کد خبر: ۷۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
معاون شبکه شرکت مخابرات ایران:

درآمد شرکت مخابرات متناسب با اپراتوری با ۳۵ میلیون مشترک نیست

درآمد شرکت مخابرات متناسب با اپراتوری با ۳۵ میلیون مشترک نیست

مخاطب ۲۴ - معاون شبکه شرکت مخابرات ایران، می‌گوید عدد درآمد شرکت مخابرات متناسب با اپراتوری با ۳۵ میلیون مشترک نیست و در حالی که اپراتور‌ها اصولا ۱۶ تا ۲۰ درصد درآمد سالانه خود را صرف توسعه و نوسازی می‌کنند، تجهیزات و خدمات شرکت مخابرات ایران نمی‌تواند با استاندارد‌های روز جهانی رقابت کند.


 مهندس رضا خلیلی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران، در لایو اینستاگرام این شرکت با موضوع «لزوم تحول در شبکه ارتباطی ثابت» اعلام کرد: پایین بودن درآمد شرکت مخابرات ایران با این همه میزان تنوع و گستردگی خدمات، تبدیل به اصلی‌ترین چالش شرکت مخابرات شده است و درآمد‌های ما در حد یک اپراتور ۳۵ میلیونی نیست. در حالی که شرکت برای توسعه هزینه‌های ارزی می‌پردازد و در حد شرکت‌های بزرگ مخابراتی جهانی کاربر دارد، اما درآمد‌های ریالی که مطابق با تورم افزایش پیدا نکرده مخابرات را از استاندارد‌های جهانی عقب نگه داشته است.

درآمد شرکت مخابرات متناسب با اپراتوری با ۳۵ میلیون مشترک نیست

مهندس خلیلی با اشاره به اینکه شرکت مخابرات اپراتور قالب است و تمام لایه‌های شبکه را با بیش‌ترین سطح پوشش در شهر‌ها در اختیار دارد و هزینه طراحی، توسعه، اجرا و نگهداری ۳۱ منطقه مخابراتی را با گسترده‌ترین المان‌ها انجام می‌دهد، می‌گوید: این حجم از گستردگی فعالیت‌های شبکه مخابرات ایران چالش‌های زیادی را به همراه دارد و در شرایطی که بسیاری از تجهیزات مخابرات طول عمر و قدمت بالایی دارند برای تامین کنندگان نیز نگهداری تجهیزات و به روزرسانی آن سخت شده است.

۱۶ تا ۲۰ درصد درآمد اپراتور‌های مخابرات سهم توسعه است

به گفته معاون شبکه مخابرات ایران معمولا استاندارد سرمایه‌گذاری در اپراتور‌های مخابراتی بین ۱۶ تا ۲۰ درصد است و آن‌ها از درآمد سالانه خود ۱۶ تا ۲۰ درصد را صرف توسعه و نوسازی کرده و حدود ۱۰ درصد از ارزش ماشین‌آلات یا تجهیزات خود را برای تامین یدک و نگهداری هزینه می‌کنند.


مهندس خلیلی، اما می‌گوید: مشکل اینجاست که عدد درآمد شرکت مخابرات ایران متناسب با اپراتور ۳۵ میلیون مشترکی نیست و اپراتور‌های مشابه شرکت مخابرات ایران در حدود ۴ میلیارد دلار درآمد دارند و حدود هشتصد میلیون دلار یعنی ۲۰ درصد را صرف نوسازی و توسعه می‌کنند، اما درآمد مخابرات ایران حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است و سرمایه‌گذاری ۲۰ درصد آن حدود ۲ هزار میلیارد تومان است که تبدیل ارزی آن می‌شود چیزی در حدود ۸۰ میلیون دلار، مبلغی که حتی برای نوسازی عادی کافی نیست.

تحول دیجیتال سرمایه‌ای فراتر از درآمد‌های سالانه می‌خواهد

آنطور که مهندس خلیلی توضیح می‌دهد از بیست درصد درآمد سالانه مخابرات حتی درآمدی برای نوسازی و توسعه سالانه عادی باقی نمی‌ماند چه برسد به تحول دیجیتالی. چون تحول دیجیتالی به خودی خود هزینه‌های بسیار سنگین‌تری دارد. به گفته او به میزان سرمایه‌گذاری و میزان درآمد و میزان هزینه‌ای که برای نگهداری باید صرف بشود و میزان استهلاک همه این‌ها نشان می‌دهد که درآمد شرکت در حدی نیست که بتواند مطابق با استاندارد‌های جهانی ماموریت‌های تحولی خود را انجام دهد.

او باور دارد که در سال‌های گذشته علی‌رغم همه فشار‌های مالی، مخابرات در مسیرتوسعه، سرمایه‌گذاری کرده است، اما با هدف اصلی فاصله دارند. او در این رابطه توضیح می‌دهد: تحول یعنی تغییر اساسی در دوره‌های بلندمدت که از سویی کاربران افزایش پیدا کنند و افزایش دسترسی اتفاق بیفتد و از سویی در مسیر توسعه دیجیتالی باشد.

در حال حاضر بحث FTTX فیبر نوری است که نسل جدید فناوری مخابراتی در ایران است ما باید اول سطح پوشش را بالا ببریم، بعد از این مرحله جذب مشتریان و پوشش کیفیت سرویس و سرعت را بالا می‌برد که رفتن به سمت سرویس مطلوب در گرو تامین هزینه‌هاست. تغییرات اساسی هزینه چند برابری دارد و با تامین منابع فعلی اصلا جوابگو نیست با اعداد درآمد فعلی این تحولات ۱۵ سال بعد طول می‌کشد.

استان‌های در حال توسعه

مهندس خلیلی به برخی استان‌ها که در دستور کار توسعه قرار دارند نیز اشاره کرد و افزود: برخی استان‌ها مثل گیلان، خراسان رضوی، فارس بنا به نیاز‌های مخابراتی استانشان در صدر این روند قرار دارند و برنامه امسال ما مشخصا به هم‌گرایی و هم‌افزایی در حوزه توسعه اختصاص دارد.

مهندس خلیلی، اما از چالش‌های عمده فعلی مخابرات از سرقت مس و تجهیزات مخابرات نام برد و گفت: با افزایش قیمت مس و افزایش قیمت دلاری متاسفانه با سرقت این امکانات نیز مواجهیم و این کار را سخت‌تر کرده است.

در پایان مهندس خلیلی کارخانه‌های ایرانی را در صورت تامین منابع مالی دارای توان تولید فیبر نوری دانست و تاکید کرد در حال حاضر اصلی‌ترین چالش FTTH از سمت خود مشترکان است، چون هزینه بیشتری دارد و خود هزینه عامل بازدارنده است. او همچنین منطقی‌سازی قیمت‌ها را منبع اصلی نوسازی و تحول در سطح مخابرات دانست و گفت بدون اصلاح تعرفه‌ها، تحول شدنی نخواهد بود

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر