز امیدواری کرد که در سال جدید شاهد گسترش بیش از پیش روابط در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشیم.
در این مراسم قطعاتی از موسیقی مقامی و نواحی توسط هنرمندان خراسانی و کُرد کشورمان اجرا شد.

برچسب ها: سید عباس عراقچی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ایران و تاجیکستان به‌دنبال تحقق تجارت ۵۰۰ میلیون دلاری ایران و تاجیکستان به‌دنبال تحقق تجارت ۵۰۰ میلیون دلاری
در جریان مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری دوشنبه، وزیر اقتصاد ایران از برنامه‌ریزی مشترک تهران و دوشنبه برای دستیابی به سطح تجارت ۵۰۰ میلیون دلاری خبر داد.
یحیی السنوار؛ مغز متفکر «طوفان الاقصی» که بود؟ یحیی السنوار؛ مغز متفکر «طوفان الاقصی» که بود؟
امروز نخستین سالگرد شهادت یحیی السنوار، رهبر ارشد حماس و مغز استراتژی «عملیات طوفان الاقصی» است؛ مردی که نقش‌آفرینی او در صحنه مقاومت، برای همیشه در تاریخ فلسطین ماندگار شد.
روسیه برای آمریکا خط و نشان کشید روسیه برای آمریکا خط و نشان کشید
وزیر خارجه روسیه اعلام کرد مسکو در هیچ شرایطی با واشنگتن علیه پکن ائتلاف نخواهد کرد و استقلال راهبردی خود در روابط با چین را حفظ می‌کند.
چین از نسل جدید تانک بدون سرنشین خود رو نمایی کرد چین از نسل جدید تانک بدون سرنشین خود رو نمایی کرد
ارتش چین با رونمایی از تانک «تایپ ۱۰۰» که مجهز به برجک بدون سرنشین و حفاظت فعال ۳۶۰ درجه است، تعریف جدیدی از جنگ‌های زرهی ارائه کرد.
ماجرای قتل جوان ۲۷ ساله در شرق تهران ماجرای قتل جوان ۲۷ ساله در شرق تهران
جوان ۲۷ ساله‌ای در شرق تهران در جریان اختلاف عاشقانه مقابل مغازه‌ای با ضربه چاقو به گردن کشته شد؛ مظنون اصلی یک پسر ۱۸ ساله دستگیر شد.
اعتراف شوکه‌کننده پدر به قتل دختر ۲۹ ساله در مشهد اعتراف شوکه‌کننده پدر به قتل دختر ۲۹ ساله در مشهد
پدر دختری ۲۹ ساله در مشهد در اعترافات خود گفت پس از درگیری لفظی، با ضربه‌ای به دخترش باعث مرگ او شد و جسد را مثله و در بیابان رها کرد.
زلنسکی: دیدار با ترامپ می‌تواند جنگ را پایان دهد زلنسکی: دیدار با ترامپ می‌تواند جنگ را پایان دهد
رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد دیدار آتی او با دونالد ترامپ می‌تواند مسیر پایان جنگ با روسیه را هموار کند و دستور کار این نشست شامل مسائل نظامی و اقتصادی است.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر