کد خبر: ۶۸۰۶۶
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸

تاثیرات آلودگی نوری بر سلامت

آلودگی نوری شهر‌های بزرگ ممکن است خیره‌کننده به نظر برسد، اما می‌تواند برای سلامت قلب مضر باشد،
تاثیرات آلودگی نوری بر سلامت

مخاطب۲۴، نور زیاد شهر‌های بزرگ ممکن است خیره‌کننده به نظر برسد، اما می‌تواند برای سلامت قلب مضر باشد، محققان دریافتند افرادی که در معرض نور مصنوعی زیاد قرار دارند، احتمال ابتلا به بیماری قلبی در آنها افزایش می‌یابد. این نتایج قرار است در ۱۰ نوامبر در نشست انجمن قلب آمریکا در نیواورلئان ارائه شود.

قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب با ۳۵٪ افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی در پنج سال و ۲۲٪ افزایش خطر طی ده سال همراه بود. دکتر شدی ابوهشم، پژوهشگر ارشد و رئیس آزمایش‌های تصویربرداری قلب PET/CT در بیمارستان ماساچوست جنرال، گفت: «ما یک رابطه تقریباً خطی بین نور شبانه و بیماری قلبی یافتیم: هرچه میزان نور شبانه بیشتر باشد، خطر بیماری قلبی بالاتر است.»

پژوهشگران ۴۶۶ بزرگسال با میانگین سن ۵۵ سال را بررسی کردند که بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ در بیمارستان ماساچوست جنرال PET یا CT قلب انجام داده بودند. تیم تحقیقاتی سلامت شرکت‌کنندگان و اسکن‌های مغزی آنها را با میزان قرارگیری در معرض نور مصنوعی براساس آدرس منزل مقایسه کردند.

سطوح بالاتر نور مصنوعی فعالیت استرس مغزی و التهاب رگ‌های خونی را افزایش می‌داد. حتی افزایش اندک نور شبانه با استرس بیشتر مغز و شریان‌ها مرتبط بود. زمانی که مغز استرس را درک می‌کند، سیگنال‌هایی فعال می‌شوند که پاسخ ایمنی و التهاب رگ‌ها را تحریک می‌کنند. این فرآیند در طول زمان می‌تواند باعث سخت شدن شریان‌ها و افزایش خطر حمله قلبی و سکته شود.

در طول ده سال، ۱۷٪ از افراد دچار بیماری قلبی شدید شدند و میزان نور شبانه با خطر بیماری قلبی ارتباط داشت، حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر. خطرات قلبی در افرادی که در مناطق پرسر و صدای ترافیک، با درآمد پایین یا عوامل محیطی استرس‌زا زندگی می‌کردند، حتی بالاتر بود.

توصیه‌ها برای کاهش اثرات منفی

افراد می‌توانند نور داخل خانه در شب را کاهش دهند، اتاق خواب را تاریک نگه دارند و از تلویزیون یا دستگاه‌های الکترونیکی قبل از خواب اجتناب کنند. شهر‌ها نیز می‌توانند با کاهش نور غیرضروری بیرونی، محافظت از چراغ‌های خیابان و استفاده از چراغ‌های حساس به حرکت سلامت مردم را بهبود بخشند.

دکتر خولیو فرناندز-مندوزا، سخنگوی انجمن قلب آمریکا، گفت: «این یافته‌ها نوآورانه هستند و بر اهمیت کاهش قرارگیری در معرض نور مصنوعی زیاد در شب به‌عنوان یک مسئله سلامت عمومی تأکید دارند.»

او افزود: «ما می‌دانیم قرارگیری زیاد در معرض نور مصنوعی شبانه می‌تواند سلامت را آسیب بزند، به‌ویژه با افزایش خطر بیماری قلبی. این مطالعه یکی از دلایل احتمالی را بررسی کرده: واکنش مغز به استرس که نقش مهمی در ارتباط نور شبانه با بیماری قلبی دارد.»

پژوهشگران قصد دارند بررسی کنند که کاهش نور شبانه آیا می‌تواند سلامت قلب افراد را بهبود دهد یا خیر. یافته‌های ارائه شده در نشست‌های پزشکی هنوز مقدماتی هستند و تا زمان انتشار در مجله داوری‌شده علمی، باید به‌صورت اولیه در نظر گرفته شوند.

برچسب ها: آلودگی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
جدال با ماتادورها برای ایران یک میلیون دلاری آب می خورد جدال با ماتادورها برای ایران یک میلیون دلاری آب می خورد
تیم ملی فوتبال ایران در فیفا دی ۱۴۰۵ احتمالاً در دیداری تدارکاتی با اسپانیا، قهرمان جهان، روبه‌رو می‌شود؛ گامی مهم در مسیر آماده‌سازی جام جهانی ۲۰۲۶
طوفان تغییرات به افشین رسید طوفان تغییرات به افشین رسید
پس از تغییر و تحولات اخیر پرسپولیس، چند روزی است که بحث جدایی افشین پیروانی از سمت سرپرستی و جایگزینی او با یکی از پیشکسوتان پرسپولیس مطرح شده است.
سید جلال اولین دستیار ایرانی اوسمار سید جلال اولین دستیار ایرانی اوسمار
اوسمار ویرا، سرمربی برزیلی سرخ‌پوشان، از مدیران باشگاه خواسته تا سید جلال حسینی، کاپیتان و اسطوره سابق پرسپولیس، دوباره به جمع اعضای کادر فنی پرسپولیس برگردد.
قطر: خواهان شکوفایی ایران هستیم قطر: خواهان شکوفایی ایران هستیم
نخست‌وزیر قطر اعلام کرد کشورش با همکاری مصر و آمریکا برای جلوگیری از فروپاشی آتش‌بس غزه تلاش می‌کند و نقش میانجیگری را برعهده گرفته است.
پایان رای‌گیری شهردار نیویورک؛ «ممدانی» پیشتاز است پایان رای‌گیری شهردار نیویورک؛ «ممدانی» پیشتاز است
با پایان رای‌گیری زودهنگام شهرداری نیویورک، بیش از ۷۳۵ هزار نفر شرکت کردند و زهران ممدانی نامزد حزب دموکرات در صدر قرار دارد.
بقائی: نسل‌کشی در غزه ادامه دارد؛ مواضع ایران شفاف است بقائی: نسل‌کشی در غزه ادامه دارد؛ مواضع ایران شفاف است
سخنگوی وزارت امور خارجه: آنچه در غزه می‌گذرد جنگ نیست، بلکه نسل‌کشی است؛ ایران هم‌چنین درباره مذاکرات با آمریکا و امنیت منطقه مواضع خود را اعلام کرد.
حضور هیات نظامی ایران در کراچی حضور هیات نظامی ایران در کراچی
هیات عالی‌رتبه نظامی ایران به کراچی وارد شد تا در نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی دریانوردی PIMEC ۲۰۲۵ و دیدار با مقامات نظامی پاکستان شرکت کند.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر