کد خبر: ۶۰۶۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲

عراقچی: ایران هرگز امنیت خود را به مذاکره نمی‌گذارد

وزیر امور خارجه کشورمان در متن سخنرانی خود در کنفرانس کارنگی با تأکید بر این نکته که موضوع مذاکرات باید صرفاً رفع تحریم‌ها و بحث هسته‌ای ایران باشد، اظهار داشت: ایران هرگز امنیت خود را به مذاکره نمی‌گذارد.
عراقچی: ایران هرگز امنیت خود را به مذاکره نمی‌گذارد

مخاطب۲۴- روز گذشته نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در اطلاعیه‌ای بیان کرد که سخنرانی سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان که مقرر بود دوشنبه به‌صورت مجازی در کنفرانس بین‌المللی سیاست هسته‌ای کارنگی ایراد گردد، لغو شده است.

این نمایندگی اکنون متن سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان را منتشر کرده است.

بخش‌هایی از متن سخنرانی عراقچی به‌شرح زیر است:

ایران به‌عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده "NPT" در دهه ۱۹۶۰، مدتهاست که به اصول دسترسی جهانی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و رد سلاح اتمی متعهد بوده است. ما همچنین تنها کشوری روی کره زمین هستیم که رسماً با تسلیحات هسته‌ای به‌دلایل اخلاقی و مذهبی، از طریق فتوای مذهبی رهبر معظم ایران که چنین سلاح‌هایی را غیرقانونی می‌کند، مخالفت می‌کنیم، ایران همچنین مدتهاست که مدافع ثابت‌قدم ایجاد یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای (اخیراً منطقه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی) در خاورمیانه بوده است.

ما برای اولین بار این ایده را به‌همراه مصر در سال ۱۹۷۴ مطرح کردیم، این هدف همچنان سنگ‌بنای سیاست خارجی ماست، زیرا ما قاطعانه معتقدیم که سلاح‌های هسته‌ای جایی در منطقه ما یا جهان ندارند. کشور‌های غربی با بستن چشم به‌روی زرادخانه هسته‌ای رژیم اسرائیل و امتناع این رژیم از پیوستن به NPT یا پذیرش به نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، استانداردی دوگانه در رژیم جهانی منع اشاعه ایجاد کرده‌اند، سال ۲۰۲۵ است، این استاندارد دوگانه باید پایان یابد.

متأسفانه، برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ما (ایران) به‌دلیل برداشت‌های نادرست و روایت‌هایی با انگیزه سیاسی، اشتباه توصیف شده است. من محتاطانه خوشبین هستم که این روند مسموم ممکن است در شرف تغییر باشد، به‌نظر می‌رسد ترامپ از اشتباهات فاجعه‌بار دولت‌های قبلی آگاه است، اشتباهاتی که تریلیون‌ها دلار برای مالیات‌دهندگان آمریکایی در منطقه ما هزینه داشته است و هیچ سودی برای ایالات متحده ندارد.

ایران مدتهاست نشان داده که آماده تعامل با ایالات متحده بر اساس احترام متقابل و از موقعیت برابر است. این شامل به‌رسمیت شناختن حقوق ما به‌عنوان یکی از امضاکنندگان NPT، از جمله توانایی تولید سوخت برای نیروگاه‌های هسته‌ای ماست، ما همچنین کاملاً روشن کرده‌ایم که چیزی برای پنهان کردن نداریم، به همین دلیل است که ایران بر اساس توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با بیشترین رژیم بازرسی که جهان تاکنون دیده، موافقت کرده است.

بیشتر بخوانید

خروج ایالات متحده از برجام در سال ۲۰۱۸ و به‌دنبال آن اعمال مجدد تحریم‌ها، این پیشرفت را مختل کرد و اعتماد را از بین برد، اما با وجود این شکست‌ها، ایران بار دیگر تعهد خود را به دیپلماسی نشان می‌دهد.

برای حرکت به جلو، پایه باید سالم باشد، هر مذاکره‌ای بر اساس اصل مصالحه معقول و منصفانه بنا شده است. اقدامات ما خود گویای این موضوع است: ما به تعهد خود در برجام مبنی بر اینکه هرگز به‌دنبال تسلیحات هسته‌ای نیستیم، پایبند بوده‌ایم و این واقعیت اخیراً توسط مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا تأیید شد. ازآن‌جایی که ما حتی هفت سال پس از خروج ایالات متحده از برجام به تعهد خود وفا کرده‌ایم، ایران می‌تواند همیشه به آنچه امضا می‌کند احترام بگزارد، کسانی که خلاف این را ادعا می‌کنند یا اطلاعات نادرست دارند یا فریبکار هستند.

دو تصور اشتباه دیگر نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد:

اول، برخی از گروه‌ها آشکارا تلاش می‌کنند روند دیپلماسی کنونی ایران و آمریکا را دستکاری کنند. تلاش آنها شامل این ادعای جعلی است مبنی بر اینکه "یک توافق بالقوه، یک برجام دیگر خواهد بود. "، در حالی که دستاورد مهم است، می‌خواهم کاملاً روشن کنم که بسیاری در ایران معتقدند که "برجام دیگر به‌اندازه کافی برای ما خوب نیست". آنها خواستار توافق جدیدی هستند که منافع ایران را تضمین کند و در عین حال به نگرانی‌های همه طرف‌ها رسیدگی کند، من تمایل دارم با این خواسته موافق باشم. اکنون، من نمی‌توانم به‌نمایندگی از ترامپ صحبت کنم، اما با توجه به اقدامات گذشته او می‌توان فرض کرد که او نیز خواهان برجام دیگری نیست.

ثانیاً، ایران هرگز در مسیر همکاری اقتصادی و علمی با آمریکا قرار نگرفته است. مانع، دولت‌های قبلی ایالات متحده بوده‌اند که اغلب تحت تأثیر همان گروه‌های ذی‌نفع خاص عمل می‌کردند. همان‌طور که اخیراً در مطلبی در واشنگتن پست روشن کردم، فرصت تریلیون دلاری که اقتصاد ما ارائه می‌دهد ممکن است برای شرکت‌های آمریکایی باز باشد، این شامل شرکت‌هایی می‌شود که توانایی کمک به ما در تولید برق پاک از منابع غیرهیدروکربنی داشته باشند.

با نگاهی به آینده، هر توافق احتمالی، باید بر پایه تضمین منافع اقتصادی ایران همراه با یک برنامه نظارت و راستی‌آزمایی قوی و تضمین ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران باشد، تنها این رویکرد می‌تواند ثبات و اطمینان طولانی‌مدت را به‌ارمغان بیاورد.

دامنه مذاکرات نیز باید روشن باشد، مذاکرات باید صرفاً بر رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای متمرکز باشد. در منطقه ناآرامی همچون منطقه ما، ایران هرگز امنیت خود را به مذاکره نمی‌گذارد.

لزوم احترام به گذشته تمدنی ایران و هویت فرهنگی و سیاسی که تاریخ کهن ما ایجاد کرده به همان اندازه مهم است. استفاده از تهدید و فشار علیه ملت سرافراز ایران مدت‌هاست که نتیجه معکوس دارد و راه‌های سازش را به‌جای باز کردن آنها می‌بندد.

در نهایت، ایران نباید به‌عنوان یک استثنا در چارچوب جهانی منع اشاعه تلقی شود. ایران به‌عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، از حقوق یکسانی برخوردار است و مانند هر عضو دیگری ملزم به رعایت تعهدات است، احترام به این اصل برابری برای دستیابی به یک راه‌حل عادلانه و پایدار ضروری است، علاوه بر این، اگر قرار است رژیم جهانی منع اشاعه دوام بیاورد، همه طرف‌ها به‌ویژه کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای باید به تعهدات خود عمل کنند.

ایران آماده است نقش خود را در ساختن منطقه‌ای امن‌تر و عاری از تهدید سلاح‌های هسته‌ای ایفا کند.

برچسب ها: سید عباس عراقچی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.