کد خبر: ۲۷۰۱۳
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷

آزمایشگاه ۵ G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه همراه اول افتتاح شد

آزمایشگاه ۵ G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه همراه اول، با هدف توسعه اکوسیستم نسل پنجم و کمک به فعالان این حوزه برای فراهم کردن امکان تست محصولات خود، راه اندازی شده است و پل ارتباطی خوبی بین صنعت و دانشگاه می‌باشد که از پتانسیل و خروجی آن برای توسعه استفاده می‌شود.
آزمایشگاه ۵ G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه همراه اول افتتاح شد

به  گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران: مراسم افتتاح آزمایشگاه ۵G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه همراه اول، امروز سه شنبه ۲۸ شهریورماه با حضور تنی چند از مدیران همراه اول، دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیر معاونت علمی ریاست جمهوری و برخی از خبرنگاران، در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

تقویت اکوسیستم کشور در حوزه ۵G

دکتر وحید شاه منصوری، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در این مراسم برگزار شد، گفت: آزمایشگاه ۵G و اینترنت اشیا در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در اوایل امسال راه اندازی شد و هدف آن توسعه اکوسیستم نسل پنجم و کمک به فعالان این حوزه برای فراهم کردن امکان تست محصولاتی است که ارائه می‌شود. امیدواریم این پایگاه پل ارتباطی خوبی بین صنعت و دانشگاه باشد و از پتانسیل و خروجی آن برای توسعه استفاده شود.

وی گفت: در حال حاضر سرمایه گذاری، تکنولوژی مرحله به مرحله بالاتر و استانداردها بیشتر شده است، اما هنوز به ۱۰۰ در صد نسل پنجم نرسیده ایم و امیدواریم تا سال ۲۰۲۵ همچنان ۵G در حوزه استانداردسازی توسعه پیدا کند و محصولات جدیدتری بیاید.

شاه منصوری افزود: تمام سرمایه گذاری در ۵G شروع شده است و در حال حاضر بیش از یک میلیارد سایت ۵G در دنیا داریم، اما اگر از لحاظ پوششی بررسی کنیم می بینیم که در دنیا هنوز به ۳۰ درصد پوشش ۴G نرسیده است. در کشور ما هم بحث فرکانس و پروانه مطرح است و قرار است به زودی مزایده فرکانس ۵G برگزار شود و به این ترتیب این توسعه می‌تواند سرعت بیشتری بگیرد.

وی تصریح کرد: همراه اول به صورت آزمایشی تا کنون حدود ۴۰۰ سایت نسل پنجم راه اندازی کرده و تا آخر سال به ۱۰۰۰ سایت در کشور می‌رسد. امیدواریم مشکل گوشی‌ها نیز حل شود و از نسل پنجم حمایت کنند ولی در حال حاضر رویکرد ما استفاده از مودم خواهد بود.

شاه منصوری در ادامه پیرامون آزمایشگاه باز ۵G گفت: هدف ما کمک کردن و تقویت اکوسیستم کشورمان در حوزه ۵G است و با کمک معاونت علمی این طرح پیش رفته و دلیل انتخاب پارک علم و فناوری نیز این است که به اکوسیستم استارت آپی کشور و حوزه مخابراتی نزدیک باشیم و تمام زیرساخت های لازم یک شبکه مخابراتی ۵G در این آزمایشگاه لحاظ شده است و همچنین قابلیت حضور پنج تیم همزمان در این آزمایشگاه میسر شده است.

وی در ادامه گفت: آزمایشگاه باز ۵G این امکان را برای شرکت‌ها، دانشجویان و اشخاص حقیقی ایجاد می‌کند تا محصولی که در شبکه ۵G دارند توسعه پیدا کند و علاوه بر این آزمایشگاه سیستمی دارد که برای چالش‌های موجود اپراتور همراه اول فعالیت دارد.

نقش معاونت علمی، تسهیل گری است

در ادامه این مراسم، سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان دو بخش موازی هستند و یکی از حوزه های مهم در حوزه فناوری در جهان، بحث ارتباطات و اتصال پذیری است.

وی، افزود: اینترنت اشیاء و نسل پنجم سیار نیز موضوعات مهمی هستند که مطرح شده است و شناسایی نقش آفرینان یکی از اهداف مهم ماست. ما در معاونت علمی نقش تسهیل گری داریم و از باقی اپراتورها دعوت می کنیم که در تکمیل این زیست بوم با ما همراه شوند.

کرباسی، اظهار کرد: فرهنگ سازی در هوشمندسازی را اولویت کار قرار دادیم و امیدواریم تا سه سال آینده شاهد توسعه کامل این بخش باشیم.

شبکه ۵G می تواند به تنهایی یک اکوسیستم مجزا باشد

دکتر آزاد روانشید، رئیس آزمایشگاه ۵G همراه اول، در این مراسم افزود: این آزمایشگاه فضایی را برای شرکت‌ها فراهم می کند و اگر ایده یا محصولی در حوزه شبکه ۵G دارند، می‌توانند در این مکان تست های لازم را انجام دهند و همچنین این آزمایشگاه را برای رفع چالش‌های موجود همراه اول راه اندازی کردیم تا در سال های آتی شاهد پیشرفت های دیگری در شبکه باشیم.

وی ادامه داد: در این آزمایشگاه شاهد چندین شبکه موبایل اختصاصی مستقل از اپراتور هستیم؛ چه در حوزه ۴G و چه در حوزه ۵G. در این راستا شرکت ها می توانند ایده یا محصول خود را در این مکان به بلوغ رسانده یا تست کنند.

روانشید، اظهار کرد: هکتونی ایجاد کردیم که دید از بالا ندارد وهمچنین به این نکته اشاره شده که شبکه ۵G می تواند به تنهایی یک اکوسیستم مجزا باشد.

وی، افزود: در شبکه ۵G انعطاف پذیری وجود دارد که می تواند طبف وسیعی از کاربری ها را با تفاوت کنار هم قرار دهد. چالشی در هکتون اول مطرح شد که کیفیت سرویس متناظر با ۵G درخواست شود.

آزمایشگاه ۵G و اینترنت اشیاء مرکز تحقیق و توسعه همراه اول افتتاح شد

گفتنی است، در ادامه این مراسم از آزمایشگاه ۵G و اینترنت اشیاء و سازه هایی همچون ترافیک هوشمند، کارخانه هوشمند، ماشین های متصل و اتاق سرور این آزمایشگاه بازدید شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟ سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟
محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و استاد بیمار‌های ریوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص مصرف قلیان‌های اکسیژن: مشابه‌سازی، الگویی است که مافیای دخانیات در دنیا در حال بهره‌برداری از آن است.
کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد
کنسرت حسن شماعی‌زاده که جمعه شب، ۲۲ نوامبر در لندن درحال برگزاری بود، به دلایل نامشخصی نیمه‌کاره لغو شد.
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر