کد خبر: ۴۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۳
رئیس گروه قلب و دیابت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح کرد:

دیابتی‌ها مواظب باشند سکته نکنند

رئیس گروه قلب و دیابت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بیماران دیابتی تقریباً حدود دو تا چهار برابر بیشتر از افرادی که مبتلا به این بیماری نیستند، مستعد سکته‌های قلبی و مغزی هستند.
دیابتی‌ها مواظب باشند سکته نکنند

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایمنا، رامش حسین‌خانی  درخصوص شیوع بیماری مزمن دیابت اظهار کرد: دیابت بیماری مزمن و شایع در جهان، ایران و استان اصفهان است. در سال ۱۳۹۵ در مطالعه شیوع بیماری دیابت ۱۱.۶۹ درصد برآورد شد و چهار سال بعد در مطالعه سال ۱۳۹۹ شیوع دیابت در افراد به ۱۳.۶۳ درصد رسید.

دیابتی‌ها مواظب باشند سکته نکنند
وی اضافه کرد: درواقع ۲ درصد افزایش در طول چهار سال در شیوع دیابت را تجربه کرده‌ایم؛ درحالی‌که رسالت اصلی ثابت نگاه داشتن شیوع دیابت است، اما این افزایش طی سالیان ایجاد شده و در ادامه مشکل‌آفرین خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: بیماری دیابت عوارض متعددی دارد که در کل به دو دسته عوارض عروق بزرگ و کوچک تقسیم‌بندی می‌شود. عوارض بزرگ، گرفتاری در عروق بزرگ قلب و مغز است و احتمال دارد با ایجاد آن، شاهد سکته‌های قلبی و مغزی باشیم.

وی ادامه داد: درمورد عروق کوچک اگر عارضه ایجاد شود، می‌تواند باعث (رتینوپاتی دیابتی) اختلالات در بینایی یا نابینایی شود و می‌تواند در کلیه موجب گرفتاری عروق کوچک شود؛ همچنین نارسایی مزمن کلیه را ایجاد کند و فرد درگیر دیالیز شود. این مشکل در پا‌ها موجب زخم این عضو و درنهایت موجب قطع پا می‌شود.

حسین‌خانی تصریح کرد: متأسفانه قریب به ۶۵ درصد بیماران مبتلا به دیابت به دلیل سکته‌های قلبی و مغزی فوت می‌کنند و پیشگیری از این موضوع، یکی از ضروریات جامعه است.
عارضه سکته‌های قلبی و مغزی

رئیس گروه قلب و دیابت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به عارضه سکته‌های قلبی و مغزی اظهار کرد: چربی خون بالا، مهم‌ترین عامل بیماری‌های قلبی و عروقی است که برای این دسته بیماران بسیار حائز اهمیت است. برای افراد مبتلا به دیابت به خصوص افرادی بالای ۴۰ سال، مصرف قرص استاتین و چربی خون توصیه می‌شود.

حسین‌خانی افزود: بیماران بدون در نظر گرفتن عدد چربی خون که در آزمایش قابل مشاهده است، استفاده از این قرص را آغاز کنند، ولی با توجه به عددی که در آزمایش وجود دارد، می‌توانیم دوز مصرف دارو را برای بیمار افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: مصرف قرص چربی برای بیماران دیابتی بالای ۴۰ سال الزامی است. بیماران دیابتی تقریباً حدود دو تا چهار برابر بیشتر از افرادی که مبتلا به این بیماری نیستند، مستعد سکته‌های قلبی و مغزی هستند. دیابت موجب تصلب شرایین و گرفتگی عروق به خصوص عروق بزرگ قلب و مغز در بدن بیمار می‌شود.
کاهش چربی خون بیماران و جلوگیری از تصلب شرایین

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: فشار خون بالا، دومین عامل خطر مهم در بیماران دیابتی درمورد بروز سکته‌های قلبی و مغزی است و هر بیمار دیابتی که به پزشک مراجعه کند، در گام نخست باید فشار خون وی مورد بررسی قرار گیرد.

وی توصیه کرد: باید فرد دیابتی هر سه ماه یک‌بار به پزشک مراجعه کند و پزشک معالج وی به طور مرتب وی را مورد چکاپ قرار دهد و در صورتی که چربی خون وی نرمال باشد، باید سالیانه یک مرتبه آزمایش خون برای وی تجویز شود.

 
برچسب ها: دیابت اصفهان سکته
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟ افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: با افزایش قیمت طلا در دو ماه اخیر، تقاضا به سمت خرید طلای آبشده رفته و مردم کمتر مصنوعات طلا خریداری می‌کنند.
امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در آیین نواختن زنگ معاملات امروز بورس تهران، با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در اقتصاد کشور، اظهار کرد: امید جدی ما به بازار سرمایه است؛ بازاری که ذاتاً بر شفافیت استوار است و تمام تلاش ما این است که هرجا عدم شفافیتی وجود دارد، به‌تدریج برطرف شود.
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
پرواز همزمان ۲ جنگنده جنگنده فوق‌سنگین نسل ششم چینی| جهان در شوک پرواز همزمان ۲ جنگنده  جنگنده فوق‌سنگین نسل ششم چینی| جهان در شوک
در حالی که جهان هنوز در حال هضم دستاوردهای نسل پنجم جنگنده‌هاست، پکن با بردی فراتر از انتظار، وارد عصر جدیدی از نبردهای هوایی شده است.
فیلم+ بارش برف در آرامگاه کوروش را ببینید فیلم+ بارش برف در آرامگاه کوروش را ببینید
این ویدئو بامداد روز جمعه ۲۸ آذرماه به ثبت رسیده و ارامگاه کوروش در محوطه باستانی پارسارگاد را در زیر بارش زیبای برف به تصویر می‌کشد.
بهترین سریال‌های کمدی در سال ۲۰۲۵ بهترین سریال‌های کمدی در سال ۲۰۲۵
اگر از طرفداران بهترین سریال‌های کمدی جهان هستید، سال ۲۰۲۵ حتما سال خوبی برای شما بوده است. شبکه‌های بزرگ با ارائه آثار خنده دار متعدد طیف گسترده‌ای از مخاطبان را پوشش دادند. این سریال‌ها بسیار سرگرم‌کننده هستند و می‌توانند موضوعات و چالش‌های زندگی روزمره را به زیباترین شکل ممکن نشان دهند
اعلام شماره حساب برای جمع آوری تفاضل دیه الهه حسین نژاد کلاهبرداری است اعلام شماره حساب برای جمع آوری تفاضل دیه الهه حسین نژاد کلاهبرداری است
امیرحافظ سلیمانی، وکیل اولیای دم مرحومه الهه حسین‌نژاد در خصوص موضوع «تفاضل دیه» این پرونده و سو استفاده برخی افراد از این بحث اعلام کرد: تاکنون هیچ‌گونه شماره حساب، شماره کارت یا فراخوانی جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی از سوی اولیای دم یا نمایندگان قانونی آنها اعلام نشده و هرگونه مطلب یا درخواست منتشرشده در این خصوص، فاقد وجاهت قانونی و اعتبار رسمی است.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر