مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
اذعان سالیوان: ایران به دنبال ساخت سلاح هستهای نبوده است
مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اذعان به عدم تلاش ایران برای ساخت بمب هسته ای، مدعی شد که تهران مواضع جدیدی در این زمینه اتخاذ کرده است.
مخاطب۲۴- مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اذعان به عدم تلاش ایران برای ساخت بمب هسته ای، مدعی شد که پس از درگیری اخیر تهران و تل آویو، ایران مواضع جدیدی در این زمینه اتخاذ کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز به نقل از سخنان «جیک سالیوان» نوشت: من تصمیمی از سوی ایران برای حرکت (به سمت ساخت سلاح هستهای) ندیدهام. اگر آنها شروع به حرکت در این مسیر کنند، یک مشکل جدی با آمریکا پیدا خواهند کرد.
سالیوان در مجمع امنیتی آسپن به خبرنگاران مدعی شد: آمریکا از زمان حملات متقابل ایران و اسرائیل، متوجه افزایش اظهارنظرهای علنی مقامهای ایرانی در مورد احتمال (ساخت سلاح هستهای) شده است. این (سخنان) جدید بود و توجه ما را به خود جلب کرد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این نشست امنیتی گفت که واشنگتن برای مساله هستهای ایران راه حل دیپلماتیک را ترجیح میدهد.
وی ضمن انتقاد از اقدام دولت پیشین آمریکا و خروج از برجام گفت: از زمانی که دولت جو بایدن آغاز به کار کرد، سعی داریم دوباره دیپلماسی هستهای را با ایران دنبال کنیم، زیرا اگر حداقل یک مشکل حذف شود یعنی اینکه ایران دارای سلاح هستهای نباشد، این اصولا امر خوبی است.
وزیر خارجه آمریکا ضمن تاکید بر اینکه ایران سلاح هستهای تولید نکرده، با تکرار ادعاهای پیشین آمریکا گفت: ایران به جای اینکه حداقل یک سال با ظرفیت تولید اورانیوم برای یک سلاح هستهای فاصله داشته باشد، اکنون احتمالاً یک یا دو هفته تا انجام این کار فاصله دارد.
بلینکن بار دیگر تاکید کرد که آمریکا اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد، اما همچنان راه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این امر ترجیح میدهد.
جمهوری اسلامی ایران پس از خروج یکجانبه ایالات متحده در سال ۱۳۹۷ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران خارجه اعضای باقیمانده در این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرفهای عضو برجام با صدور بیانیهای، ۱۱ تعهد را برای جبران خسارتهای اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا مطرح کردند؛ اما اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند، اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
دولت دموکرات جو بایدن هم پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما همچنان سیاستهای فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است. در واقع، تجربه نشان داده که کاخ سفید به رغم ادعای دیپلماسی، اراده لازم را برای تصمیمگیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت ترامپ رئیس جمهوری سابق کشورش علیه ایران ندارد.
ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریمها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی چندی پیش اعتراف کرد که سطح مطلوب بازرسیهای این سازمان از مراکز اتمی ایران، حدی است که در برجام توافق شده است. مقامهای ایران هم تاکید دارند که گروسی میتواند برای رفع اهرم فشار و «برداشتن موانعی که عمدتا سیاسی است» در جهت از سرگیری اجرای کامل برجام، نقش موثری داشته باشد.
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلانشهرها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استانها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهرها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورتعدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هستهای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هستهای کشور فراهم کرد.»
این روزها دیگر اینترنت به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دیجیتال و ارتباطات جهانی بدل شده، ورود فناوریهایی مانند استارلینک میتواند زمین بازی را بهکلی تغییر دهد. اما این فناوری در ایران با پیچیدگیهایی روبهرو شده که تنها فنی یا اقتصادی نیست؛ بلکه لایههای عمیق سیاسی و امنیتی نیز دارد.
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، در گفتوگویی با شبکه افق با انتقاد از عملکردهای گذشته گفت: «ما در دو سه دهه اخیر، مردم را از خودمان پراکنده کردهایم.»
مساله مهاجران افغانستانی در ایران حالا وارد یک مرحله عجیب و پیچیده شده است، بازگشت چند ده هزار نفر از افغانهای مقیم ایران به افغانستان، اما ابعاد مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی در پی دارد؛ که حتی اکنون و بعد از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل شاید بتوان گفت ابعاد امنیتی آن تا حد زیادی پیچیدهتر نیز شده است.
مقامات اسرائیلی با ادعای اینکه با حمله به ایران، خطر یک حمله قریبالوقوع را دفع کردهاند، تلاش میکنند تا زیرپاگذاشتن بدیهیترین اصول حاکم بر نظام بینالملل را با اقدام اخیر خود توجیه کنند.
آیت الله مسعودی خمینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جاسوسی اسرائیل گفت: در جریان واقعهای که رخ داد و به شهادت و کشتهشدن رؤسای ما منجر شد، باید اکنون آقایان بنشینند و بررسی کنند که چرا اینگونه شد که در آنِ واحد و در یک شب، همه را در هر کجا که هستند، هدف قرار میدهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هستهای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هستهای کشور فراهم کرد.»