کد خبر: ۳۸۷۳
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۹
از تلاش‌های خزعلی تا پالس مثبت آیت الله علم‌الهدی

زنان به آزادی نزدیک‌تر شدند

سخنان آیت الله درباره حجاب زنان در نماز جمعه اول بهمن ۱۴۰۰ مشهد اگرچه بخش‌های انتقادی داشت و گفته هایش درباره بدحجابان خبرساز شد، اما برای اولین بار یک پیام روشن از علمای بزرگ کشور داشت درباره مسئله ورود زنان به ورزشگاه ها.

به گزارش سرویس ورزشی مخاطب 24 به نقل از ایسنا، فاطمه پاقلعه‌نژاد - سال‌هاست که مسئله ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی به عنوان یک چالش پیش روی ورزش ایران وجود دارد. از سال ۸۴ که محمود احمدی‌نژاد پس از حضور محدود دختران علاقمند به فوتبال در جشن صعود تیم ملی به جام جهانی آلمان ابلاغ کرد ورود زنان به ورزشگاه‌ها آزاد است و همان ابلاغیه او سبب شد به کلی ورود زنان برای بیش از یک دهه به هر ورزشگاهی ممنوع شود، چون علمای مذهبی در سراسر ایران به این رفتار رئیس جمهور وقت واکنشی تند نشان دادند و مانع از اجرای این ابلاغیه شدند و او هم به کلی عقب نشست تا برای حدود ۱۵سال حتی ورود دختران خبرنگار هم به ورزشگاه‌ها ممنوع شود تا همین امروز اتفاقات بسیاری رقم خورده و تلاش‌های بسیاری شده تا زنان با رعایت مسائل شرعی و عرفی بتوانند در ورزشگاه‌ها حاضر شوند.

زنان به آزادی نزدیک‌تر شدند
در دولت روحانی و پس از حضور محدود دختران در لیگ جهانی والیبال، فشارها برای ورود دختران در ورزشگاه‌های فوتبال هم تشدید شد. فیفا و در راس آن اینفانتینو پس از متقاعد کردن عربستان برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها، فشارها را بر ایران گسترش داد و کار به جایی رسید که حدود دو سال قبل پس حضور محدود زنان در بازی تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی و فینال لیگ قهرمانان آسیا و پس از ملاقات‌های اینفانتینو با سران دولت ایران او از حضور زنان در ورزشگاه‌ها در مسابقات لیگ ایران سخن گفت.

 


او از قول فدراسیون ایران گفت و تاج با ترس چنین وعده‌ای را تکذیب کرد اما اینفانتینو در تمام ملاقات‌های بعد از آن با مقامات ایرانی بر گفته‌هایش تاکید داشت.
وزیر پیشین ورزش که یکی از وعده‌هایش ورود زنان به ورزشگاه‌ها بود، مدام از این می‌گفت که حالا امکانات سخت‌افزاری برای ورود آنها فراهم شده اما باید دغدغه‌های علماء و روحانیون را برطرف کنیم. کاری که او و همکارانش تا روز آخر موفق به انجامش نشدند و حتی روز ورود زنان در بازی ملی به ورزشگاه آزادی هم شخص وزیر به سفر استانی خراسان شمالی رفت و در تهران حضور نداشت.
روی کار آمدن فدراسیون جدید و اصرارهای فیفا و البته از سوی دیگر سرمایه‌گذاری بر تیم ملی زنان ایران که خیلی زود بازده داشت، سبب شد معاونت زنان دولت سیزدهم فرصت خوبی را برای شنیدن حرف‌های فوتبالی زنان بگذارد. انسیه خزعلی که خود سال‌ها یک چهره آکادمیک بوده و از سوی دیگر فرزند یکی از علمای بزرگ انقلاب اسلامی بوده است با شنیدن شرایط موجود به نظر می‌رسد به جای نگاه به این مسئله به عنوان یک تهدید، از این مجال به عنوان یک فرصت استفاده کرده و توانسته آن اعتمادسازی که پیش‌تر بارها درباره‌اش صحبت شده اما توان انجامش حاصل نشده بود را حاصل کند. حضور مسئولان فوتبال در دفتر کار او و تشریح شرایط و همچنین چند مرحله حضور معاون زنان دولت در جمع دختران فوتبالیست باعث شده تا گشایش هایی رخ دهد.
حالا چند هفته‌ای است که دختران خبرنگار بعد از ۱۵سال به استادیوم‌های ورزشی برگشتند و دیگر در حسرت تماشای مسابقاتی که تماشا و تحلیل‌شان بخش اساسی کارشان را تشکیل می‌دهد نیستند و این اتفاق ساده و معمولی دیگر برای‌شان یک رویا نیست.
و این البته گام نخست است. هم‌سو با موفقیت تیم ملی فوتبال زنان ایران، بخشی از خطبه دوم آیت‌الله احمد علم‌الهدی که در آن گفته: «زمین چمن فوتبال جای هیجان است و زنان نیز به دلیل عاطفی‌تر بودن هیجان بیشتری را از خود ظهور و بروز می‌دهند اما این هیجان به دلیل تحریک‌کننده بودن برای مردان، حرام است اما اجبار فدراسیون بین‌المللی فوتبال برای حضور زنان در تماشای فوتبال صرفا ناشی از شیطنت و رذالت یک عده خارج‌نشین است.» قابل توجه است.
او با بیان این که زنان نباید از تماشای فوتبال محروم و صرفا محدود به تماشای آن از آیینه تلویزیون شوند ادامه داده: «مسوولان ورزش در نظام اسلامی موظف هستند در زمین‌های چمن مکان‌هایی را طراحی و آماده‌سازی کنند که ضمن صیانت از زنان، موجب شود با حضور زنان، مردان نتوانند از هیجان زنان سوء استفاده کنند و زنان هم با حفظ مصونیت بتوانند بازی فوتبال را در محل تماشا کنند.»
امام جمعه مشهد با بیان این که در نظام اسلامی هیچ فردی نگفته که زنان محروم از تماشای فوتبال شوند گفت: «دستگاه متولی و مسوول توسعه ورزش در کشور، مسوول ایجاد فضا برای صیانت زنان در تماشای بازی فوتبال است. فراهم کردن فضا برای صیانت از زنان در عین ورزش و تفریح آنان باید به وسیله عناصر متدین این دولت و مجلس شورای اسلامی برنامه‌ریزی شود و خواهران و دختران ما باید بتوانند با کمال صیانت از هر نوع ورزش و تفریحی لذت ببرند. زنان هم همانند مردان باید تفریح و هر نوع ورزشی داشته باشند و مسوولان نظام موظف به صیانت از زنان در عین ورزش هستند.»

این عضو خبرگان رهبری که پدر همسر رئیس دولت سیزدهم است، حالا یکی از عالی‌ترین چهره‌های روحانی است که به مسئله ورود زنان به ورزشگاه‌ها پرداخته و درحالی که همین حالا و در آستانه جشن صعود تیم ملی به جام جهانی قطر به دو دلیل مسائل و پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا و همچنین نحوه ورود زنان در این بازی‌ها، باز حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها در هاله‌ای از ابهام است، آنچه سیداحمد علم‌الهدی پشت تریبون نماز جمعه بیان کرده زنان علاقمند به فوتبال را یک گام به سوی تماشای مسابقات فوتبال از روی سکوهای آزادی نزدیک‌تر کرده است.

اخبار داغ
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، به‌طور رسمی اعلام کرده است که مبلغ پایه عیدی سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی
عزل مدیر شبکه افق، در پی پخش برنامه‌ای از شبکه افق با محتوای موهن نسبت به شهدا و جان‌باختگان حوادث دی‌ماه، مدیر این شبکه به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی در مدیریت محتوای برنامه «خط‌خطی» عزل و پخش این برنامه متوقف شد.
لوگوی جدید BMW +عکس لوگوی جدید BMW +عکس
BMW بی‌سروصدا از لوگوی جدید خود رونمایی کرد
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
برگزیده
اعضای یوفا کناره گیری از جام جهانی را برسی میکنند اعضای یوفا کناره گیری از جام جهانی را برسی میکنند
مدیر اجرایی فوتبال آلمان به شدت علیه اقدامات اخیر دونالد ترامپ موضع‌گیری کرد.
فوری: اندونگ در راه پرسپولیس! فوری: اندونگ در راه پرسپولیس!
اخبار پررنگی حاکی از احتمال پیوستن اندونگ به تیم رقیب، یعنی پرسپولیس، شنیده می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر