کد خبر: ۶۹۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۱

مهلت آمریکا به اروپا برای افزایش نقش دفاعی در ناتو

آمریکا به کشورهای اروپایی ناتو تا سال ۲۰۲۷ فرصت داده تا مسئولیت بیشتری در جمع‌آوری اطلاعات و تولید موشک بر عهده بگیرند؛ در غیر این صورت ممکن است واشنگتن مشارکت خود را در فعالیت‌های دفاعی ناتو کاهش دهد.
مهلت آمریکا به اروپا برای افزایش نقش دفاعی در ناتو

به گزارش مخاطب ۲۴، به نقل از راشا تودی، گزارش شده است که کشور‌های اروپایی عضو ناتو با ضرب‌الاجل آمریکا برای برعهده گرفتن مسئولیت بیشتر در زمینه جمع‌آوری اطلاعات نظامی و تولید موشک روبه‌رو هستند. خبرگزاری رویترز روز جمعه با استناد به منابعی که خواستند نامشان فاش نشود این خبر را منتشر کرد.

طبق این گزارش، مقام‌های پنتاگون این هفته به هیئت‌هایی از چند کشور اروپایی هشدار داده‌اند که اگر تا سال ۲۰۲۷ به این هدف نرسند، ممکن است آمریکا مشارکت خود را در برخی فعالیت‌های دفاعی ناتو کاهش دهد.

این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که واشنگتن در تلاش است حضور مستقیم خود را در اروپا کاهش دهد.

یک مقام ناتو که به نمایندگی از این بلوک نظامی با رویترز گفت‌و‌گو کرده، گفته است: «متحدان پذیرفته‌اند که باید بیشتر در حوزه دفاع سرمایه‌گذاری کنند و بار دفاع متعارف از آمریکا به اروپا منتقل شود»، اما درباره ضرب‌الاجل ۲۰۲۷ اظهارنظر نکرد.

با این‌حال، برخی مقامات اروپایی این هدف‌گذاری را «غیرواقع‌بینانه» توصیف کرده‌اند و معتقدند جایگزینی حمایت نظامی آمریکا در کوتاه‌مدت نیازمند سرمایه‌گذاری بسیار بیشتری نسبت به برنامه‌های فعلی است.

گزارش‌ها حاکی است نمایندگان پنتاگون در این نشست تاکید کرده‌اند که واشنگتن از پیشرفت دفاعی اروپا رضایت ندارد و این پیشرفت‌ها کمتر از حد انتظار بوده و برای برآورده کردن نیاز‌های ناتو و تقسیم بار نظامی با آمریکا، تلاش و سرمایه‌گذاری بیشتری لازم است.

به عنوان بخشی از تقویت نظامی گسترده‌تر، اعضای اروپایی ناتو اوایل امسال توافق کردند هزینه‌های دفاعی خود را تا سال ۲۰۳۵ تا سقف ۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. این طرح پس از فشار‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شد؛ کسی که مدت‌هاست اصرار دارد متحدان اروپایی «سهم عادلانه خود» را در ناتو بپردازند.

چندین مقام اروپایی نیز خواستار افزایش هزینه‌های نظامی به دلیل آنچه تهدید روزافزون روسیه اعلام می‌کنند، شده‌اند. مسکو این ادعا‌ها را «چرند» و ترساندن مردم خوانده و آن را محکوم کرده است و غرب را به «نظامی‌گری بی‌پروا» متهم کرده است.

منبع: راشا تودی

برچسب ها: ناتو
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.