مخاطب 24- ساعت ۸ صبح فردا ۱۱ اسفند زنگ شروع انتخابات به صدا درمیآید، انتخاباتی که در روزهای گذشته همزمان با شروع تبلیغات کاندیداها شور خاصی به خود گرفته، اما نکته مهمی که در این میان وجود دارد برگزاری این رویداد مهم در امنیت کامل است.
قوه قضاییه که وظیفه مبارزه با جرائم و تخلفات را بر عهده دارد برای نظارت بر روند انتخابات از چند ماه گذشته شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم انتخاباتی را تشکیل داده است.
پیشتر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفته بود بلافاصله پس از تصویب قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، با دستور ریاست محترم قوه قضائیه، شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم را به صورت فوق العاده در حوزه پیشگیری از جرایم انتخاباتی با حضور همه اعضا تشکیل دادیم و در آن جا ۱۱ مصوبه پیش بینی شد که پس از تائید این ۱۱ مصوبه توسط سران سه قوه با امضای ریاست جمهور ابلاغ شد که اهم این مصوبات در سه محور بود، محور اول پیش بینیهای لازم و مسئول سازی در خصوص حفظ بیت المال بود، به این معنی که باید چه کار کنیم تا از اموال دولتی و بیت المال در حوزه انتخابات سوء استفاده نشود و در این خصوص پیش بینیهای لازم به دستگاههای متولی اجرا ابلاغ شد. یک بحث دیگر در خصوص کارکنان دستگاههای اجرایی مشمول قانون بود که اینها نباید در بحث انتخابات به نفع و ضرر کاندیداها در زمانی که مشغول به خدمت هستند فعالیت کنند؛ به این معنی که کار اداری آنها نباید صحنهای برای تحرکات سیاسی به نفع یا به ضرر کاندیداها باشد.
در همین راستا مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین تصمیمات و رسیدگیهای شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم انتخاباتی گفت: شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم در راستای اجرای بندهای الف و ب ماده ۱۷ قانون انتخابات، قانون اخیر التصویب انتخابات در ۱۲ مرداد ماه امسال با دستور پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی برگزار شد و با استناد به قانون انتخابات تصمیماتی در ۱۱ بند تدوین شد و به مبادی ذیربط ابلاغ شده است.
وی اظهار کرد: دومین اقدام، مطابق دستورالعملهای ابلاغی رئیس قوه قضاییه برای پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی از شهریور ماه امسال ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی با مشخص شدن ترکیب اعضا و شرح وظایف مشخص فعالیت خود را آغاز کردند و در طول ۵ ماه گذشته ستاد مرکز در سطح ملی با برگزاری ۷ جلسه، تصمیماتی را با ۴۵ مصوبه و ۹۰ بند دستورالعمل خاص انتخابات اتخاذ کردند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در ستادهای یاد شده با بهره گیری و تمرکز بر راهبرد ستادها، توجیه هشدار و انذار به موقع و تشریح و تبیین مفاد قانون و جرایم و مجازاتهای لازم برای جرایم احتمالی نامزدها، افراد حقیقی و حقوقی و احزاب و تشکلهای سیاسی با این اقدام جلوگیری ویژه به عمل خواهد آمد. در صورت عدم توجه به این هشدارها، راهی نیست جز اینکه این جرایم و تخلفات را حسب مورد به ستاد شهرستانها و ستاد استانها و در تهران به ستاد مرکزی ارجاع میشود و آنها موارد را به شعب ویژه رسیدگی به جرایم و تخلفات در دادگاه و دادسراها و شعب ویژهای که برای این موارد در نظر گرفته شده، میفرستند تا رسیدگی شوند.
ستایشی گفت: ۴۳۰ گزارش تخلفات انتخاباتی در قالب تبلیغات زودهنگام انتخاباتی که جزو تخلفات است به روسای دادگستریهای استانها فرستاده شده و حسب مورد به دادستانهای مراکز استانها گزارش شده و از آن طریق ۴۲۵ تذکر هشدار و انذار به افراد حقیقی و حقوقی بخاطر تبلیغات زودهنگام به نحو غیر متعارف و سایر تخلفات برای پیشگیری از ادامه این رفتارها داده شده است.
سخنگوی قوه قض:اییه گفت: گزارشی از انجام جرم انتخاباتی به ستاد مرکزی فرستاده نشده و پروندهای نیز تشکیل نشده است و ستاد مرکزی ۵ دستورالعمل پیشگیرانه تهیه و پس از تصویب به مبادی قانونی ابلاغ و بر حسن اجرا، نظارت عالیه از طریق مقامات ذیربط صورت میگیرد.
وی گفت: بیشک با اقتدار کامل و بدون ملاحظه با هرگونه اراده مخل به ارادههای متراکم ملی برخورد قاطع کرده و عزم راسخ ملت بزرگوار در حراست از آینده روشن خود حفاظت و صیانت کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران