به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران :توسعه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری، سیاستی است که از طرف وزارت ارتباطات ابلاغ شد و هدف از آن ارائه اینترنت ایمن و پرسرعت ب به خانوارهای ایرانی است.
توسعه باند پهن برمبنای فیبر نوری یا همان (FTTH) از برنامههای شرکت مخابرات ایران است که از سال ۱۳۹۵ آغاز شد. دلیل اصلی اجرای این برنامه، برتری این فناوری به سایر فناوریها، حرکت رو به توسعه، مصرف پهنای باند، سرمایهگذاری کشورهای منطقه در این بخش است؛ که در دولت سیزدهم با ارائه و پیادهسازی طرح «نجما» (نهضت جهادی توسعه فیبر نوری) از سوی شرکت مخابرات ایران در حال اجرایی شدن است.
نجما؛ نهضتی جهادی برای توسعه فیبر نوری در کشور
از این رو برای آشنایی با جزئیات این طرح به سراغ محمدرضا بیدخام مدیرکل ارتباطات و اموربینالملل شرکت مخابرات ایران رفتیم. مهندس بیدخام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به اینکه نجما:نهضت جهادی برای توسعه فیبر نوری در تمام کشور است گفت: با توجه به اینکه شرکت مخابرات قدیمیترین شرکت و اپراتور کشور است که درزمینه دیتا، تلفن همراه و تلفن ثابت به مردم ارائه خدمت میکند، از سالهای گذشته درصدد توسعه شبکه فیبرنوری و افزایش سرعت اینترنت در کشور رفته است. امسال نیز این طرح بهطور ویژه در جهت بهینهسازی لایههای مختلف شبکه در راستای ارتقای کیفیت خدمات و پشتیبانی مناسب، افزایش سرعت، پهنای باند و رضایتمندی مشتریان و تکمیل پوشش شهرکهای صنعتی و اماکن تجاری با توجیه اقتصادی مناسب در قالب طرح «نجما»، اجرا خواهد شد.
نهضت جهادی مخابرات برای توسعه فیبرنوری و اینترنت پرسرعت در کشور
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور داریم ادامه داد: طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری هماکنون در تمام شهرها و روستاهای کشور در حال اجرا و عملیاتی شدن است و هر هفته شاهد توسعه این شبکه در استانهای مختلف هستیم و امیدواریم تا آخر سال بتوانیم پوشش و دسترسی مردم به فیبرنوری را به تعداد قابلتوجهی برسانیم.
ارائه ۹۵ درصد از سرویسهای مبتنی بر فیبر نوری توسط مخابرات
مهندس بیدخام اظهار کرد: شرکت مخابرات بزرگترین ارائهدهنده سرویسهای ارتباطی بر بستر فیبرنوری است و تاکنون توانسته است ۹۵ درصد از سرویسهای واگذارشده بر روی فیبر نوری را در اختیار ۲۸۰ هزار مشترک قرار دهد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در راستای توسعه فیبر نوری از طرف شرکت مخابرات وجود دارد گفت: هزینهای که پروژه فیبر نوری بر شرکت مخابرات وارد میکند زیاد است که امیدواریم دولت با حمایتهای خود و ایجاد تسهیلات لازم مقداری از این هزینهها را پوشش دهد. از طرف دیگر عدم شناخت مردم یکی از مواردی است که با آن روبرو هستیم که نیازمند حمایت قانونی و ایجاد قانونگذاری برای تعرفه مناسب برای مشترکان است.
در پایان یادآور شد: شرکت مخابرات ایران با تمام توان به سمت تحول دیجیتال در حال حرکت است و با همه توان برنامههای نهضت جهادی توسعه فیبر نوری را عملیاتی خواهد کرد.