کد خبر: ۳۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷

فوران «اُمیکرون» نگران کننده است

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به وقوع پیک ششم کرونا در کشور، گفت:شواهد آن مشخص و قابل دیدن است؛ به شکلی که در برخی مناطق طغیان‌های از اپیدمی قابل مشاهده است.
فوران «اُمیکرون» نگران کننده است

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به وقوع پیک ششم کرونا در کشور، گفت:شواهد آن مشخص و قابل دیدن است؛ به شکلی که در برخی مناطق طغیان‌های از اپیدمی قابل مشاهده است. حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره «آخرین وضعیت اپیدمی اُمیکرون در ایران و جهان»، بیان داشت:اکنون اُمیکرون بیش از ۱۰۰ کشور از جمله ایران را آلوده کرده و عملا هشدار جهانی است تا اقدامات لازم برای کنترل و مهار آن انجام شود.

فوران «اُمیکرون» نگران کننده است
به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از فارس، وی ادامه داد: در ایران نیز تاکنون موارد مشکوک فراوان است و علیرغم اینکه میزان کُشندگی به نسبت به دلتا کمتر است، اما به علت اینکه فراوانی ابتلا خیلی بیشتر بوده و بیش از دو برابر است؛ لذا ما نگران فراوانی بستری و مرگ نیز در کل کشور هستیم.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:اقداماتی که باید انجام گیرد متنوع است و بخش عمده مربوط به مردم و بخشی مربوط به مدیریت اپیدمی در کشور است. در مدیریت اپیدمی باید رفت و آمدها، مرز‌ها و مواجهه افراد را کنترل کنیم.

 



سوری با اشاره به ضرورت اعمال تدابیر لازم برای مقابله با اپیدمی، خاطرنشان کرد: اقداماتی مانند افزایش پوشش واکسیناسیون و در صورت نیاز دُزهای بعدی باید صورت گیرد.

وی تصریح کرد: الان برخی کشور‌ها دز چهارم را تزریق می‌کنند؛ چراکه بالاخره با آمدن واریانت‌های جدید اثر بخشی برخی واکسن‌ها کم می‌شود و لازم است ما حتما با دُزهای یادآور این را جبران کنیم. این‌ها مسائلی هست که در جامعه ما وجود دارد و باید به آن توجه جدی شود.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که «با توجه به شرایط فعلی پیش بینی از وقوع پیک ششم را دارید؟»، تصریح کرد: بله، قطعا همین طور است. بالاخره شواهد آن نیز مشخص و قابل دیدن است. در جامعه کم کم تغییرات را احساس می‌کنیم؛ به شکلی که در برخی مناطق طغیان‌های از اپیدمی در کشور قابل مشاهده است و همه این‌ها موجب می‌شود روندی که داشتیم و به سرعت پایین می‌آمد، این روند بشدت کند شده و در نتیجه باعث نگرانی می‌شود.

سوری با بیان اینکه عمده‌ترین کاری که باید انجام گیرد این است که رعایت پروتکل‌ها را بیشتر کرده، واکسیناسیون را تقویت و مرز‌ها را کنترل کنیم، بیان داشت:متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور به طور میانگین حدود ۴۵ درصد است که رقم ناچیزی است.

وی یادآور شد: البته فورانی که اپیدمی با واریانت امیکرون به دنبال خواهد داشت نگران کننده است؛ یعنی مثل آتشفشانی است که یک دفعه گداز‌های آن دامن مردم و کشور را خواهد گرفت.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: بنابراین نباید دچار ساده انگاری شویم و فکر کنیم دیگر زندگی عادی پیش می‌رود؛ به طوری که بگوییم بیمارستان‌ها که نسبتا خلوت است و مرگ و میر روزی ۵۰ -۶۰ نفر بیشتر نمی‌شود.

سوری ابراز داشت: تصور عادی انگاری اکنون بزرگترین خطری است که کشور را تهدید می‌کند؛ چه در مردم و چه در برخی مسئولان؛ در نتیجه امیدوارم این ساده انگاری هر چه سریعتر به هوشیاری کامل تبدیل شود و نگرانی از اینکه چه کنیم این مسائل به حداقل ممکن برسد.

وی در پاسخ به این پرسش که «پیش بینی شما درباره آینده اپیدمی کرونا با توجه به فصل سرما و روز‌های پایانی سال چگونه است؟»، متذکر شد:زمستان باعث می‌شود زندگی در فضای بسته بیشتر شود؛ بنابراین این نگرانی را از فضای بسته داریم. با توجه به روندی که اکنون در کشور‌های دنیا می‌گذرد، نگرانی این است که برای کشور ما نیز این سناریو تکرار و حتی شدیدتر شود.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه باید هوشیاری لازم را به خرج داد و حساس‌تر برخورد کنیم، ابراز داشت: اصلا نباید به شرایط موجود دلخوش کنیم و این شرایط بسیار شکننده است؛ به طوری که در حد چند روز انفجاری شاهد یک تغییر اساسی در الگو‌های اپیدمیولوژی باشیم و این نگرانی در جامعه وجود دارد.

برچسب ها: اومیکرون
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟ با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟
طبق مصوبه حذف یارانه دولت، یارانه نقدی معیشتی بخشی از مردم از این ماه قطع خواهد شد.
مسببان ضرب‌وشتم افشین پیروانی چه حکمی گرفتند؟ مسببان ضرب‌وشتم افشین پیروانی چه حکمی گرفتند؟
صبح شنبه، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال آرای جدیدش را صادر کرد.
AFC چرا فدراسیون فوتبال ایران را جریمه کرد؟ AFC چرا فدراسیون فوتبال ایران را جریمه کرد؟
فدراسیون فوتبال ایران به دلیل اخطار‌های زیاد بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی در جریان جام ملت‌های آسیا جریمه مالی شد.
برگزیده
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
افرادی که دارو‌های کاهش وزن مصرف کرده‌اند تمایل بیشتری به خودکشی داشته‌اند؟ افرادی که دارو‌های کاهش وزن مصرف کرده‌اند تمایل بیشتری به خودکشی داشته‌اند؟
سال‌هاست که محققان متوجه شده‌اند که بیماری‌های روانی تنها به رنج روانی محدود نمی‌شوند، بلکه اثرات جسمی نیز دارند، به ویژه بر متابولیسم.
قوه قضاییه با برهم‌زنندگان جامعه هیچ مسامحه‌ای ندارد قوه قضاییه با برهم‌زنندگان جامعه هیچ مسامحه‌ای ندارد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه در تمامی محاکم، شعبه ویژه به سرقت و جرایم خشن را راه اندازی کرده که در کمترین زمان به این پرونده‌ها رسیدگی کنند و رای قاطعانه صادر شود.
صفحه خبر بالای تصاویر