کد خبر: ۲۸۵۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۵
به بهانه روز جهانی پرندگان مهاجر؛

۱۳ درصد پرندگان دنیا در معرض خطر انقراض قرار دارند

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱۳ درصد از کل پرندگان دنیا در معرض خطر انقراض قرار دارند، گفت: لزوم اجرای طرح‌های ارزیابی زیست محیطی در مناطق مهم تجمع و یا مسیر‌های اصلی پرواز از جمله مهم‌ترین راهکارهاست.
۱۳ درصد پرندگان دنیا در معرض خطر انقراض قرار دارند

مخاطب 24- اسدالله حاتمی با اشاره به روز جهانی پرندگان مهاجر، اظهار کرد: شعار امسال "آب و اهمیت آن برای پرندگان مهاجر" است.

او افزود: به منظور افزایش توجه جهانی به موضوع اهمیت پرندگان مهاجر، از سال ۲۰۰۶ میلادی توافقنامه پرندگان مهاجر آبی آفریقا- اوراسیا (AEWA) اقدام به نام‌گذاری و برگزاری روز جهانی پرندگان مهاجر کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: برگزاری روز جهانی پرندگان مهاجر به منظور ترغیب مردم به مشارکت فعال در حفاظت از پرندگان مهاجر بوده و سایر اهدافی که از برگزاری مراسم  گرامیداشت روز جهانی پرندگان مهاجر می‌توان انتظار داشت این است که مسئولان، سازمان‌های مردم نهاد، باشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس در سراسر دنیا فعالیت‌ها و برنامه‌هایی را طراحی و اجرا کنند تا ضمن افزایش آگاهی عمومی، به حفاظت از این پرندگان و زیستگاه آنان کمک شود.

حاتمی با اشاره به توصیه‌هایی برای حفاظت از پرندگان و زیستگاه‌های آنان، بیان کرد: ممانعت از شکار پرندگان، حفاظت از مناطق و ممانعت از تخریب زیستگاه آنان، مد نظر قرار دادن راهکارهای اجرایی توسعه پایدار جهت کاهش اثرات سوء بر زیستگاه‌های پرندگان، لزوم اجرای طرح‌های ارزیابی زیست محیطی در مناطق مهم تجمع و یا مسیرهای اصلی پرواز، ساخت برج‌های کوتاه تر و کاهش فرکانس چراغ‌ها، حذف چراغ‌های غیرضروری، عدم استفاده از شیشه‌های رفلکس و ساخت سازه جدید خارج از مسیر مهاجرت و محل تجمع پرندگان به خصوص گونه‌های در معرض خطر و پرندگان شکاری از توصیه‌هاست.

او با اشاره به اهمیت پرندگان خراسان جنوبی، بیان کرد: ۱۳ درصد از کل پرندگان دنیا در معرض خطر انقراض قرار دارند. طبق اطلاعات موجود از ۵۲۴ گونه پرنده کشور، زیستگاه ۱۵۳ گونه در خراسان جنوبی است که ۱۱۰ گونه مقیم و بقیه مهاجر هستند.

حاتمی ادامه داد: نزدیک به  ۷۰ گونه از پرندگان در استان زادآوری می‌کنند که می‌توان آن‌ها را بومی استان دانست. شماری از این گونه‌ها مهاجر هستند و عده‌ای دیگر مهاجر عبوری هستند که استان در سر راه طولانی آنها قرار دارد.

او تصریح کرد: این گونه‌ها در سطح وسیعی  از مناطق خشک و بیابانی استان پراکنده‌اند. تنها با توجه به نقش پرندگان در طبیعت است که می‌توان به ارزش وجودی و اهمیت واقعی آنها پی برد. گسترش مطالعات اکولوژیک زمینه و امکانات بسیاری برای آشنایی با نقش ویژه و با اهمیت پرندگان فراهم کرده است. مطالعه در زمینه کنترل بیماری‌ها و آفات کشاورزی توسط پرندگان اهمیت آنها را دوچندان کرده چراکه از جمله مهم‌ترین عوامل کنترل کننده آفات نباتی هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: جنبه‌های مختلف اهمیت پرندگان باعث شده که پرنده شناسان و برنامه‌ریزان منابع طبیعی بکوشند تا اطلاعات خود را در زمینه‌های علمی، آموزشی و تفریحی پرندگان هرچه کامل تر کنند تا بتوانند به نحو مطلوب‌تری از این ارزش‌ها به نفع جوامع انسانی بهره‌برداری کنند.

حاتمی ادامه داد: پرندگان از ثروت‌های طبیعی و ملی کشور به شمار می‌روند که متاسفانه تعداد آن‌ها به دلیل تبدیل و تخریب اکوسیستم‌ها بسیار کاهش یافته است. شکار بی رویه و کثرت سلاح‌های گرم سبب شده است بسیاری از پرندگان که در گذشته در ایران وجود داشتند، اکنون به ندرت مشاهده شوند.

او با اشاره به آبگیرهای استان، یادآور شد: پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار نهبندان، نیزار خور، رودخانه تجنود، رودخانه و سد مهوید، رودخانه و سد برکوه، دره بید، کال نی، سد کریت، سد بیهود، رودخانه فرخی، رودخانه و  سد حاجی آباد، رودخانه مردان شاه، رودخانه اسفشاد، رودخانه قرقاب(قورقوری)، رود شور نهبندان، رود شور قله ریگ، رود سیاهو و ماهیرود و رود گزدز آبگیرهای خراسان جنوبی برای ورود پرندگان هستند که حفاظت از آن دارای اهمیت است.

 

منبع: ایسنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست
دانشمندان و شخصیت‌هایی که احتمال ترور آنها هست، منزل پدری و اقربا و دوستانی که در لیست تماس‌های شخصی وی بوده‌اند به هیچ وجه امن نیست.
بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مواد مصرف می‌کنند بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مواد مصرف می‌کنند
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات در وزارت بهداشت آمار مصرف انواع مواد مخدر در بین جمعیت بالای ۱۸ سال را نگران کننده اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۴ درصد جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال در کشور حداقل یکی از انواع مواد مخدر را مصرف می‌کنند.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
صفحه خبر بالای تصاویر