کد خبر: ۳۸۸۳۸
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۱۰ آوریل، بسته قانونی جدیدی را با هدف تحول سیاست مهاجرتی خود به رای گذاشت. این درحالی است که منتقدان این بسته قانونی معتقدند که این قوانین به جای حمایت از افراد آسیب‌پذیر، خوراکی را برای اقدامات راست‌گرایان افراطی فراهم می‌کنند.

مخاطب ۲۴- پارلمان اروپا روز چهارشنبه اصلاحات گسترده در خصوص سیاستگذاری در حوزه مهاجرت و پناهندگی در اتحادیه اروپا را به تصویب رساند.

این در حالی است که مخالفت‌های همزمان از سمت جناح‌های سیاسی راست و چپ نتوانست این رأی مهم را از مسیر خود خارج کند، با عدم قطعیت در مورد آن تا لحظات آخر ادامه داشت.

 یورونیوز نوشت: این «پیمان جدید» شامل پنج مجموعه مفصل از قوانین مهاجرتی و پناهندگی جداگانه، اما در هم تنیده است، که برای به اجرا در آمدن هنوز به چراغ سبز نهایی کشور‌های عضو نیاز دارد که آن هم انتظار می‌رود تا پایان ماه جاری میلادی صورت پذیرد.

براساس این پیمان جدید، پذیرش و جانمایی پناهجویان به صورت جمعی و قابل پیش‌بینی‌تر بین اعضا مدیریت خواهد شد.

پارلمان اروپا و کشور‌های عضو شورای اروپا سال‌ها بر سر اصلاحات این پیمان جدید به بحث و گفتگو پرداختند و به عبارتی بر پپیچیدگی یک قانون فی‌نفسه پیچیده افزودند. این جدال‌ها به طور خاص در شورای اروپا داغ بود، و کشور‌ها بر اساس جغرافیا، اقتصاد و ایدئولوژی خود از دیدگاه‌های متضاد به هم حمایت می‌کردند.

تا اینکه پارلمان اروپا در نهایت روز چهارشنبه با اختلاف اندک و به سختی توانست بر سر این اصلاحات به جمع‌بندی برسد. این پنج قانون به طور میانگین ۳۰۰ رای موافق و ۲۷۰ رای مخالف دریافت کردند.

تصمیم امروز در پارلمان اروپا به احزاب جریان اصلی اجازه می‌دهد تا نفس راحتی بکشند و از این اصلاحات در جهت مبارزات انتخاباتی خود برای انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در ماه ژوئن استفاده کنند، اما اینکه آیا انتظارات بالای رای‌دهندگان را برآورده می‌کند یا خیر، سؤالی است که پاسخ به آن زمان می‌برد چرا که اجرای کامل این قوانین حدود دو سال طول می‌کشد

ایلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا که نقش محوری در پیشبرد این بسته قانونی ایفا کرده است روز سه‌شنبه گفت که هدف این قوانین «مدیریت مهاجرت به صورت منظم» است و ۲۷ کشور عضو اتحادیه با این کار یک گام به سوی خنثی‌سازی احزاب پوپولیست راست‌گرای افراطی بر می‌دارند.

خانم یوهانسون گفت: «ما پیشتر با دستیابی به توافق [برسر این بسته پیشنهادی]به بسیاری از مشاجره‌های مطرح‌شده از سوی راست‌گرایان افراطی پایان بخشیدیم و امیدوارم که رای بیاوریم. چون رسیدن این قوانین به رای گیری سفر طولانی و چیزی شبیه به یک ماراتن بوده است.»

او افزود: «این که [با تصویب این قوانین]نشان دهیم می‌توانیم مسائل چالش‌برانگیز را در فضایی چالشی حل و فصل کنیم، اتفاق بسیار مهمی برای اروپا است.»

با این حال در نقطه مقابل خانم یوهانسون، مخالفان این بسته بر این باورند که این قوانین به جای خنثی‌سازی بحث‌های مطرح شده از سوی راست‌گرایان، آن‌ها را نهادینه می‌کند. یکی از مهم‌ترین انتقاداتی که حتی از جانب حامیان به این بسته پیشنهادی مطرح شده این است که هیچ اقدامی برای کاهش تلفات مسیر‌های مهاجرتی به اروپا در آن پیشنهاد نشده است.

مالین بیورک، نماینده سوئدی چپ‌گرای پارلمان اروپا می‌گوید: «این بسته اقتباسی از خواسته‌های راست‌گرایان افراطی است. آیا می‌توانیم به چیزی غیرانسانی‌تر از این قوانین دست‌یابیم؟ تصویب این قوانین به معنای اتخاذ برخی از بدترین اقدامات در اتحادیه اروپا و نهادینه کردن آن‌ها است.»

این بسته قوانین که ابتدا در سال ۲۰۱۸ ارائه شد، با هدف سرعت بخشیدن به فرآیند پناهندگی و تصمیم‌گیری راجع‌به واجد شرایط بودن یا بازگشت اجباری مراجعان در زمانی کمتر از ۱۲ هفته، طراحی شده بود

این قوانین یک سیستم غربالگری مرکزی یکپارچه را برای استقرار در تمام مرز‌های خارجی اتحادیه اروپا معرفی می‌کند. همچنین، بنابر درخواست یونان و ایتالیا، ساز و کار پیوسته‌ای را معرفی می‌کند که به واسطه آن کشور‌هایی که ظرفیت پذیرش مهاجر آن‌ها تکمیل شده، می‌توانند فرآیند پناهندگی مراجعان را به کشور دیگری منتقل کنند.

یکی دیگر از اقدامات مندرج در این بسته قانونی تاسیس پایگاه داده مرکزی یوروداک (Eurodoc) است. این پایگاه داده مرکزی کشور‌های عضو را قادر می‌سازد تا به سادگی بفهمند که آیا مراجع پیش‌تر در کشور دیگری درخواست پناهندگی داده است یا خیر.

یکی از مسائل بزرگی که بحث درباره بحران مهاجرت را همیشه تحت‌اشعاع قرار داده، این است که کشور‌های عضو اتحادیه اروپا چگونه می‌توانند از قدرت خود برای بازگرداندن کسانی که پرونده پناهندگی‌شان رد شده استفاده کنند.

خانم یوهانسون بر این باور است که قوانین جدید به بسته شدن شکاف‌ها می‌انجامد و باعث می‌شود افرادی که دادگاه برای آن‌ها حکم ترک خاک صادر کرده است، مجبور به ترک اروپا شوند

برچسب ها: مهاجرت پناهندگی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
محل های مورد جستجو پهپاد دید در شب آکینجی ترکیه title
بررسی سایت راداری فلایت ۲۴ حاکی از ورود پهپاد آکینجی (AKINCI۰۱) ترکیه که به تجهیزات دید در شب مجهز است به آسمان ایران دارد.
ویدئو| مهدی کوشکی برای بار چهارم ازدواج کرد title
مهدی کوشکی با انتشار ویدئویی از ازدواجش با محیا مهدی‌زاده بازیگر تئاتر خبر داد
عکس آسانسوری آقای مجری! title
سلفی آسانسوری ایرج طهماست با دخترش در شب تولدش
استایل آیشواریا رای سوژه خنده شد! title
استایل آیشواریا رای، بازیگر محبوب هندی در جشنواره کن سوژه خنده شده است.
توضیحات جدید قوه قضاییه درباره تتلو title
قوه قضاییه می‌گوید در جریان روند بررسی پرونده امیرحسین مقصودلو در محاکم استان تهران هیچ فردی یا افرادی به عنوان شاکی خصوصی از او شکایت نکرد و هیچ‌گونه پرونده‌ای با عنوان شاکی خصوصی برای تتلو تشکیل نشد
حکم مجازات تتلو صادر شد؟ title
حکم ‌مجازات ‌تتلو ‌از سوی قاضی دادگاه انقلاب تهران صادر شد. بر اساس این حکم، تتلو‌ به زندان و مجازات تبعی محکوم شده است.
همسر سابق ریحانه پارسا با چه کسی ازدواج کرد؟ title
مهدی کوشکی، بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار انتشار استوری در صفحه اینستاگرامش، از ازدواج خود با محیا مهدی‌زاده خبر داد.
برگزیده
بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص سانحه بالگرد رئیس جمهور title
علیرغم شرایط نامساعد جوی و محیطی، تلاش‌ها برای رسیدن گروه‌های پُرتلاش امدادی به محل حادثه همچنان با جدیت و امیدوارانه ادامه دارد.
برگزاری جلسه فوق‌العاده دولت برای پیگیری وضعیت رئیس‌جمهور title
جلسه فوق العاده هیأت دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور به منظور بسیج همه امکانات برای پیگیری وضعیت آیت‌الله رئیسی برگزار شد.
استوری عاشقانه داماد سینمای ایران title
سپند امیرسلیمانی در تازه‌ترین استوری خود، تصویری به همراه همسرش، مونا کرمی منتشر کرد.
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.