مخاطب24:این همایش با محوریت «نقش زنان در معدن کاری»، در (سالن مولانا) آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور اساتید، مسئولان و فعالان حوزه معدن و بانوان معدنکار برگزار شد.
در ابتدای برنامه حسنا شهبخش _ دبیر هجدهمین همایش ملی روز معدن و انجمن علمی دانشجویی مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با بیان مفاهیم مهم و اساسی «نقش زنان در معدنکاری» به وجود تفاوتها اشاره و از بانوان خواست تا با پذیرش این تفاوتها، انرژی خود را در مسیر درست صرف کنند تا به موفقیتهای والا برسند.
این فعال دانشجویی نقش افراد جامعه را در امور زنان بسیار مهم دانست و گفت: زنان باید انتخاب کننده باشند و نه انتخاب شونده.
دکتر عطایی پور _ رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن تبریک روز دختر به دختران دانشکده، جهت برگزاری ۱۸امین همایش روز معدن از تیم و کادر اجرایی که همگی از دانشجویان دوره کارشناسی هستند تشکر کرد.
وی با اشاره به تاثیرگذاری دختران و خانمها در طول تاریخ گفت: قبل از هر چیز باید جلوی نگاه جنسیتی را گرفت، مخصوصا در جامعه امروزی.
عطاییپور با اشاره به برخی موفقیتهای بانوان در رشته مهندسی معدن، به صحبتهای خود پایان داد.
مهرنوش حیدری _ کاندیدای دکتری مهندسی معدن، روند گرایش بانوان به رشته مهندسی معدن را سینوسی، اما رو به رشد دانست و گفت: با توجه به آمارهای مختلف جهانی در کشورهای پیشرفته در حوزه معدن، تحصیلات بانوان از آقایان بیشتر است.
همچنین وی از جامعه، دانشگاه و صنعت خواست تا با تمرکز بر روی ورود بانوان به رشته مهندسی معدن، به رشد صنعت و کارهای تحقیقاتی کمک کنند.
در ادامه همایش، فریال مستوفی _ عضو هیئت نمایندگان و رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری اتاق بازرگانی تهران، عوامل مؤثر بر مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی را مورد نقد و بررسی قرار داد و به عدم ارائه الگوهای صحیح در سیستم آموزشی درباره نقش بانوان، عدم توجه جدی به موضوع شایستهسالاری به جای دیدگاه جنسیتی و باور بر توانایی کافی بانوان ایرانی در نقشهای مدیریتی، اجرایی و آموزشی اشاره کرد.
همچنین وی نتایج مشارکت زنان را در افزایش درآمد، افزایش بهرهوری و بهبود خدمات آموزشی و تحقیقاتی دانست و به بیان چالشهای دیگری در حوزه معدن و ارائه راهکار برای رشد اقتصادی پرداخت.
دکتر سیما محمدنژاد _ استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان تاریخچه رشته مهندسی معدن و همچنین سرگذشت خود در این رشته، به مسیر سخت پیش روی بانوان در رشته مهندسی معدن پرداخت و اظهار امیدواری کرد که در آینده نقش زنان در معدنکاری بسیار پررنگتر دیده شود.
وی افزود: حتی در کشورهای پیشرفته عاملی که باعث میشود که زنان سهم پنجاه درصدی در معدن نداشته باشند، ضعف جسمانی بانوان نیست و به این علت است که اگر یک زن استخدام شود، باعث میشود که یک مرد نتواند استخدام شود.
این استاد دانشگاه اشاره کرد که علاوه بر ایران در باقی کشورها نیز به محض تاکید بر شایسته سالاری و نمایان کردن توانمندیها، عرصه را بر بانوان تنگ میکنند.
همچنین آیدا میرحیدری _ کارآفرین و فعال حوزه معدن، با اشاره به نقش زنان در معدنکاری از دیدگاه سیاسی اجتماعی، به بیان مخاطرات معدنکاری برای بانوان و آقایان، عدم بکارگیری زنان در امور مدیریتی به دلایل سیاسی و چالشهای کاری معدنکاری به دلیل دوری از فضای شهری پرداخت.
در قسمت پایانی مراسم دبیر هجدهمین همایش ملی روز معدن با بیان مشکلات و موانعی که بر سر راه فعالیتهای انجمنهای علمی از جمله بازدیدهای علمی در دانشگاه و صنعت پرداخت و از مسئولان خواست تا پاسخگوی این مشکل و مشکلات دیگری که توسط میهمانان پرسیده میشود باشند.
همچنین تقدیر از صنعتگران، خبرنگاران، روزنامهنگاران، فارغالتحصیلان دکتری، کارمندان نمونه دانشکده و دانشجویان برتر کارشناسی ورودی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، پایانبخش این همایش ملی بود.