کد خبر: ۴۰۱۴
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۹

ایران مهاجرترین کشور اعلام شد

کارشناس تحولات جمعیت ایران و جهان با بیان اینکه از جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران، قریب به چهار میلیون نفر «مهاجرفرستی» رخ داده است، گفت: حدود ۴۷ درصد این افراد در آمریکای شمالی، ۲۹ درصد در اروپا، ۱۴ درصد در کشورهای آفریقایی و عربی و ۱۰ درصد در کشورهای آسیا و اقیانوسیه ساکن شده‌اند.
ایران مهاجرترین کشور اعلام  شد

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از تابناک، صالح قاسمی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت «مهاجرت» در دنیا می‌گوید: مهاجرت امری کاملا طبیعی است که در دنیا اتفاق می‌افتد؛ جمعیتی از یک کشور به کشوری دیگر مهاجرت می‌کند و اساسا این موضوع مسئله نامطلوبی به شمار نمی‌آید. وی با استناد به آمار‌های جهانی و اطلاعات منابعی از سازمان ملل متحد، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFBA) و سالنامه آماری مهاجرت ایران، به ارائه آماری از وضعیت «مهاجرت» در دنیا و ایران می‌پردازد و می‌افزاید: در مجموع بیش از ۲۶۰ میلیون «مهاجر» در دنیا زندگی می‌کنند؛ به این معنی که ۲۶۰ میلیون نفر از جمعیت دنیا خارج از کشور خود زندگی می‌کنند که از این میزان حدود ۹۱ درصد را مهاجرت‌های «اختیاری و خودخواسته» و حدود ۹ درصد را مهاجرت‌های «اجباری یا پناه‌جویی» شامل می‌شود.

ایران مهاجرترین کشور اعلام  شد
بیش از ۳۰ درصد مهاجران جهان، تحصیلات دانشگاهی دارند

به گفته دبیر مرکز مطالعات جمعیت، بیش از ۳۰ درصد مهاجران در سطح بین‌المللی، دارای مهارت‌های بالا و تحصیلات دانشگاهی هستند و با هدف تحصیلات، کسب زندگی و شرایط بهتر از کشور خود به کشوری دیگر مهاجرت می‌کنند.

میل ۱۵ درصد مردم دنیا به مهاجرت

همچنین بنابر اظهارات قاسمی و براساس آخرین آمارها، حدود ۱۵ درصد مردم دنیا تمایل به مهاجرت دارند.

دبیر مرکز مطالعات جمعیت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «کشور‌های مهاجرپذیر» در جهان بیان می‌کند: ایالات متحده، روسیه، عربستان سعودی، آلمان، انگلستان، امارات متحده عربی، فرانسه، کانادا، استرالیا، اسپانیا، ایتالیا و هند کشور‌هایی هستند که بیشترین مهاجرپذیری در جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی می‌افزاید: در واقع امروز حدود ۱۵.۵ میلیون نفر مهاجر خارجی در ایالات متحده زندگی می‌کنند و حکایت از آن دارد که ایالات متحده سیاست‌های بسیار مدون و دقیقی در جذب مهاجران جهانی دارد و آن را اجرا می‌کند.

«ایرانی‌ها» بیشتر به چه کشور‌هایی «مهاجرت» می‌کنند؟

وی در ادامه به وضعیت مهاجرپذیری و مهاجرفرستی در ایران اشاره می‌کند و یادآور می‌شود: درخصوص وضعیت مهاجرت آمار و ارقام متعددی گفته می‌شود؛ اما از جمعیت ۸۵ میلیون نفری فعلی کشور، حدود چهار میلیون نفر «مهاجرفرستی» رخ داده است؛ به این معنی که حدود چهار میلیون نفر ایرانی، خارج از ایران زندگی می‌کنند که حدود ۴۷ درصد آن‌ها در آمریکای شمالی، ۲۹ درصد در اروپا، ۱۴ درصد در کشور‌های آفریقایی و عربی و ۱۰ درصد در کشور‌های آسیا و اقیانوسیه ساکن شده‌اند.

دبیر مرکز مطالعات جمعیت با اشاره به کشور‌هایی که بیشترین مهاجر از ایران را به خود اختصاص داده‌اند، ادامه می‌دهد: بیشترین مهاجران ایرانی که مقیم خارج از ایران هستند به ترتیب در کشور‌های ایالات متحده، قطر، کانادا، کویت و آلمان ساکن هستند.

پاسخ «مثبت» ۴۱ درصد دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور به «بازگشت به ایران»
رتبه ایران در بین کشور‌های مهاجر فرست

قاسمی خاطرنشان می‌کند: یکی از سوالاتی که از دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور سوال شده و گویای حس وطن‌دوستی و تعصب به ایران است، این است که؛ آیا پس از اتمام تحصیلات، تصمیم شما، بازگشت به ایران است؟ که در این راستا ۴۱ درصد پاسخ «بله» و ۱۳ درصد پاسخ «خیر» را داده‌اند و ۴۶ درصد هم گفته‌اند که فعلا تصمیمی ندارند؛ لذا از این باب هم وضعیت مهاجرفرستی تحصیلی ایران در مقیاس جهانی وضعیت مطلوبی است.

وی با بیان اینکه ایران در مقایسه با آمار جهانی در بین کشور‌های مهاجرفرست دنیا رتبه ۵۴ را دارد، گفت: بیشترین کشور‌های مهاجرفرست در دنیا به ترتیب مربوط به کشور‌های بوسنی، هرزگوین، کاپورت، آلبانی، پرتقال، گرجستان، بلغارستان، لهستان و مکزیک است.

کشور‌های «مهاجرفرست» به «ایران»

دبیر مرکز مطالعات جمعیت در ادامه با اشاره به کشور‌های مهاجرفرست به ایران، بیان می‌کند: کشور‌هایی که بیشترین مهاجر را به ایران فرستاده‌اند عبارت از افغانستان، عراق، پاکستان، آذربایجان و ترکیه هستند.

وی این را هم می‌گوید که نکته‌ای که درمورد مهاجرفرستی در کشور باید موردتوجه قرار داد این است که باید راهبرد مشخص و سیاست کلان دقیقی در این زمینه داشته باشیم؛ اما متاسفانه نداریم. علی‌رغم وجود مجموعه‌هایی مانند شورای اجتماعی وزارت کشور و رصدخانه مهاجرت که مشغول رصد موضوع مهاجرت هستند، اما مدیریت مسئله مهاجرت، متولی و مدیریت مشخصی ندارد و این درحالیست که مسئله مهاجرت بر روی شاخص‌های جمعیتی به لحاظ کیفی بسیار اثرگذار است.

قاسمی با اشاره به اینکه تاثیر «مهاجرت» روی شاخص‌های جمعیتی بیشتر از آن که روی کمیت جمعیت اثرگذار باشد بر روی کیفیت جمعیت اثر می‌گذارد، ادامه می‌دهد: در حوزه مهاجرفرستی، بیش از ۵۵ درصد ایرانیانی که از ایران به کشور‌های دیگر مهاجرت می‌کنند، تحصیلات دانشگاهی دارند، اما در مقابل کمتر از ۵ درصد از اتباع بیگانه‌ای که به ایران مهاجرت می‌کنند و در ایران ساکن می‌شوند، دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و این به معنی آن است که ما راهبرد مشخصی در این رابطه نداریم.

ایران؛ سکوی پرتاب جوانان افغانستانی

دبیر مرکز مطالعات جمعیت تصریح می‌کند: علاوه بر این، «مهاجرپذیری» در حوزه نیروی کار ساده نیز که در کشور اتفاق می‌افتد مدیریت نمی‌شود به طوریکه جوان‌های افغانستانی که وارد ایران می‌شوند به جهت نداشتن هویت، ندادن تابعیت مضاعف و ندادن خدمات و سرویس‌های اجتماعی، ایران را سکوی پرتابی کرده‌اند که در ایران مهارت‌آموزی کرده و انواع و اقسام مهارت‌های فنی و شغلی را کسب کرده و در مهاجرت دوم از ایران به سوی کشور‌های غربی مهاجرت می‌کنند؛ در واقع ایران، سکوی پرتاب جوانان افغانستانی و نیروی کار ساده‌ای شده است که به ایران مهاجرت می‌کنند.

وی معتقد است که باید به سرعت برای موضوع مهاجرت متولی تعیین شود؛ چه بسا تشکیل ستاد ملی جمعیت چنانچه در قانون جوانی جمعیت تصریح شده، هنوز تشکیل نشده و این درحالیست که تشکیل چنین ستادی می‌تواند کمک زیادی به مدیریت مسئله مهاجرت داشته باشد.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر