کد خبر: ۳۸۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹

بیماری زمینی که دارویش در فضا تولید شد!

کپسول فضایی شرکت «واردا اسپیس» پس از بازگشت به زمین، محموله‌های مهمی را با خود آورد که یکی از آن‌ها داروی ایدز بود. اکنون یک مقاله پیش‌چاپ جدید می‌گوید که این شرکت یک گام به هدف خود نزدیک‌تر شده است.
بیماری زمینی که دارویش در فضا تولید شد!

مخاطب ۲۴- ایدز- به زودی احتمالا بسیاری از دارو‌های مهم در فضا تولید می‌شوند و به زمین می‌رسند.

کپسول ماموریت «W-۱» شرکت صنایع فضایی «واردا اسپیس» (Varda Space) پس از گذراندن حدود هفت ماه در فضا، در ۲۱ فوریه با موفقیت به زمین بازگشت و محموله منحصربه‌فردی را با خود آورد. این محموله مهم، داروی «ریتوناویر» (Ritonavir) برای درمان ویروس HIV بود.

بیشتر بخوانید

واردا اسپیس به دنبال تولید مستقل دارو‌ها در محیط ریزگرانش است. این راهبرد در نهایت می‌تواند هزینه تولید دارو‌های نجات‌دهنده را کاهش دهد. اکنون یک مقاله پیش‌چاپ جدید می‌گوید که این شرکت یک گام به هدف خود نزدیک‌تر شده است.

مأموریت W-۱ به دنبال آزمایش امکان‌سنجی ساخت دارو‌ها در فضا بود و برای اولین بار سخت‌افزار واردا را در محیط بیرون از زمین آزمایش کرد. کپسول ماموریت W-۱ در طول مدتی که در مدار قرار داشت، با موفقیت عناصر داروی ضد ویروسی ریتوناویر را متبلور کرد. این دارو پس از بازگشت به زمین سالم ماند.
ریتوناویر فرآوری‌شده در فضا از آن زمان تاکنون مورد تحلیل قرار گرفته است. «دلیان آسپاروهوف» (Delian Asparouhov) بنیان‌گذار واردا اسپیس در حساب ایکس خود از موفقیت این ماموریت در تولید دارو‌ها خبر داد.
داده‌های این ماموریت که اکنون در مقاله پیش‌چاپ منتشر شده‌اند، اطلاعات مهمی را نیز در مورد اثرات پرواز فضایی و ورود مجدد به زمین ارائه می‌دهند و اثر لرزش، شتاب، تشعشع و دما را بر فرآیند تولید دارو تحلیل می‌کنند.

در چکیده مقاله آمده است: ما با ارائه یک مجموعه از داده‌های تجربی دقیق با محوریت بقا، راه را برای آینده پردازش دارو‌ها در فضا هموار می‌کنیم. این کار، توسعه محصولات دارویی جدید را روی زمین امکان‌پذیر می‌کند و از ابتکارات اکتشاف بلندمدت انسان سود می‌برد.

اگرچه در حال حاضر دارو‌ها در پرواز‌های سهموی، در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» و در محیط ریزگرانش پردازش می‌شوند، اما هدف واردا اسپیس، ارائه یک روش کارآمدتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است. این شرکت از کپسول‌های بدون سرنشین استفاده می‌کند که به عنوان یک کارخانه کوچک و یک وسیله نقلیه ورود مجدد به کار می‌روند.

این شرکت اکنون امیدوار است که دیگران را ترغیب کند تا قابلیت‌های داروی فرآوری‌شده در فضا را در نظر بگیرند. واردا اسپیس در ایکس نوشت: ما همراه با پلتفرم هایپرگرانشی، به سرعت در حال پیش‌برد چشم‌انداز توسعه دارو با استفاده از ریزگرانش هستیم. ماموریت ما اکنون فعال کردن دسترسی مقرون‌به‌صرفه با سرعت بالا برای تولید درمان‌های نسل بعدی است.

برچسب ها: ایدز
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر