کد خبر: ۴۰۰۵۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹

خاورمیانه رسما فاجعه خیزترین منطقه جهان اعلام شد!

گزارش جدید سازمان جهانی هواشناسی نشان می‌دهد، با توجه به بلایای طبیعی متعدد در خاورمیانه و آسیا، این دو فاجعه خیزترین مناطق جهان بوده‌اند.
خاورمیانه رسما فاجعه خیزترین منطقه جهان اعلام شد!

مخاطب ۲۴- طبق گزارش جدیدی که اخیراً توسط سازمان جهانی هواشناسی (WMO) منتشر شده، آسیا و خاورمیانه بیش از هر منطقه دیگری در زمین تحت تاثیر بلایای طبیعی مرتبط با آب و هوا و اقلیم قرار دارند. این گزارش حاکی از افزایش مداوم خطرات در این مناطق است.

تغییر اقلیم باعث تشدید انواع بلایای طبیعی از گرمازدگی تا سیل و توفان در سراسر جهان می‌شود. اما به‌خاطر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوخت‌های فسیلی آسیا و خاورمیانه سریع‌تر از میانگین جهانی گرم می‌شود و این مشکل در این مناطق به‌طور ویژه‌ای حاد است.
نگرانی از فاجعه و بلایای طبیعی متعدد در آسیا و خاورمیانه
آندریا سلست سائولو، دبیر کل سازمان هواشناسی جهانی در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت:

نتیجه‌گیری‌های این گزارش نگران‌کننده است. تغییر اقلیم باعث تشدید فراوانی و شدت چنین رویداد‌هایی شده و به شدت بر جوامع، اقتصاد‌ها و مهمتر از همه جان انسان‌ها و محیط زیستی که در آن زندگی می‌کنیم تأثیر می‌گذارد.

سال گذشته بسیاری از کشور‌های منطقه رکورد‌های دما را شکستند که با توجه به اینکه این سال، گرم‌ترین سال ثبت شده برای کره زمین نیز بود، جای تعجب ندارد. امواج گرمازدگی سهمگین در سراسر چین، جنوب آسیا و جنوب شرق آسیا گسترش یافت و بر دست‌کم یک سوم از جمعیت جهان در سال گذشته تأثیر گذاشت. تنها در هند، امواج گرما که از آوریل تا ژوئن ادامه داشت، جان دست‌کم ۱۱۰ نفر را گرفت و در حالی که مرگ ناشی از گرمازدگی اغلب به درستی شمارش نمی‌شود، احتمالاً آمار بیش از این خواهد بود.

بیشتر بخوانید

در سال ۲۰۲۳، آسیا شاهد ۷۹ مورد بلایای مرتبط با آب بود. اکثر این بلایا سیل و طوفان بودند که به‌طور کلی بر ۹ میلیون نفر در منطقه تأثیر گذاشت و جان دست‌کم ۲۰۰۰ نفر را گرفت.
گرمایش کره زمین با افزایش تبخیر، میزان رطوبت هوا را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به بارش‌های شدیدتر شود. همچنین توفان‌های گرمسیری می‌توانند با گرم شدن اقیانوس‌ها، انرژی بیشتری را به شکل گرما جذب کنند. به گزارش سازمان هواشناسی جهانی، دمای سطح دریا در سراسر آسیا در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید. با ذوب شدن یخچال‌ها و گسترش اقیانوس‌ها، بالا آمدن سطح آب دریا جوامع ساحلی را در برابر سیل آسیب‌پذیرتر می‌کند.

سیل‌ها و طوفان‌های شدید در هند، پاکستان و نپال بین ژوئن و آگوست سال گذشته جان دست‌کم ۶۰۰ نفر را گرفت. طوفان سهمگین موچا، قدرتمندترین توفان گرمسیری که طی یک دهه گذشته در خلیج بنگال شکل گرفته است، جان دست‌کم ۱۵۶ نفر را گرفت.
به گفته آرمیدا سولسیا علشجبانا، دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوس آرام، اگر سیستم‌های هشدار سریع وجود نداشت، ممکن بود افراد بیشتری در اثر خشم موچا جان می‌باختند. علشجبانا در بیانیه مطبوعاتی گفت: «آمادگی بهتر جان هزاران نفر را نجات داد.» سازمان ملل متحد به‌دنبال حصول اطمینان از این است که تا پایان سال ۲۰۲۷، هر فردی در سراسر جهان بتواند قبل از وقوع رویداد‌های آب و هوایی فاجعه‌بار، هشدار‌های اولیه را دریافت کند.

هارژیت سینگ، فعال محیط زیستی در بیانیه‌ای گفت:

کشور‌های در حال توسعه در آسیا بدون داشتن وسایل کافی برای مقابله با بلایای قابل پیش‌بینی و تأثیرات بدتر شونده تغییرات آب و هوایی، بار سنگین مصیبت‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی را به دوش می‌کشند. همبستگی بین‌المللی و حمایت مالی کشور‌های ثروتمند برای توانمندسازی این کشور‌ها در جهت ایجاد تاب‌آوری و واکنش مؤثر به تأثیرات نابرابر تغییرات آب و هوایی امری ضروری است.

برچسب ها: هواشناسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر