کد خبر: ۵۲۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵

کتاب آیات شیطانی دیگر ممنوع نیست

طبق حکم دادگاه عالی هند و به بهانه فقدان دستور دولتی، ممنوعیت نشر و خرید و فروش کتاب آیات شیطانی در این کشور لغو شد.

کتاب آیات شیطانی دیگر ممنوع نیست

پس از سه دهه، کتاب «آیات شیطانی»متعلق به سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی هندی‌الاصل، در هند رفع ممنوعیت شد. این اقدام به احتمال زیاد خشم مسلمانان بخصوص مسلمانان در هند را برخواهد انگیخت. سه‌شنبه گذشته (۵ نوامبر) در پرونده‌ای که سال ۲۰۱۹ باز شده بود و فردی قصد واردات کتاب آیات شیطانی به هند را داشت، دادگاه عالی هند به دولت این کشور اعلام کرد، دستور [دولتی]مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب آیات شیطانی به هند، «قابل ردیابی نیست بنابراین نمی‌توان آن را [برای ادامه ممنوعیت]ارائه کرد».

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ یورو نیوز در این خصوص نوشت: «این ممنوعیت موضوع دادخواستی بود که در سال ۲۰۱۹ توسط فردی به نام ساندیپان خان علیه هیئت مرکزی مالیات غیرمستقیم و گمرکات به دادگاه عالی دهلی ارائه شد. ساندیپان خان اعتبار قانونی حکم سال ۱۹۹۸ این هیئت را که واردات رمان سلمان رشدی را به دلیل محتوای کفرآمیز... آن تحت قانون گمرکی ۱۹۶۲ هند ممنوع کرده بود، به چالش کشید... بر پایه اسناد قانونی، خان از دستگاه قضایی درخواست کرد نسخه‌ای از حکمی که واردات کتاب را ممنوع کرده بود، به او نشان بدهند، اما به او اطلاع داده شد که این سند یافت نشده است».

بیشتر بخوانید

هند در سال ۱۹۸۸ اولین کشوری بود که این رمان موهن به اسلام و پیامبر اسلام را ممنوع اعلام کرد و در ادامه امام خمینی (ره) فتوای مهدورالدم بودن نویسنده آن را صادر نمود و در کشور‌های مختلف اعتراضات گسترده‌ای شکل گرفت. دادگاه عالی هند همچنین اعلام کرده که در وضعیتی که دستور دولتی مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب مذکور وجود ندارد، گزینه‌ای دیگری برایش نمی‌ماند جز اینکه فرض را بر این بگذارد که چنین حکمی اصلاً وجود نداشته است؛ بنابراین طبق گفته اودیام موخرجی وکیل ساندیپان خان، این ممنوعیت از پنجم نوامبر به دلیل نبود حکم ممنوعیت، برداشته شده است.

خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر نوشته که وزارت کشور و وزارت دارایی هند در پاسخ به درخواستش برای اظهارنظر در این موضوع، سکوت کرده‌اند. سلمان رشدی پس از حکم امام، نزدیک به سه دهه در پناه دولت بریتانیا زندگی پنهانی را در پیش گرفت و گفته می‌شود اکنون در پناه دولت آمریکا به سر می‌برد، اما با این حال، آخرین بار، تابستان دو سال پیش (۲۰۲۲) او در یک همایش ادبی در شمال نیویورک هدف حمله یک جوان آمریکایی (لبنانی‌الاصل) قرار گرفت و زخمی شد و بینایی یک چشمش را از دست داد.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر