کد خبر: ۵۳۴۵۹
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶

توضیحات اژه‌ای درباره فیلترینگ

رئیس قوه قضائیه گفت: برخی محدودیت‌های فضای مجازی مربوط به سال ۱۴۰۱ هستند که هنوز برخی زمینه‌های ارتکاب جرائم در آنها باقی مانده است. برخی محدودیت‌ها را کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه اعمال کرده است و موارد نادری هم از طرف قوه اعمال شده است.
توضیحات اژه‌ای درباره فیلترینگ

مخاطب۲۴- حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، در ادامه نشست‌های تخصصی خود در قالب رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران و اقشار مختلف ساکن این استان، با اساتید و نخبگان علمی تهرانی دیدار کرد. رئیس قوه قضائیه در جریان این دیدار خطاب به نخبگان گفت: گاهی شما نخبگان، ایده تحولی را در ذهن دارید و آن را با یک مدیر در میان می‌گذارید، اما اِعمال آن ایده تحقق نمی‌یابد؛ در این‌گونه موارد، ممکن است، مدیر مربوطه اصلاً ایده تحولی شما را متوجه نشود و یا استطاعت اِعمال آن را نداشته باشد؛ در اینجا شما نخبگان باید ارائه راهکار کنید تا هم فضای ذهنی آن مدیر، مهیای ایده‌هایتان شود و هم در صورت وجود موانع، آن موانع مرتفع شوند. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما در موضوعات حاکمیتی، بعضاً با مقوله‌هایی مواجه می‌شویم که دوسویه و یا چندسویه هستند و ایضاً مراعات همه جوانب آنها ضروری است؛ فی‌المثل، حفظ حریم خصوصی افراد جامعه امری واجب است؛ از آن سو، کشف توطئه‌ها، نفوذها، جرائم سازمان‌یافته امنیتی و غیرامنیتی نیز ضروری است؛ در اینجا، گاه لازم می‌شود که دستگاه اطلاعاتی و امنیتی با مجوز قضایی به حوزه‌هایی ورود کند که در حالت عادی، وارد آنها نمی‌شود؛ فلذا شما به‌عنوان جامعه نخبگانی کشور ارائه‌طریق و راهکار کنید که در این‌گونه موارد، تدابیر و تمهیداتی اتخاذ شود تا هم توطئه‌ها و جرائم کشف و خنثی شوند و هم به حریم خصوصی افراد ورود نشود و اگر ورود شد در حد ضرورت باشد و از افشای آنها جلوگیری گردد.

بیشتر بخوانید

رئیس عدلیه بیان داشت: ضرورت تلفیق تجربه با نخبگی و جوانی در نظام مدیریتی کشور، یک اصل غیر قابل انکار است؛ ما با امور و پدیده‌های مستحدثه‌ای نظیر هوش مصنوعی و اَشکال جدیدی از فناوری‌های نوین و قس‌علی‌هذا مواجه هستیم که اتخاذ تدابیر و تمهیدات در قبال آنها، نیازمند نخبگی و جوانی است؛ از سویی دیگر نمی‌توان از تجارب مدیران غفلت کرد و این تجارب گرانبها را به کنار نهاد فلذا شما جامعه نخبگانی کشور می‌توانید در این حوزه نیز ارائه‌طریق و راهکار کنید، تا تجارب مدیران قدیمی با نخبگی جوانان آمیخته و ممزوج شود. قاضی‌القضات تصریح کرد: شناسایی، جذب و نگهداری نخبگان، سلسله اصول و قواعدی مهم در حوزه نخبه‌پروری است؛ ما در دستگاه قضایی با تدابیر و تمهیداتی که اتخاذ کرده‌ایم، به هر سه حوزهٔ مزبور التفات داشته‌ایم. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: صیانت از فردفرد اعضای جامعه بویژه نخبگان نیز یک اصل اساسی است؛ برخی مناصب و موقعیت‌ها به سبب اقتضائاتی که دارند، بیشتر در کمین دام‌های شیاطین و وسوسه‌ها و لغزش‌ها هستند؛ افراد نخبه‌ای بودند که چهره شدند و در حوزه‌های مختلف انجام‌وظیفه نمودند، اما بعد‌ها با مشکلاتی مواجه شدند؛ فلذا اتخاذ رویکرد‌های صیانتی نیز در قبال نخبگان، امری بسیار مهم و حیاتی است. در این حوزه نیز، برخی مدیران ما دغدغه‌مند هستند و به کارایی نیروی نخبهٔ جذب‌شده ایمان دارند، اما نسبت به عملکرد آنها در کوران کار، اطمینان لازم را ندارند؛ در اینجا شما جامعه نخبگانی به اعتمادزایی مبادرت ورزید.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ما در قوه قضائیه به جذب نخبگان اهتمام داریم؛ خودِ من درصدد جذب بانوانی نخبه و متدین و انقلابی هستم که نسبت به سلسله موضوعات متنوع مرتبط با زنان، اشراف و وقوف کامل داشته باشند؛ همچنین در حوزه‌هایی نظیر فضای مجازی نیز درصدد جذب مشاوران نخبه و انقلابی هستیم. رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقولات مرتبط با فضای مجازی گفت: سلسله محدودیت‌هایی در قبال فضای مجازی و برخی سکو‌های این فضا به‌واسطه وقایع پاییز ۱۴۰۱ و یا تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و در موارد نادری نیز به‌واسطه آرای قضایی، ایجاد شده است؛ در خصوص این محدودیت‌ها، سه نظر وجود دارد؛ یک نظر، ناظر بر آن است که این محدودیت‌ها به طور کامل رفع شوند؛ در این زمینه باید این سؤال را مطرح کرد که آیا سایر کشور‌ها حاکمیت خود را در قبال فضای مجازی، مخدوش می‌کنند؟ اما نظر دیگر، بر این قائل است که محدودیت‌ها، بیشتر شود و صرفاً بر بستر و ظرفیت شبکه‌های بومی حرکت کنیم؛ و نهایتاً نظر سوم، ناظر بر روش بینابینی است و قائل به این است که آن دسته از سکو‌هایی که حائز منافع بیشتر و مضار کمتر است، رفع محدودیت شوند و هم‌زمان، سکو‌های داخلی ارتقاء و توسعه یابند و زیرساخت‌های این حوزه تکمیل شوند. پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «خدایگان» قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان طی سخنانی اظهار کرد: رسالت ما در بنیاد ملی نخبگان، ایجاد زمینه برای شناسایی، شبکه‌سازی، حمایت و هدایت نخبگان است. وی افزود: تلاش و اهتمام ما بر این است که نخبگان را با مسائل واقعی کشور آشنا سازیم و برای این موضوع که حل بسیاری از مشکلات کشور را در پی خواهد داشت، برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار داریم.

«علی امام قلی» دکترای مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه عنوان کرد: برای ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در مراسم روز ۱۶ آذر سال ۱۳۹۶ مقدمه‌ای بود بر تحولات قابل حسی که بعد‌ها در قوه قضاییه ایجاد شد. وی ادامه داد: شایسته‌سالاری به این معناست که مدیران از به‌کارگیری نخبگان در کنار خود هراس نداشته باشند؛ متأسفانه در شرایط کنونی برخی از مدیران به‌خاطر آنکه جایگاهشان را از دست ندهند از توان و ظرفیت نخبگان استفاده نمی‌کنند. امامقلی گفت: ضرورت دارد در قوه قضاییه هم موضوع به‌کارگیری ظرفیت نخبگان بیش‌ازپیش جدی گرفته شود و برای این موضوع سازوکاری تعریف گردد. وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در قوه قضائیه تأکید کرد و گفت: اهمیت حوزه هوش مصنوعی به‌مراتب بیشتر از حوزه فضای مجازی است چرا که حوزه هوش مصنوعی علاوه بر ساحت اجتماعی، وارد ساحت‌های فردی نیز می‌شود. «سید مرتضی حسنی» دکترای مدیریت تکنولوژی دانشگاه امیرکبیر بر ضرورت ایجاد حس امیدواری برای صاحبان کسب‌وکار‌های حوزه دیجیتال تأکید کرد و گفت: باید شرایط به نحوی باشد که صاحبان کسب‌وکار‌ها به‌ویژه کسب‌وکار‌های حوزه دیجیتال، قوه قضائیه را ملجأ و پناهگاه خود بدانند. وی افزود: قوانین حوزه فضای مجازی در کشور ما کامل نیست و خلأ‌هایی در این زمینه احساس می‌شود و از سوی دیگر ما در حوزه حریم خصوصی دارای قانون جامع و کاملی نیستیم. «فائزه آخوندی» دانشجوی دکترای رشته حقوق دانشگاه خوارزمی نیز گفت: در خصوص جذب نخبگان حقوقی در مناصب قضایی متأسفانه تاکنون اقدام مناسب و شایسته‌ای صورت نگرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت شناسایی قضات نخبه در دستگاه قضا تأکید کرد. «محمد انصاری» دکترای هوش مصنوعی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران نیز در این جلسه به بیان ظرفیت‌های حوزه هوش مصنوعی پرداخت. وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند در حوزه کاهش تنش‌های آبی در کشور، نقش تعیین‌کننده و اثرگذاری داشته باشند. «سید سجاد موسوی» دانشجوی دکترای عمومی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز طی سخنانی با اشاره به برخی هجمه‌ها و حملات علیه کادر سلامت، خواستار برخورد قضایی با آن دسته از رسانه‌هایی شد که قصد تخریب کادر سلامت را دارند. وی افزود: ضرورت دارد از سوی مسئولان ذی‌ربط، تدابیر ویژه‌ای در حوزه پیشگیری از هجمه‌های غیرمنصفانه علیه کادر سلامت و درمان، اتخاذ شود. «علیرضا چلابیان» دانشجوی ارشد حقوق و جزای دانشگاه علوم قضایی نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر بسیاری از قضات دستگاه قضا از دانشجویان دانشگاه علوم قضایی هستند و همین موضوع نشان‌دهنده توجه ویژه عدلیه به ظرفیت نخبگان است. اعتقاد ما این است که نیروی انسانی متخصص باید در جایگاه درست خودش در دستگاه قضایی بکارگیری شود نه آنکه در جایگاهی قرار بگیرد که متناسب با تحصیلات و استعداد‌های او نبوده است. «فاطمه کریمی» دانشجوی دکترای سیاست‌گذاری فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع) نیز طی سخنانی در این نشست، خواستار تبیین تدابیر دستگاه قضا در حوزه حکمرانی فضای مجازی شد. دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی نیز در این جلسه به ارائه پیشنهاداتی در حوزه اتقان هرچه بیشتر کارشناسی‌ها در دستگاه قضایی پرداخت.

وی در ادامه بر ضرورت استفاده حداکثری مقامات عالی قضایی از مشاوران جوان تأکید کرد و در ادامه خواستار تسهیل و تسریع فرایند ورود نخبگان به دستگاه قضایی شد. «ریحانه سلامی» دکترای مهندسی عمران دانشگاه تهران نیز در این جلسه بر ضرورت ارتقای سامانه ثنا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی تأکید کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
کدام قهوه سرطان زا است؟ کدام قهوه سرطان زا است؟
قهوه فوری یکی از پرمصرف‌ترین انواع قهوه است، اما متخصصان هشدار داده‌اند که مصرف بیش از حد آن ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهد.
قدرتمندترین ابررایانه جهان معرفی شد قدرتمندترین ابررایانه جهان معرفی شد
یک دستگاه جدید لقب قدرتمندترین ابررایانه جهان را به خود اختصاص داده که قدرت آن از ۱.۷۴۲ اگزافلاپس فراتر رفته است.
اصلی‌ترین دلیل مرگ و میر در ایران چیست؟ اصلی‌ترین دلیل مرگ و میر در ایران چیست؟
دبیر اجرایی هشتمین دوره کنگره نارسایی قلب ایران درباره علت مرگ‌و میر در کشور توضیحاتی را ارائه کرد. دبیر اجرایی هشتمین دوره کنگره نارسایی قلب ایران درباره علت مرگ‌و میر در کشور توضیحاتی را ارائه کرد.
امیر تتلو یک نابغه است امیر تتلو یک نابغه است
امیر تتلو یک نابغه است، آیا جای تتلو تو زندانه؟
نانوای عصبانی درِ اداره برق را خمیرمال کرد نانوای عصبانی درِ اداره برق را خمیرمال کرد
یک نانوا در اهواز در اعتراض به قطعی مکرر برق، خمیر‌های خراب شده را به درب اداره برق این شهر چسباند
باورهای غلط درباره سرماخوردگی باورهای غلط درباره سرماخوردگی
به گفته متخصصان، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک تنها مقاومت باکتری‌ها در مقابل این دارو را بیشتر می‌کند. بنابراین در صورت بدتر شدن علائم سرماخوردگی و مشاهده مواردی مانند تب یا سرفه حتما به پزشک مراجعه کنید تا از روش‌های صحیح و موثر برای درمان به موقع بیماری شما استفاده کند.
فیلم علت مرگ: نامعلوم در دولت پزشکیان رفع توقیف شد فیلم علت مرگ: نامعلوم در دولت پزشکیان رفع توقیف شد
«علت مرگ: نامعلوم» پروانه نمایش گرفت و در آذرماه اکران می‌شود.
برگزیده
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
واکنش بایدن به تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران واکنش بایدن به تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در نخستین واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران ابراز امیداوری کرد که این حمله، پایان تبادل حملات و دوره تشدید تنش در خاورمیانه باشد.
از ورود هواپیما‌های رژیم صهیونیستی به حریم هوایی کشور جلوگیری شد از ورود هواپیما‌های رژیم صهیونیستی به حریم هوایی کشور جلوگیری شد
ستاد کل نیرو‌های مسلح درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرد:با آمادگی پدافند هوایی کشور تعداد قابل توجهی از موشک‌ها رهگیری شده و از ورود هواپیما‌های دشمن به حریم کشور جلوگیری به عمل آمد.
صفحه خبر بالای تصاویر