کد خبر: ۶۰۲۱۸
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵
سخنگوی وزارت امور خارجه:

در مذاکره غیرمستقیم نمی‌شود طرفدار مذاکره باشید ولی به فشار حداکثری ادامه دهید!

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: وزیر امور خارجه در گفت‌وگویی کوتاه پس از پایان مذاکرات اعلام کردند که احتمال دارد دور بعدی مذاکرات در مکانی غیر از عمان برگزار شود. البته محل مذاکرات موضوع اصلی نیست؛ آنچه اهمیت دارد، تداوم شکل و چارچوب تعامل بین ایران و آمریکا است که همچنان به صورت غیرمستقیم و با میانجی‌گری عمان ادامه خواهد یافت. به‌طور مستمر با طرف عمانی در ارتباط هستیم و پس از دریافت رسمی نظرات آنان، تصمیم نهایی درباره محل مذاکرات اتخاذ و اطلاع‌رسانی خواهد شد.
در مذاکره غیرمستقیم نمی‌شود طرفدار مذاکره باشید ولی به فشار حداکثری ادامه دهید!

مخاطب۲۴- سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: چارچوب‌های ما مشخص است برنامه ما مطلقا صلح‌آمیز است و سازمان انرژی اتمی در این مورد گزارش‌ها را ارائه کرده است. مطالبه اصلی ما رفع تحریم‌های ظالمانه است که در این چند دهه علیه مردم ایران بوده و در مسقط هم این موضوع را اعلام کردیم.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری دوشنبه ۲۵ فروردین ماه، گفت: در هفته‌ای که گذشت هم تحولات در منطقه هم در سطح بین‌المللی زیاد بود هم تحرکات دستگاه دیپلماسی. در سطح منطقه متاسفانه شاهد جنایت و نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری بودیم. آتش‌بسی که مشخص شد و توسط برخی تضمین شد به هیچ انگاشته می‌شود. به بیمارستان‌ها حمله می‌شود و خبرنگاران مورد حمله رژیم صهیونیستی هستند. این جنایات با سکوت سازمان‌های بین‌المللی ادامه پیدا می‌کند. حملات به یمن و لبنان همچنان ادامه دارد و در مورد همه این موارد موضع‌گیری کردیم و آن را محکوم می‌کنیم.
وی افزود: هفته گذشته وزیر خارجه سفری به الجزایر داشتند که سفر بسیار خوب و مفیدی بود که با مقامات الجزایر دیدار‌های مفیدی انجام شد. در سطوح معاونین سفری به اتریش و صربستان انجام شد و ملاقاتی هم با مقامات اتحادیه اروپا اتفاق افتاد. نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه انجام شد. امروز هم معاون بین‌الملل به روسیه سفر کردند. گفت‌و‌گو‌های تلفنی آقای وزیر با کشور‌های منطقه اطلاع‌رسانی شده است. سفر وزیر امور خارجه به عمان برای شرکت در مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا را داشتیم که برای رفع تحریم‌ها بود.

بیشتر بخوانید

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با اظهارات آمریکایی‌ها که گفته شده است ایران باید جدیت بیشتری داشته باشد، گفت: این مواضع متناقضی است که اعلام می‌شود و این تناقض را خودشان باید حل کنند یکی از علت‌های مذاکره غیرمستقیم همین است که نمی‌شود طرفدار مذاکره باشید ولی به فشار حداکثری ادامه دهید.

وی افزود: در رابطه با مذاکرات مسقط این اولین دور بود که مشخصا طرفین چارچوب‌ها و موازین خود را اعلام می‌کنند ولی چارچوب‌های ما مشخص است برنامه ما مطلقا صلح‌آمیز است و سازمان انرژی اتمی در این مورد گزارش‌ها را ارائه کرده است. مطالبه اصلی ما رفع تحریم‌های ظالمانه است که در این چند دهه علیه مردم ایران بوده و در مسقط هم این موضوع را اعلام کردیم.

بقایی گفت: ما خیلی شفاف و حرفه‌ای در خصوص تحولات مرتبط با مذاکرات اطلاع‌رسانی کردیم. از شما برای اطلاع‌رسانی درست تشکر می‌کنم. در این مورد وزیر محترم در گفت‌وگوی کوتاهی بعد از پایان مذاکرات اعلام کردند که احتمالا محل مذاکرات جایی به غیر از عمان خواهد بود. البته موضوع مهمی نیست، شکل و چارچوب تعامل ایران و آمریکا بدون تغییر باقی خواهد ماند. این مذاکرات غیرمستقیم و با میانجیگری عمان است و در مورد محل مذاکرات تمهیدات لازم توسط عمان اندیشیده می‌شود و مطمئن هستیم به نحو شایسته‌ای تصمیم‌گیری خواهند کرد.

وی گفت: در خصوص محل مذاکرات پس از اعلام رسمی نظر عمان تصمیم‌گیری خواهیم کرد. در خصوص مستقیم بودن و غیرمستقیم بودن مذاکرات مطالبی گفته شده است دلیل غیرمستقیم بودن این است که مفید نیست و شیوه غیرمتعارفی هم نیست و مبنای آن تجارب ثابت شده قبلی است. اگر می‌خواهیم مؤثر باشد باید روشی انتخاب کنیم که مطمئن باشیم مؤثر است. روشی که یک طرف به زور توسل می‌کند نه برای ایران قابل قبول است نه منتج به نتیجه خواهد شد، بنابراین شیوه مورد نظر ما مذاکرات غیرمستقیم است.

در رابطه با پیشنهاد غریب آبادی در رابطه با ساز و کار حقیقت یاب برای جانبازان شیمیایی گفت: این موضوع یکی از دستور کار‌های ثابت وزارت خارجه است و این موضوع با گذشت زمان به فراموشی سپرده نخواهد شد و این جنایاتی که اتفاق افتاد مصداق برز جنایت جنگی است و هر کشوری که در این تجهیز صدام به سلاح شیمیایی دست داشتند باید پاسخگو باشند. بحث تشکیل ساز و کار کشف حقیقت برای بررسی نقش و میزان همکاری شرکت‌های خصوصی آلمانی و بخش‌های دولتی این کشور برای تأمین سلاح‌های شیمیایی به صورت رسمی اعلم شده است و در شهریور سال ۴۰۲ به دولت آلمان اعلام شده است. این یک مشکل اساسی است که در تاریخ روابط دو کشور است و اگر دغدغه جدی وجود دارد باید با پاسخ مثبت دولت آلمان مواجه شویم. در دهه ۷۰ این موضوعات رسیدگی شده است اگر چنین چیزی که آلمان مدعی است بررسی هد لا در اختیار ما قرار دهند اگردهگ انجام نشده است خواست جانبازان ما است که پیگیری جدی صورت گیرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت:طرح جدید بیمه وسایل الکترونیکی دانشجویان از امروز با همکاری صندوق رفاه و بیمه پارسیان آغاز شد و از این پس موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان در برابر سرقت و تهدید تا سقف ۵۰ میلیون تومان بیمه می‌شود
علی نصیریان: هنر عبارت است از جوشش‌های درونی و انسانی انسان‌ها که باید هدایت شود علی نصیریان: هنر عبارت است از جوشش‌های درونی و انسانی انسان‌ها که باید هدایت شود
علی نصیریان، بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون خطاب به دانشجویان گفت: هنر و استعداد‌های هنری خود را جدی بگیرید و آن را برای مسائل مالی و اقتصادی رها نکنند.
درمجموع چند نفر در مذاکره بین ایران و آمریکا حضور داشتند؟ درمجموع چند نفر در مذاکره بین ایران و آمریکا حضور داشتند؟
ساعاتی بعد از دور اول گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان، شایعه‌ای درباره کاظم غریب آبادی، دیپلمات ایرانی و عضو هیئت همراه سید عباس عراقچی به عمان مطرح شد که وی خودنویس طلا را که توسط کشور میزبان بر اساس پروتکل‌های رایج، روی میز طرف‌های مذاکره گذاشته شده بود به‌اشتباهی در جیبش گذاشته است!
باید اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد را جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم باید اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد را جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه اینکه خود هیئت دولت سالی حدود ۱۲۰ جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشان دهنده این است که تصمیمات اتخاذ شده قوام و کارآیی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست.
حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر کلید خورد حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر کلید خورد
وزیر کار دولت چهاردهم از تدوین لایحه‌ای دوفوریتی با هدف حذف یارانه نقدی ۳ دهک پردرآمد جامعه خبر داد.
مصطفی رجبی مشهدی:از نظر مصرف برق جزو ۱۰ کشور برتر هستیم! مصطفی رجبی مشهدی:از نظر مصرف برق جزو ۱۰ کشور برتر هستیم!
مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) با بیان اینکه کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند، گفت: قیمت برق در حالی ۱۵۷ تومان است که با همین مقدار انرژی می‌توان ۱۳ بار با مایکروفر غذا گرم کرد
کسب آرامش با خاک هرمز میسر می‌شود؟ کسب آرامش با خاک هرمز میسر می‌شود؟
به گفته فعالان بازار ماساژ درمانی، در سراسر جهان حدود ۱۲۰ نوع ماساژ در سبک‌های مختلف وجود دارد که فقط کمتر از ۲۰ نوع از این سبک‌ها خاصیت درمانی داشته و مابقی آن، نه تنها خواص درمانی ندارد بلکه فقط به عنوان سبکی لاکچری از ماساژ در مراکز زیرزمینی به مشتریان و مراجعانشان ارائه می‌شود تا منوی پربارتری برای دریافت مبالغ بیشتر طراحی شود.
برگزیده
درمجموع چند نفر در مذاکره بین ایران و آمریکا حضور داشتند؟ درمجموع چند نفر در مذاکره بین ایران و آمریکا حضور داشتند؟
ساعاتی بعد از دور اول گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان، شایعه‌ای درباره کاظم غریب آبادی، دیپلمات ایرانی و عضو هیئت همراه سید عباس عراقچی به عمان مطرح شد که وی خودنویس طلا را که توسط کشور میزبان بر اساس پروتکل‌های رایج، روی میز طرف‌های مذاکره گذاشته شده بود به‌اشتباهی در جیبش گذاشته است!
باید اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد را جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم باید اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد را جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه اینکه خود هیئت دولت سالی حدود ۱۲۰ جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشان دهنده این است که تصمیمات اتخاذ شده قوام و کارآیی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست.
امام خامنه‌ای:هیچ چیز به نتایج مذاکرات گره زده نشود امام خامنه‌ای:هیچ چیز به نتایج مذاکرات گره زده نشود
رهبر معظم انقلاب فرمودند: مسائل کشور نباید به این گفت‌و‌گو‌ها گره زده شود و اشتباهی که در برجام انجام شد و همه چیز کشور را به پیشرفت مذاکرات منوط کرد، نباید تکرار شود چرا که کشور شرطی می‌شود و همه چیز تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات معطل می‌ماند.
صفحه خبر بالای تصاویر