کد خبر: ۶۷۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵

ظریف: لاوروف دروغ گفت؛ پشت‌پرده اسنپ‌بک را فاش می‌کنم

محمدجواد ظریف، وزیر پیشین امور خارجه، در نشست «مردم و امنیت ملی» با دفاع از برجام، لاوروف را به دروغ‌گویی درباره موضوع اسنپ‌بک متهم کرد و گفت این طرح از ابتدا مربوط به روسیه نبود.
ظریف: لاوروف دروغ گفت؛ پشت‌پرده اسنپ‌بک را فاش می‌کنم

به گزارش مخاطب۲۴، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت‌های یازدهم و دوازدهم، در نشست «مردم و امنیت ملی» سخنان تندی درباره روایت‌های نادرست از برجام و نقش برخی کشور‌ها در مذاکرات هسته‌ای بیان کرد.

وی در این نشست گفت: «من قبول ندارم که برجام شکست بود. وقتی توافق حاصل شد، در مسجد وزارتخانه به همکارانم گفتم بیایید بر سر درصد موفقیت دعوا نکنیم، همان پنج درصد را زنده کنیم. برای درک ظرفیت‌های ایران باید از زندان گذشته بیرون بیاییم.»

ظریف با رد اتهامات درباره تضعیف توان هسته‌ای ایران در دوره برجام افزود: «اگر در برجام هسته‌ای نابود شده بود، چطور توانستیم ظرف چند ماه به غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصد برسیم؟ تنها خیانت من این بود که شش قطعنامه علیه ایران نداشتم. پس از خروج آمریکا از برجام، ۱۴۰ صفحه سند تهیه کردیم و تا دی ۱۳۹۸ رسماً به خانم موگرینی اعلام کردیم که ایران به هیچ تعهدی پایبند نیست.»

بیشتر بخوانید

او با اشاره به خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای تصریح کرد: «آمریکا زمانی از برجام خارج شد که دید نمی‌تواند از آن بهره‌برداری کند. برخی در داخل گفتند باید به شورای امنیت برویم؛ این سخنان نادرست بود.»

ظریف در ادامه به موضوع «اسنپ‌بک» یا همان بازگشت خودکار تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: «لاوروف دروغ گفت. اسنپ‌بک مربوط به روز‌های پایانی مذاکرات نبود و ربطی به پیشنهاد جان کری نداشت. آمریکایی‌ها همیشه اهل دبه بودند. ما توافق کرده بودیم، اما دیدم کری برگه‌ای در دست دارد که نوشته بود قطعنامه‌ها هر شش ماه یک‌بار تعلیق شوند. به او گفتم این چه حرف بی‌پایه‌ای است؛ داری به شعور من توهین می‌کنی. کری هم گفت این پیشنهاد رفیقت لاوروف است.»

سخنان جدید ظریف درباره روایت‌های پنهان از مذاکرات برجام، بار دیگر بحث‌ها درباره نقش بازیگران خارجی، از جمله روسیه و آمریکا، در مسیر توافق هسته‌ای ایران را زنده کرده است.

برچسب ها: مکانیسم ماشه
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر