کد خبر: ۵۲۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵

کتاب آیات شیطانی دیگر ممنوع نیست

طبق حکم دادگاه عالی هند و به بهانه فقدان دستور دولتی، ممنوعیت نشر و خرید و فروش کتاب آیات شیطانی در این کشور لغو شد.

کتاب آیات شیطانی دیگر ممنوع نیست

پس از سه دهه، کتاب «آیات شیطانی»متعلق به سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی هندی‌الاصل، در هند رفع ممنوعیت شد. این اقدام به احتمال زیاد خشم مسلمانان بخصوص مسلمانان در هند را برخواهد انگیخت. سه‌شنبه گذشته (۵ نوامبر) در پرونده‌ای که سال ۲۰۱۹ باز شده بود و فردی قصد واردات کتاب آیات شیطانی به هند را داشت، دادگاه عالی هند به دولت این کشور اعلام کرد، دستور [دولتی]مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب آیات شیطانی به هند، «قابل ردیابی نیست بنابراین نمی‌توان آن را [برای ادامه ممنوعیت]ارائه کرد».

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ یورو نیوز در این خصوص نوشت: «این ممنوعیت موضوع دادخواستی بود که در سال ۲۰۱۹ توسط فردی به نام ساندیپان خان علیه هیئت مرکزی مالیات غیرمستقیم و گمرکات به دادگاه عالی دهلی ارائه شد. ساندیپان خان اعتبار قانونی حکم سال ۱۹۹۸ این هیئت را که واردات رمان سلمان رشدی را به دلیل محتوای کفرآمیز... آن تحت قانون گمرکی ۱۹۶۲ هند ممنوع کرده بود، به چالش کشید... بر پایه اسناد قانونی، خان از دستگاه قضایی درخواست کرد نسخه‌ای از حکمی که واردات کتاب را ممنوع کرده بود، به او نشان بدهند، اما به او اطلاع داده شد که این سند یافت نشده است».

بیشتر بخوانید

هند در سال ۱۹۸۸ اولین کشوری بود که این رمان موهن به اسلام و پیامبر اسلام را ممنوع اعلام کرد و در ادامه امام خمینی (ره) فتوای مهدورالدم بودن نویسنده آن را صادر نمود و در کشور‌های مختلف اعتراضات گسترده‌ای شکل گرفت. دادگاه عالی هند همچنین اعلام کرده که در وضعیتی که دستور دولتی مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب مذکور وجود ندارد، گزینه‌ای دیگری برایش نمی‌ماند جز اینکه فرض را بر این بگذارد که چنین حکمی اصلاً وجود نداشته است؛ بنابراین طبق گفته اودیام موخرجی وکیل ساندیپان خان، این ممنوعیت از پنجم نوامبر به دلیل نبود حکم ممنوعیت، برداشته شده است.

خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر نوشته که وزارت کشور و وزارت دارایی هند در پاسخ به درخواستش برای اظهارنظر در این موضوع، سکوت کرده‌اند. سلمان رشدی پس از حکم امام، نزدیک به سه دهه در پناه دولت بریتانیا زندگی پنهانی را در پیش گرفت و گفته می‌شود اکنون در پناه دولت آمریکا به سر می‌برد، اما با این حال، آخرین بار، تابستان دو سال پیش (۲۰۲۲) او در یک همایش ادبی در شمال نیویورک هدف حمله یک جوان آمریکایی (لبنانی‌الاصل) قرار گرفت و زخمی شد و بینایی یک چشمش را از دست داد.

 
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.