مخاطب 24- بر اساس آخرین تحقیقات موسسه خیریه Equality Trust، بریتانیا بیش از هر کشور دیگری که در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) عضویت دارد، برای تامین مالی نابرابری ساختاری در این کشور و به نفع ثروتمندان هزینه میکند.
بر اساس گزارشی با عنوان هزینه نابرابری، بریتانیا سالانه ۱۰۶.۲ میلیارد پوند (۱۳۳.۸ میلیارد دلار) برای یارانه دادن به درآمد، ثروت و نابرابری قدرت در مقایسه با متوسط کشورهای عضو OECD هزینه میکند. این گزارش نشان میدهد که نابرابری در مقایسه با پنج کشور برتر این سازمان برابر با ۱۲۸.۴ میلیارد پوند (۱۶۱.۸ میلیارد دلار) در سال به اقتصاد، جوامع و افراد خسارت وارد میکند.
پریا صحنی نیکلاس، مدیر اجرایی تراست، گفت: «نابرابری بریتانیا را نسبت به همتایان برابرترمان ناسالم، ناخوش و ناامنتر کرده است».
او همچنین میافزاید: «همچنین آسیب بزرگی به اقتصاد ما وارد میکند: ما زندگی کاری سالم کوتاهتری داریم، سیستمهای آموزشی ضعیف تر، جرم و جنایت بیشتر و جوامع شاد کمتری داریم.»
بر اساس این مطالعه، یک درصد از ثروتمندترین بریتانیاییها، تحت حمایتترین گروه یک درصدی بالای اروپا هستند و نسبت به افراد ثروتمند در هر کشور بزرگ اروپایی مالیات کمتری میپردازند. محققان خاطرنشان کردند که نابرابری چیزی بیشتر از اقتصاد است، بلکه فرهنگی است که تحرک اجتماعی را غیرممکن میکند.
سحنی نیکلاس ادعا کرد «این تصادف که شما خارج از ۱ درصد ثروتمند جامعه به دنیا آمدهاید، تأثیر شگرفی بر بقیه عمر شما خواهد داشت: امید به زندگی و همچنین دورنمای تحصیلی و کاری شما را کاهش میدهد و بر سلامت روان شما تأثیر میگذارد. هزینههای این ابَر ثروتمندان برای بقیه خیلی گران تمام میشود.»
بریتانیا در دهه ۱۹۷۰ یکی از برابرترین و عادلانهترین کشورهای ثروتمند بود. کارشناسان خاطرنشان کردند که امروز، پس از ایالات متحده، دومین کشور نابرابر جهان است.
در این گزارش آمده است که اتکای بیش از حد به سیستمهای مالی که امکان کسب سودهای کلان و احتکار ثروت را فراهم میکنند، زیرساختهای بریتانیا را خالی کرده، نابرابریهای منطقهای عظیم را تشویق کرده و کشور را در برابر شوکها و رکود آسیبپذیر کرده است.
منبع: راشاتودی
ترجمه: سلیم حیدری