کد خبر: ۳۳۹۶۴
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
تحلیلگران خارجی درباره جنگ آمریکا و انگلیس با یمن چه می‌گویند؟‌

زمان درگیری مستقیم ایران و آمریکا مشخص شد؟ + جزئیات

احتمال رویارویی مستقیم ایران و آمریکا وجود دارد و بسیار بعید است حملات پنجشنبه و جمعه آمریکا و انگلیس آخرین حملات این ائتلاف علیه انصارالله یمن باشد و احتمالا این درگیری‌ها ادامه خواهند داشت.
زمان درگیری مستقیم ایران و آمریکا مشخص شد؟ + جزئیات

مخاطب 24- پس از حملات اخیر انگلیس و آمریکا به یمن، بسیاری از تحلیلگران شروع به تبیین امکان وسیع شدن درگیری‌ها و وقوع جنگ مستقیم میان ایران و آمریکا کردند. پایگاه شورای آتلانتیک (Atlantic Council) در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته و نظر تحلیلگرانش را در رابطه با این درگیری‌ها کرده است.

آمریکا به هدفش می‌رسد؟ ​

جاناتان پنیکوف (Jonathan Panikoff) مدیر بخش امنیت خاورمیانه شورای آتلانتیک در یادداشتی که برای پایگاه خبری این اندیشکده نوشته موفقیت حملات اخیر آمریکا و انگلیس به یمن را مورد مداقه قرار داده و می‌نویسد: «حوثی‌ها چیزی برای از دست دادن ندارند. آن‌ها از حمایت‌های ایران برخوردارند و مطمئن هستند که ایالات متحده وارد یک جنگ زمینی نخواهد شد. {اگرچه این امر می‌تواند نشان دهد که حملات اخیر آمریکا فایده‌ای برای آن‌ها در پی نداشته}، اما حملات ایالات متحده همچنان می‌تواند تأثیر معناداری بر کاهش توانایی‌ها و اثربخشی حوثی‌ها داشته باشد. علاوه بر این، واشنگتن {با حمله اخیر} پیامی معنادار به سایر متحدان ایران در مورد تمایل آمریکا به استفاده از زور در منطقه برای محافظت از منافع، متحدان و شرکای خود ارسال خواهد کرد.»

رویکرد عربستان در مورد جنگ اخیر

پنیکوف درباره رویکرد عربستان سعودی در مورد جنگ اخیر می‌نویسد: «عربستان سعودی که به مذاکرات با حوثی‌ها برای پایان دائمی جنگشان با یمن ادامه می‌دهد، احتمالاً دیدگاه متفاوتی درباره این حمله دارد. ریاض از یک سو، مطمئناً نگران است که حوثی‌ها به مذاکرات صلح پایان دهند و با حمله به خاک عربستان مقابله به مثل کنند. اما از سوی دیگر، عربستان می‌داند که هرچه قدرت حوثی‌ها بیشتر باشد و اهرم‌های فشار کمتری فعال باشند، مذاکرات چالش‌برانگیزتر خواهد بود.» پنیکوف همچنین معتقد است که نابودی مذاکرات صلح یمن و عربستان سعودی می‌تواند تنش زدایی آرام و صلح سرد و نصفه و نیمه تهران و ریاض را هم نابود کند.

احتمال درگیری مستقیم ایران و آمریکا وجود دارد؟

پنیکوف در ادامه تحلیل خود از احتمال وسعت جنگ نوشته و تاکید دارد که احتمال رویارویی مستقیم ایران و آمریکا وجود دارد، اما دیگر نمی‌توان جلوی تنش‌ها را گرفت و بسیار بعید است که حملات پنجشنبه و جمعه آمریکا و انگلیس آخرین حملات این ائتلاف علیه انصارالله یمن باشد و احتمالا این درگیری‌ها ادامه خواهند داشت.


بیشتر بخوانید


مروری بر سوابق حملات آمریکا به یمن

دنیل ای. موتون (Daniel E. Mouton)، تحلیلگر سیاسی و عضو ارشد گروه تحلیلی امنیت خاورمیانه در شورای آتلانتیک نیز در یادداشتی که برای پایگاه این اندیشکده نوشته تاکید دارد که حملات اخیر علیه انصارالله نخستین نمونه از حملات غربی‌ها علیه یمن نیست. این تحلیلگر می‌نویسد: «این اولین بار نیست که ایالات متحده در پاسخ به گروه انصارالله اقدام نظامی می‌کند. حملات سال ۲۰۱۶ آمریکا علیه حوثی‌ها احتمالاً در سر و صدای حاصل از حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی علیه این کشور به فراموشی سپرده شد.»

با این حال، موتون معتقد است قدرت نظامی یمن بیش از گذشته شده و با توجه به وضعیت یمن و تجربه طولانی جنگ با عربستان، بعید است که حملات انگلیس و آمریکا تاثیری بر رفتار یمن داشته باشد. او ادامه می‌دهد: «حوثی‌ها روی سیستم‌های تسلیحاتی با قابلیت فزاینده سرمایه‌گذاری کرده اند. با توجه به تجربه این گروه در تحمل سال‌ها حملات هوایی {در طول جنگ با عربستان}، بعید به نظر می‌رسد که {آمریکا} با حملات امروز، به بازدارندگی استراتژیک دست پیدا کند و این بدین معنی است که حوثی‌ها به تمایل خود برای هدف قرار دادن کشتی‌های دریایی آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ ادامه خواهند داد.»

جنگ تا چه میزان وسعت خواهد یافت؟

اما اگر حملات انگلیس و آمریکا بازدارنده نیست، پس هدف از این حملات چیست؟ موتون می‌نویسد: «به نظر می‌رسد حملات ایالات متحده و بریتانیا به دنبال تضعیف توانایی‌های فرماندهی و کنترل حوثی‌ها بر حوزه دریایی و قابلیت‌های حمله آنان بوده است. محروم کردن حوثی‌ها از ابزار‌های حملات بیشتر علیه ایالات متحده و کشتی‌های تجاری، موضوعی است که از طریق بیانیه‌های بی شمار کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا بیان شده است.»

موتون درباره احتمال حملات بیشتر توسط ائتلاف آمریکا و انگلیس می‌نویسد: «میزان تمایل ایالات متحده، بریتانیا و ائتلاف آن‌ها برای انجام حملات بیشتر به ادامه حملات حوثی‌ها علیه نفتکش‌ها و کشتی‌های غربی‌ها و اسرائیل بستگی خواهد داشت. اما موفقیت این حملات (حمله انگلیس و آمریکا به یمن) به توانایی ایالات متحده برای جلوگیری از ورود مستقیم ایران به جنگ و کمک به حوثی‌ها وابسته است.»



منبع: خبر فوری


برچسب ها: یمن
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
صفحه خبر بالای تصاویر