مخاطب۲۴- علیرضا زاکانی، شهردار تهران امروز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) برای پاسخگویی به سؤال دو تن از اعضای شورای شهر در خصوص «روند انجام و پیشرفت عملیات ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح شهر تهران» و «ابهامات مربوط به واگذاری و بهرهبرداری از خودروهای تاکسی ون واگذار شده از سوی وزارت کشور» در صحن علنی دویست و هفتاد و هفتمین جلسه شورا حاضر شد.
علیرضا زاکانی در این جلسه گفت: امروز دو سوال مدنظر است، یک سوال درباره موضوع ۲۰۳ هزار واحد مسکونی که توسط معاون اول رئیس جمهور شهید افتتاح شد و سوال دوم هم درباره قراردادی است که با وزارت کشور داریم برای نحوه استفاده از ونها مطرح شده است. وی درباره مسکن ابراز داشت: یکی از کارهایی که ما در مجموعه شهرداری دنبال کردیم مبتنی بر قاعده مسئولیت پذیری در شهر بود، هر آنچه که مربوط به شهر است ما در قبال آن احساس مسئولیت داریم تا انجام دهیم و پاسخگو هستیم و آنچه مربوط به ما نیست به متولی کمک میکنیم تا او خدمت کند. شهردار تهران متذکر شد: برای همین امر در موضوعات اجتماعی وارد شدیم و کار سخت معتادان متجاهر و کودکان خیابانی وارد شدیم، در موضوع مسکن بیش از دو سال است قرارگاه جهادی مسکن را راه اندازی کردیم، خانم نجفی علت تاخیر را مطرح کرده بودند ولی ما تعهدی برای شروع نداریم ما مسئول شروع نیستیم، ما مسئول تسهیل گری هستیم، با مواجهه فعال با موضوع مسکن این مساله را هدفگذاری کردیم تا به سایر دستگاهای عمومی و خصوصی کمک کنیم تا به وظیفه خود عمل کنند، این وظیفه دولت است نه شهرداری.
زاکانی با بیان اینکه وظیفه شهرداری در راستای تسریع ایجاد زمینه تولید مسکن است که بهترین نحوه انجام دادیم، گفت: این موضوع به عنوان بزرگترین دستاورد ما در ۳۹ ماه است که در شهرداری هستیم. اصل سوال مربوط به ما نیست و ما پروانه صادر میکنیم و این پروانه ۲ تا ۵ سال فرصت دارد که سازنده بسازد یا نسازد. وی با بیان اینکه آن چیزی که مسوولیت راه و شهرسازی بود را ما دنبال کردیم تا به این وزارت کمک کنیم، اظهار کرد: یک نگاهی از دهه ۷۰ تا دهه ۹۰ وجود دارد، مبنی بر اینکه تهران را گران کنند تا مردم فرار کنند. تهران گران شد و امروز میانگین قیمت مسکن هر متری ۸۸ میلیون تومان است و ۵۱ درصد مردم تهران اجارهنشین هستند که این موضوع یک فاجعه است. این موضوع آثار همان نگاه قبل است که ساخت مسکن کاهش پیدا کند و مردم در معرض مشکلات قرار بگیرند. شهردار تهران عنوان کرد: در مقابل آن نگاه، ما قائل به ارزانسازی و تسهیل کار مردم هستیم. وقتی تهران ارزان شود دیگر شهرها نیز به همین منوال مقیاس میکنند. این نگاه غلط از دهه ۷۰ را ما شکستیم و با قرارگاه جهادی مسکن و شهرداران مناطق ۲۲گانه تسهیلگری کردیم. ۵۷۶ هزار واحد مسکن تفاهمنامه امضا کردیم و ۳۰۰ هزار واحد را عملیاتی کردیم.
وی افزود: بر اطلاعاتی که به دست شما رسیده باید اشراف بیشتری داشته باشید، چون اظهار نظر شما دقیق نیست. در منطقه ۲۱ مجوز دادیم و شهرک الگو با تأمین سرانه هاست. واحدهای مسکونی آتش نشانان با سرانهها ساخته میشود. باید اطلاعات دقیق دریافت میکردید. ضمن اینکه اتفاقا منطقه ۲۱ فرونشست ندارد و فرونشست مربوط به منطقه ۱۷، ۱۸ و ۱۹ است. زاکانی با بیان اینکه تفاهم نامههای مسکن ادامه داشت و ۲۸۵ هزار واحد آن وارد عملیات شد، گفت: این عملیات به معنای تسهیلگری ماست. این یک پروانه هشت هزار واحد است، اما باید واحدپذیریها را باید در سطح شهر دید. شهردار تهران درخصوص کلنگ زنی بدون مجوز هم گفت: این موضوع مصوبه بالاسری دارد. شهرداریها و شوراها مکلفند ناظر بر طرح الگوی ملی بر و کف بدهند و تفاهمی که بین وزیر کشور و وزیر راه وجود دارد بر این موضوع اشاره دارد. به گزارش شهر با تاکید نجفی بر اینکه بر موضوعات اشراف کامل دارد، شهردار پایتخت گفت: اگر اطلاع دارید و مباحث نادرست است که بدتر است. من میخواستم خیرخواهی کنم. بنده فکر میکردم از روی نداستن این موضوع را مطرح کردید، اما اینکه میدانستید و گفتید، بدتر است. ما مجوز بر و کف میدهیم و تا پایان سفت کاری مجموعه میتواند کار خود را پیش ببرد. وی با بیان اینکه چهار هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی برای آتش نشانان افتخار مدیریت شهری است، یادآور شد: برای سایرین نیز اقداماتی انجام دادیم و میدهیم. با تعاونیهای بی در و پیکر ۱۰ سال و ۱۲ سال مردم را بیچاره نکردیم. یکی از کارهای خوب ما در کمیسیون ماده پنج اقدامات برای ده ونک، مرادآباد، اسلام آباد، نفرآباد و دیگر بخش هاست.
زاکانی همچنین تصریح کرد: چرا بخش خالی لیوان را اظهار میکنید با بخش پر لیوان که به نفع مردم است را عنوان نمیکنید. چرا ابهامات را بیان میکنید، اما از آنچه روی زمین اتفاق میافتد، یک کلمه ذکر نمیکنید. بنده در اسلام آباد با مردم صحبت کردم. ما در اسلام آباد زمینی داریم که با مشارکت بنیاد مستضعفان بارگذاری خواهد شد و فاجعه ۴۰ ساله تهران با این اقدام جمع شود. چطور این کار را نمیبینید و فرض یک اطلاع نادرست، مواردی را اعلام میکنید؟ مردم در آن بخش چند دسته هستند. برخی میگویند به میزان ملکی که دارند به ما ملک بدهید که امکان پذیر نیست. شهردار تهران با بیان اینکه بر اساس سبقه و سابقه و بر همان میزان امکانات به مردم ارائه خواهد شد، گفت: شما چطور به مصوبات خود دقت ندارید؟ وی همچنین تصریح کرد: در گذشته ۳۱ هزار پروانه در سال ۹۱ صادر شده و تا سال ۱۴۰۰ میزان صدور به پنج هزار و ۴۰۰ مورد رسیده و یک فاجعه رخ داده است. برای ۹۳۰ هزار قطعه اگر قرار باشد پنج هزار پروانه صادر کنیم ۱۴۶ سال زمان میبرد که شهر بازسازی شود و این به معنای این است که تهران روی سر مردم خراب شود. ما این خط را برای اولین بار شکستیم و بالا رفته ایم. در سه سال گذشته به دلیل ایجاد تسهیلات صدور پروانه روند افزایشی داشته استشهردار تهران با بیان اینکه یک سقوط حتمی به سمت موفقیت بزرگ و افتخار برای شهرداری رفته و نباید مورد سوال قرار بگیرد، یادآور شد: سال ۹۸ تعداد ۱۰ هزار، سال ۹۹ تعداد هفت هزار و سال ۱۴۰۰ تعداد پنج هزار و ۹۸۴ پروانه صادر شده و این آمار در سه سال گذشته روند افزایش داشته که به ایجاد تسهیلات برمی گردد.