کد خبر: ۵۶۱۶۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵

مادر درنای سیبری درگذشت

«الن ووسالو» پژوهشگر فنلاندی ساکن شهر رویان مازندران که به دلیل بیش از پنج دهه حضور و فعالیت پژوهشی درباره پرندگان مهاجر به ویژه درنا‌های سیبری در این استان به مادر درنای سیبری شهرت داشت، در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
مادر درنای سیبری درگذشت

مخاطب۲۴- جانورشناس، پژوهشگر، روزنامه‌نگار و مؤسس انجمن درنای سیبری عصر دیروز -چهارشنبه- پس از افزون بر پنج دهه زندگی و کار پژوهشی در مازندران در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فروبست.



«الن ووسالو» در بیش از ۵۰ سال حضورش در مازندران ساکن شهر‌های فریدونکنار، بابلسر و در نهایت شهر رویان بود و علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی مستمر، ارتباط نزدیک و پررنگی با جوامع محلی نیز داشت.

بیشتر بخوانید


مادر درنا‌های سیبری دانش آموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو. سی. ال. اِی (UCLA) امریکا بود و مدرک کارشناسی ارشد روزنامه‌نگاری را نیز اخذ کرده بود.



او پنج دهه پیش، پس از ازدواج با همسر ایرانی‌اش راهی مازندران شد و به فریدونکنار رفت تا دسته باقیمانده از گله غربی درنا‌های سیبری را که هر سال به مازندران می‌آمدند مشاهده کند و پس از مدتی ساکن مازندران شد.



ووسالو علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی و علمی متعدد در زمینه جانورشناسی، پرندگان مهاجر، بیوتکنولوژی، بیوشیمی، نانوتکنولوژی و شیمی، با چند دانشگاه کشور از جمله دانشگاه مازندران نیز همکاری‌هایی داشت.



علاقه وافر او به درنا‌های سیبری سبب شد که برای سال‌های طولانی همواره در فریدونکنار حضور پررنگی داشته باشد و به بخشی از جامعه محلی تبدیل شود. او در چند دهه فعالیتش تلاش کرد تا علاوه بر فعالیت‌های علمی، شکارچیان و دامگاه‌داران و بومیان منطقه را نیز برای دست کشیدن از شکار متقاعد کند و گام‌های زیادی در زمینه فرهنگسازی برای پیشگیری از شکار برداشت.



تلاش‌های گسترده و مستمر الن ووسالو از او چهره‌ای شناخته شده و اثرگذار در زمینه پرندگان مهاجر مازندران ساخت. او نخستین پژوهشگری بود که در ایران کار پژوهشی روی درنا‌ها را آغاز کرد. بار‌ها در همایش‌های علمی متعدد حضور یافت و تجارب خود را ارائه کرد و اقداماتش نیز در برخی رویداد‌های محیط زیستی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت. مادر درنای سیبری سال ۱۳۹۶ در نخستین همایش زیست‌وران بوم ایران که در ساری برگزار شده بود به پاس چند دهه فعالیت در زمینه پرندگان مهاجر مازندران تجلیل شد.

برچسب ها: درناهای سیبری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آشنایی با گربه ماهی سبیل درازی به اسم علی دایی آشنایی با گربه ماهی سبیل درازی به اسم علی دایی
گربه ماهی سبیل درازی به نام علی دایی اسطوره ورزش ایران نام‌گذاری شد
مراسم تولد و غسل تعمید حضرت عیسی (ع) در تبریز مراسم تولد و غسل تعمید حضرت عیسی (ع) در تبریز
مراسم تولد و غسل تعمید حضرت عیسی (ع)، دوشنبه (۱۷ دی ۱۴۰۳) با حضور مسئولان استانی در کلیسای سرکیس مقدس تبریز برگزار شد.
دکتر سریع القلم برای عدم قبول واقعیت‌­‌ها ۳۰ دلیل بیان می‌کند دکتر سریع القلم برای عدم قبول واقعیت‌­‌ها ۳۰ دلیل بیان می‌کند
۳۰ علت زیر را باید برای نپذیرفتن واقعیت‌­ها مد نظر قرار داد:
سهم ارث زن و شوهر از یکدیگر چقدر است؟ سهم ارث زن و شوهر از یکدیگر چقدر است؟
خدا در صفحه ۷۹ قرآن ادامه قوانین ارث را بیان می‌کند که از جمله آن ارث زن و شوهر از یکدیگر است.
واکنش حسن فتحی به تبلیغ عجیب بهرنگ علوی واکنش حسن فتحی به تبلیغ عجیب بهرنگ علوی
حسن فتحی کارگردان و فیلمنامه نویس، ویدئو تهدید آمیز بهرنگ علوی را یک تیزر تبلیغاتی اعلام کرد.
قهرمان ۱۵ ساله ایران به پدرش تریلی داد! قهرمان ۱۵ ساله ایران به پدرش تریلی داد!
شاید این بزرگترین کادویی باشد که یک پدر در ایران دریافت کرده است.
سوفیا دختر یکتا ناصر سوفیا دختر یکتا ناصر
تصویر زیبا از دختر یکتا ناصر و لحظات خاصش کنار فامیل‌های پدرش منوچهر هادی؛ زندگی خانوادگی این هنرمند را از نزدیک مشاهده خواهید کرد.
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر