مخاطب ۲۴- امروز شاعران کشورمان با آیتالله خامنهای رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد و بعد از اقامه نماز و افطار به شعرخوانی خواهند پرداخت. سابقه این دیدارها به دوران ریاست جمهوری آیتالله خامنهای برمیگردد. اولین جلسه دیدار آیتالله خامنهای با شاعران، نوروز سال ۶۳ در مشهد برگزار شد. البته این جلسه بعدها به تهران و مسئولیت دیدارها هم به حوزه هنری انقلاب اسلامی سپرده شد.
این جلسات تا رحلت امام خمینی (ره) ادامه پیدا کرد تا اینکه آیتالله خامنهای رهبری انقلاب اسلامی را بر عهده گرفتند. عبدالله حسینی شاعر در خصوص ادامه پیدا کردن دیدار شاعران با رهبر انقلاب اینطور گفته است: «وقتی رهبر انقلاب یکسال پس از رحلت امام (ره) به مشهد آمدند، دوباره به آقای گلپایگانی گفتم که دوست داریم جلسات هر ساله شاعران با رهبری ادامهدار باشد. آقای گلپایگانی گفت که ایشان رهبر شدهاند و سرشان خیلی شلوغ است؛ تا اینکه در همان روزها ملاقات دیگری صورت گرفت. در آن دیدار ایشان چشمشان به من افتاد و گفتند که جلسه شاعران کی هست؟ بعد هم به آقای گلپایگانی گفتند که چرا جلسه را نگذاشتید؟ رهبر انقلاب در آن دیدار فرمودند که علاقه دارند جلسه دیدار شاعران مجددا برگزار شود.» همین اتفاق منجر شد که دیدار شاعران بعد از چند دوره برگزاری در ایام نوروز به شب میلاد امام حسن (ع) (شب ۱۵ ماه مبارک رمضان) تغییر داده شود.
این جلسات که به ترتیب با اقامه نماز، افطاری و بعد شعرخوانی برگزار میشود، بخش شعرخوانیاش روند اجرایی ثابتی داشته است؛ طوری که در همه دورهها، مجری شاعر، جلسه را اداره میکند تا شاعرانی که از قبل انتخاب شدهاند اشعار خود را در حضور رهبری بخوانند. مرحوم عباسعلی براتیپور که سال گذشته از دنیا رفت، علیرضا قزوه، مرتضی امیری اسفندقه و ... مجریان دیدارهای رمضانی شاعران بودهاند. «دلمان برای این جلسه و برای شما دوستان عزیز و شعرای عزیز تنگ شده بود.» جملاتی است که رهبر انقلاب در دیدار شاعرانه سال گذشته فرمودند؛ چرا که این جلسه از سال ۹۸ و با اپیدمی کرونا تعطیل شده بود. شعرخوانی در این جلسات به این معنا نیست که رهبری فقط شنونده باشند؛ بلکه اشعار را با عناصر و فنون ادبی میسنجند و حتی اگر در عروض، قافیه و ... ایرادی باشد به شاعر اعلام میکنند. در حاشیه سال ۹۳ علیرضا قزوه میگوید تا الان ٢٠ شاعر شعر خواندهاند و همه هم برای بار اول بوده است که اینجا شعر میخوانند. نوبت به روحانیان جلسه میرسد و قزوه از سیدعبدالله حسینی، روحانی نامآشنای مشهدی که ۱۵ سال پیش نیز نزد آقا شعر خوانده است، میخواهد شعر بلند خود را به صورت خلاصه بخواند. حسینی میگوید شعرش ۵٠ بیت است که خمس آن را تقدیم آقا میکند و آقا در پاسخ به طنز میگویند: «سهم ساداتش رو خودتان مصرف کنید!» این جلسه، امشب هم برگزار میشود و قرار است تعدادی از شاعران در محضر رهبر انقلاب، شعر بخوانند.