کد خبر: ۵۹۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰

اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

«خوب اجازه دهید فقط این را آن بگویم و این احتمالا سوال مرتبط با وزارت دفاع است، اما من به اندازه کافی مطمئن هستم که بگویم اگر رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی اتمی اقدامی انجام دهیم، ما توانایی انجام این کار را داریم، و حتی ممکن است رژیم را تهدید کنیم.»
اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

مخاطب ۲۴- به رغم اذعان دونالد ترامپ به قدرت ایران و اعتراف وزیر خارجه سابق آمریکا به ناتوانی برای براندازی حکومت ایران، وزیر خارجه آمریکا مارکو روبیو مدعی شد که «ممکن است رژیم ایران را تهدید کنیم.»

روبیو در مصاحبه با یک مجری رادیو و خبرنگار آمریکایی، درباره اقدام نظامی علیه ایران لفاظی کرد. وزیر خارجه آمریکا با هیو هیویت مصاحبه کرد و متن این مصاحبه در وبسایت وزارت خارجه این کشور منتشر شده است. هیویت در بخشی از این مصاحبه به فروش نفت ایران به چین و تجاوزات آمریکا به یمن اشاره کرد و پرسید: «آیا حوثی‌ها به ما حمله کرده‌اند یا فقط بیانیه‌های مطبوعاتی منتشر می‌کنند؟

بیشتر بخوانید

روبیو در جواب مدعی شد: «آن‌ها (ارتش یمن) می‌گویند که حمله می‌کنند. منظورم این است که آنها پرتاب می‌شوند و سپس قبل از اینکه تهدیدی باشد در فاصله ۱۰۰ مایلی ساقط می‌شوند، بنابراین وزارت دفاع هیچ مشکلی برای دفاع نداشت.» وی مدعی شد: «در عین حال، رئیس‌جمهور به صراحت گفته است. ایران مسئول هرگونه کمکی است که به حوثی‌ها ارائه می‌کند... اما آنها (ایران) همچنان به آنها (یمن) کمک می‌کنند. این غیرقابل قبول است و باید تغییر کند.» هیویت سوال کرد: «شما با محمدبن سلمان، محمد بن زاید و با اسرائیلی‌ها سر و کار دارید. در موضوع ضربه زدن (به ایران)، آیا ما در یک ائتلاف علیه ایران اقدام خواهیم کرد یا ما به تنهایی اقدام خواهیم کرد؟ وزیر خارجه آمریکا جواب داد: «رئیس‌جمهور واضح سخن گفته است. او آماده است هر کاری که لازم است انجام دهد تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند. او کاملاً شفاف بوده است. او رئیس‌جمهوری است که می‌خواهد صلح را ترویج دهد. او ترجیح می‌دهد این موضوع را به صورت دیپلماتیک بدون جنگ حل کند و این ترجیح اوست این همیشه ترجیح او خواهد بود. اما اگر او را مجبور کنید بین ایران اتمی یا انجام اقدام (نظامی علیه ایران) یکی را انتخاب کند، رئیس‌جمهور به صراحت گفته است که او اقدام خواهد کرد. اینکه آیا کشور‌های دیگر به دنبال این هستند که در این تلاش به ما بپیوندند یا فقط ما را گاهی اوقات بی سر و صدا تشویق کنند، این یک موضوع دیگر است. اما قطعاً اینها برای گام‌هایی که ما برمی‌داریم تعیین‌کننده نخواهد بود، زیرا ما یک جهان را تصور می‌کنیم که در آن ایران و آیت‌الله‌ها، این متعصبان مذهبی، سلاح‌های هسته‌ای داشته باشند و این قابل قبول نیست.»

مجری این برنامه ویدئویی از روبیو سوال کرد: «آیا ما تسلیحات لازم برای تخریب سایت‌های آنها را داریم که در آن برنامه‌های توسعه غیرقانونی را انجام می‌دهند، آقای وزیر خارجه؟» روبیو مدعی شد: «خوب اجازه دهید فقط این را آن بگویم و این احتمالا سوال مرتبط با وزارت دفاع است، اما من به اندازه کافی مطمئن هستم که بگویم اگر رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی اتمی اقدامی انجام دهیم، ما توانایی انجام این کار را داریم، و حتی ممکن است رژیم را تهدید کنیم.»

وزیر خارجه آمریکا در حالی این حرف را زده که ترامپ طی دیدار هفدهم بهمن سال گذشته با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید، به قدرت ایران اذعان کرد و هشدار داد: «ایران ضعیف نشده اتفاقا خیلی قوی‌تر هم شده است.» اظهارات روبیو درباره ایران در شرایطی مطرح شده که وزیر خارجه سابق آمریکا آنتونی بلینکن ۳۰ آذر ماه در اندیشکده «شورای روابط خارجی» به ناتوانی این کشور در براندازی حکومت ایران اعتراف کرد. بلینکن در این نشست که در نیویورک برگزار شد، گفته بود که «آزمایش‌های آمریکا برای براندازی» طی ۲۰ سال گذشته به نتایج موفقیت‌آمیزی ختم نشده است.

روبیو در مصاحبه با هیویت گفت: «من در وزارت خارجه هستم، درست است؟ ما صلح را ترویج می‌دهیم نه جنگ. رئیس‌جمهور به وضوح گفته است که این همان چیزی است که او نیز ترجیح می‌دهد؛ بنابراین همیشه به همه می‌گویم که دوست دارم از طریق وزارت خارجه این کار را انجام دهم، اما اگر نتوانیم، باید این موارد را به پیت هگزث در وزارت دفاع بسپارم، اما ما ترجیح می‌دهیم در وزارت خارجه به آن بپردازیم، اما برای انجام این کار به یک شریک راغب نیاز دارید.»

برچسب ها: دونالد ترامپ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر