کد خبر: ۳۸۸۳۸
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶

اصلاحات قوانین مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا رای آورد

پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۱۰ آوریل، بسته قانونی جدیدی را با هدف تحول سیاست مهاجرتی خود به رای گذاشت. این درحالی است که منتقدان این بسته قانونی معتقدند که این قوانین به جای حمایت از افراد آسیب‌پذیر، خوراکی را برای اقدامات راست‌گرایان افراطی فراهم می‌کنند.
اصلاحات قوانین مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا رای آورد

مخاطب ۲۴- پارلمان اروپا روز چهارشنبه اصلاحات گسترده در خصوص سیاستگذاری در حوزه مهاجرت و پناهندگی در اتحادیه اروپا را به تصویب رساند.

این در حالی است که مخالفت‌های همزمان از سمت جناح‌های سیاسی راست و چپ نتوانست این رأی مهم را از مسیر خود خارج کند، با عدم قطعیت در مورد آن تا لحظات آخر ادامه داشت.

 یورونیوز نوشت: این «پیمان جدید» شامل پنج مجموعه مفصل از قوانین مهاجرتی و پناهندگی جداگانه، اما در هم تنیده است، که برای به اجرا در آمدن هنوز به چراغ سبز نهایی کشور‌های عضو نیاز دارد که آن هم انتظار می‌رود تا پایان ماه جاری میلادی صورت پذیرد.

براساس این پیمان جدید، پذیرش و جانمایی پناهجویان به صورت جمعی و قابل پیش‌بینی‌تر بین اعضا مدیریت خواهد شد.

پارلمان اروپا و کشور‌های عضو شورای اروپا سال‌ها بر سر اصلاحات این پیمان جدید به بحث و گفتگو پرداختند و به عبارتی بر پپیچیدگی یک قانون فی‌نفسه پیچیده افزودند. این جدال‌ها به طور خاص در شورای اروپا داغ بود، و کشور‌ها بر اساس جغرافیا، اقتصاد و ایدئولوژی خود از دیدگاه‌های متضاد به هم حمایت می‌کردند.

تا اینکه پارلمان اروپا در نهایت روز چهارشنبه با اختلاف اندک و به سختی توانست بر سر این اصلاحات به جمع‌بندی برسد. این پنج قانون به طور میانگین ۳۰۰ رای موافق و ۲۷۰ رای مخالف دریافت کردند.

تصمیم امروز در پارلمان اروپا به احزاب جریان اصلی اجازه می‌دهد تا نفس راحتی بکشند و از این اصلاحات در جهت مبارزات انتخاباتی خود برای انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در ماه ژوئن استفاده کنند، اما اینکه آیا انتظارات بالای رای‌دهندگان را برآورده می‌کند یا خیر، سؤالی است که پاسخ به آن زمان می‌برد چرا که اجرای کامل این قوانین حدود دو سال طول می‌کشد

ایلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا که نقش محوری در پیشبرد این بسته قانونی ایفا کرده است روز سه‌شنبه گفت که هدف این قوانین «مدیریت مهاجرت به صورت منظم» است و ۲۷ کشور عضو اتحادیه با این کار یک گام به سوی خنثی‌سازی احزاب پوپولیست راست‌گرای افراطی بر می‌دارند.

خانم یوهانسون گفت: «ما پیشتر با دستیابی به توافق [برسر این بسته پیشنهادی]به بسیاری از مشاجره‌های مطرح‌شده از سوی راست‌گرایان افراطی پایان بخشیدیم و امیدوارم که رای بیاوریم. چون رسیدن این قوانین به رای گیری سفر طولانی و چیزی شبیه به یک ماراتن بوده است.»

او افزود: «این که [با تصویب این قوانین]نشان دهیم می‌توانیم مسائل چالش‌برانگیز را در فضایی چالشی حل و فصل کنیم، اتفاق بسیار مهمی برای اروپا است.»

با این حال در نقطه مقابل خانم یوهانسون، مخالفان این بسته بر این باورند که این قوانین به جای خنثی‌سازی بحث‌های مطرح شده از سوی راست‌گرایان، آن‌ها را نهادینه می‌کند. یکی از مهم‌ترین انتقاداتی که حتی از جانب حامیان به این بسته پیشنهادی مطرح شده این است که هیچ اقدامی برای کاهش تلفات مسیر‌های مهاجرتی به اروپا در آن پیشنهاد نشده است.

مالین بیورک، نماینده سوئدی چپ‌گرای پارلمان اروپا می‌گوید: «این بسته اقتباسی از خواسته‌های راست‌گرایان افراطی است. آیا می‌توانیم به چیزی غیرانسانی‌تر از این قوانین دست‌یابیم؟ تصویب این قوانین به معنای اتخاذ برخی از بدترین اقدامات در اتحادیه اروپا و نهادینه کردن آن‌ها است.»

این بسته قوانین که ابتدا در سال ۲۰۱۸ ارائه شد، با هدف سرعت بخشیدن به فرآیند پناهندگی و تصمیم‌گیری راجع‌به واجد شرایط بودن یا بازگشت اجباری مراجعان در زمانی کمتر از ۱۲ هفته، طراحی شده بود

این قوانین یک سیستم غربالگری مرکزی یکپارچه را برای استقرار در تمام مرز‌های خارجی اتحادیه اروپا معرفی می‌کند. همچنین، بنابر درخواست یونان و ایتالیا، ساز و کار پیوسته‌ای را معرفی می‌کند که به واسطه آن کشور‌هایی که ظرفیت پذیرش مهاجر آن‌ها تکمیل شده، می‌توانند فرآیند پناهندگی مراجعان را به کشور دیگری منتقل کنند.

یکی دیگر از اقدامات مندرج در این بسته قانونی تاسیس پایگاه داده مرکزی یوروداک (Eurodoc) است. این پایگاه داده مرکزی کشور‌های عضو را قادر می‌سازد تا به سادگی بفهمند که آیا مراجع پیش‌تر در کشور دیگری درخواست پناهندگی داده است یا خیر.

یکی از مسائل بزرگی که بحث درباره بحران مهاجرت را همیشه تحت‌اشعاع قرار داده، این است که کشور‌های عضو اتحادیه اروپا چگونه می‌توانند از قدرت خود برای بازگرداندن کسانی که پرونده پناهندگی‌شان رد شده استفاده کنند.

خانم یوهانسون بر این باور است که قوانین جدید به بسته شدن شکاف‌ها می‌انجامد و باعث می‌شود افرادی که دادگاه برای آن‌ها حکم ترک خاک صادر کرده است، مجبور به ترک اروپا شوند

برچسب ها: مهاجرت پناهندگی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
۶۰ درصد گواهی عدم سوءپیشنه را به صورت خودکاربری صادر می شود ۶۰ درصد گواهی عدم سوءپیشنه را به صورت خودکاربری صادر می شود
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در گذشته اگر می‌خواستیم در اجرای احکام، شناسایی اموال را انجام دهیم حدود نزدیک به ۴۰۰ روز از شناسایی تا توقیف طول می‌کشید.
بیانیه باشگاه پرسپولیس علیه فدراسیون فوتبال بیانیه باشگاه پرسپولیس علیه فدراسیون فوتبال
باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای نسبت به صدور رای علیه این تیم در روز تعطیل معترض شد.
زمان دقیق خرید با مرحله دوم کالابرگ الکترونیک زمان دقیق خرید با مرحله دوم کالابرگ الکترونیک
زمان دقیق خرید با کالابرگ الکترونیک اعلام شد.
واکنش رهبران جهان به تعرفه‌های ترامپ واکنش رهبران جهان به تعرفه‌های ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر تمام واردات به آمریکا و تعرفه‌های بالاتری برای برخی از بزرگترین شرکای تجاری این کشور وضع خواهد کرد که با واکنش‌هایی از سوی رهبران و دولت‌های سراسر جهان مواجه شد.
حمله به ایران بدون تبعات نخواهد بود حمله به ایران بدون تبعات نخواهد بود
مشاور رهبر انقلاب تاکید کرد که دونالد ترامپ می‌گوید صلح‌طلب است، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
برگزیده
واکنش رهبران جهان به تعرفه‌های ترامپ واکنش رهبران جهان به تعرفه‌های ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر تمام واردات به آمریکا و تعرفه‌های بالاتری برای برخی از بزرگترین شرکای تجاری این کشور وضع خواهد کرد که با واکنش‌هایی از سوی رهبران و دولت‌های سراسر جهان مواجه شد.
حمله به ایران بدون تبعات نخواهد بود حمله به ایران بدون تبعات نخواهد بود
مشاور رهبر انقلاب تاکید کرد که دونالد ترامپ می‌گوید صلح‌طلب است، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید.
اعمال تعرفه‌های ترامپ بر ۱۸۵ کشور بجز روسیه اعمال تعرفه‌های ترامپ بر ۱۸۵ کشور بجز روسیه
رئیس جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه در یک سخنرانی طولانی از اعمال تعرفه‌های گمرکی چندین درصدی بر کالا‌های وارداتی از ۱۸۵ کشور خبر داد، لیستی طولانی که نام روسیه در آن دیده نمی‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر