کد خبر: ۵۹۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰

اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

«خوب اجازه دهید فقط این را آن بگویم و این احتمالا سوال مرتبط با وزارت دفاع است، اما من به اندازه کافی مطمئن هستم که بگویم اگر رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی اتمی اقدامی انجام دهیم، ما توانایی انجام این کار را داریم، و حتی ممکن است رژیم را تهدید کنیم.»
اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

مخاطب ۲۴- به رغم اذعان دونالد ترامپ به قدرت ایران و اعتراف وزیر خارجه سابق آمریکا به ناتوانی برای براندازی حکومت ایران، وزیر خارجه آمریکا مارکو روبیو مدعی شد که «ممکن است رژیم ایران را تهدید کنیم.»

روبیو در مصاحبه با یک مجری رادیو و خبرنگار آمریکایی، درباره اقدام نظامی علیه ایران لفاظی کرد. وزیر خارجه آمریکا با هیو هیویت مصاحبه کرد و متن این مصاحبه در وبسایت وزارت خارجه این کشور منتشر شده است. هیویت در بخشی از این مصاحبه به فروش نفت ایران به چین و تجاوزات آمریکا به یمن اشاره کرد و پرسید: «آیا حوثی‌ها به ما حمله کرده‌اند یا فقط بیانیه‌های مطبوعاتی منتشر می‌کنند؟

بیشتر بخوانید

روبیو در جواب مدعی شد: «آن‌ها (ارتش یمن) می‌گویند که حمله می‌کنند. منظورم این است که آنها پرتاب می‌شوند و سپس قبل از اینکه تهدیدی باشد در فاصله ۱۰۰ مایلی ساقط می‌شوند، بنابراین وزارت دفاع هیچ مشکلی برای دفاع نداشت.» وی مدعی شد: «در عین حال، رئیس‌جمهور به صراحت گفته است. ایران مسئول هرگونه کمکی است که به حوثی‌ها ارائه می‌کند... اما آنها (ایران) همچنان به آنها (یمن) کمک می‌کنند. این غیرقابل قبول است و باید تغییر کند.» هیویت سوال کرد: «شما با محمدبن سلمان، محمد بن زاید و با اسرائیلی‌ها سر و کار دارید. در موضوع ضربه زدن (به ایران)، آیا ما در یک ائتلاف علیه ایران اقدام خواهیم کرد یا ما به تنهایی اقدام خواهیم کرد؟ وزیر خارجه آمریکا جواب داد: «رئیس‌جمهور واضح سخن گفته است. او آماده است هر کاری که لازم است انجام دهد تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند. او کاملاً شفاف بوده است. او رئیس‌جمهوری است که می‌خواهد صلح را ترویج دهد. او ترجیح می‌دهد این موضوع را به صورت دیپلماتیک بدون جنگ حل کند و این ترجیح اوست این همیشه ترجیح او خواهد بود. اما اگر او را مجبور کنید بین ایران اتمی یا انجام اقدام (نظامی علیه ایران) یکی را انتخاب کند، رئیس‌جمهور به صراحت گفته است که او اقدام خواهد کرد. اینکه آیا کشور‌های دیگر به دنبال این هستند که در این تلاش به ما بپیوندند یا فقط ما را گاهی اوقات بی سر و صدا تشویق کنند، این یک موضوع دیگر است. اما قطعاً اینها برای گام‌هایی که ما برمی‌داریم تعیین‌کننده نخواهد بود، زیرا ما یک جهان را تصور می‌کنیم که در آن ایران و آیت‌الله‌ها، این متعصبان مذهبی، سلاح‌های هسته‌ای داشته باشند و این قابل قبول نیست.»

مجری این برنامه ویدئویی از روبیو سوال کرد: «آیا ما تسلیحات لازم برای تخریب سایت‌های آنها را داریم که در آن برنامه‌های توسعه غیرقانونی را انجام می‌دهند، آقای وزیر خارجه؟» روبیو مدعی شد: «خوب اجازه دهید فقط این را آن بگویم و این احتمالا سوال مرتبط با وزارت دفاع است، اما من به اندازه کافی مطمئن هستم که بگویم اگر رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی اتمی اقدامی انجام دهیم، ما توانایی انجام این کار را داریم، و حتی ممکن است رژیم را تهدید کنیم.»

وزیر خارجه آمریکا در حالی این حرف را زده که ترامپ طی دیدار هفدهم بهمن سال گذشته با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید، به قدرت ایران اذعان کرد و هشدار داد: «ایران ضعیف نشده اتفاقا خیلی قوی‌تر هم شده است.» اظهارات روبیو درباره ایران در شرایطی مطرح شده که وزیر خارجه سابق آمریکا آنتونی بلینکن ۳۰ آذر ماه در اندیشکده «شورای روابط خارجی» به ناتوانی این کشور در براندازی حکومت ایران اعتراف کرد. بلینکن در این نشست که در نیویورک برگزار شد، گفته بود که «آزمایش‌های آمریکا برای براندازی» طی ۲۰ سال گذشته به نتایج موفقیت‌آمیزی ختم نشده است.

روبیو در مصاحبه با هیویت گفت: «من در وزارت خارجه هستم، درست است؟ ما صلح را ترویج می‌دهیم نه جنگ. رئیس‌جمهور به وضوح گفته است که این همان چیزی است که او نیز ترجیح می‌دهد؛ بنابراین همیشه به همه می‌گویم که دوست دارم از طریق وزارت خارجه این کار را انجام دهم، اما اگر نتوانیم، باید این موارد را به پیت هگزث در وزارت دفاع بسپارم، اما ما ترجیح می‌دهیم در وزارت خارجه به آن بپردازیم، اما برای انجام این کار به یک شریک راغب نیاز دارید.»

برچسب ها: دونالد ترامپ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر