کد خبر: ۱۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۶
دکتر اشکان اسکندرزاده

توهم معصومیت نظام سیاسی

توهم معصومیت نظام سیاسی، صاحبان قدرت را از میدان انتقاد خارج می‌کند و آن‌ها را به ردایی فرازمینی ملبس می‌کند. ردایی خطرناک که قدرت پاسخگویی و اصلاح را از آنان سلب می‌کند.

توهم معصومیت نظام سیاسیتوهم معصومیت نظام سیاسی، صاحبان قدرت را از میدان انتقاد خارج می‌کند و آن‌ها را به ردایی فرازمینی ملبس می‌کند. ردایی خطرناک که قدرت پاسخگویی و اصلاح را از آنان سلب می‌کند.

دکتر اشکان اسکندرزاده

دبیر حزب همبستگی دانش آموختگان ایران (هدا) در استان کرمان و عضو شورای مرکزی حزب هدا

 مطالب مندرج در قسمت یادداشت سایت ، دیدگاه نویسندگان بوده و لزوماً بیانگر دیدگاه مخاطب24 نیست

 

یکی از عجایب این دوره ریاست جمهوری، احساس تکلیف شدید برای اصلاح وضع موجود، توسط افرادی است که اکنون در راس امور هستند و در اوضاعی که خودشان در به وجود آمدنش نقش پررنگی داشته اند، بیش از همه معترضند. در سالن انتخابات وزارت کشور چنان نطق می کنند گویی تا کنون هیچ فرصت خدمتی نداشته‌اند و برای نجات وضع کشور، به تازگی قصد ورود به عرصه انتخابات را دارند.

 

مردم به دنبال فردی هستند که یک بار به جای انتقاد از وضع موجود، عذرخواهی کند، بگوید من مقصر بودم، به جای شانه خالی کردن و به جای انگشت اتهام به دیگری اشاره بردن، بگوید ما هم اشتباه می‌کنیم، ما هم تصمیم اشتباه داریم.

متاسفانه تا کنون به شکلی جا افتاده انگار که نظام سیاسی ما معصومیت دارد و این موضوع باعث می‌شود که در مواجهه با هر اشتباهی، هیچ عذرخواهی و قبول خطایی صورت نگیرد و جای خود را به توجیه و دروغ بدهد.

مقدس پنداشتن نظام سیاسی یک کشور، اشتباه خطرناک بزرگی است که گاها جبران ناپذیر نمی شود. به این دلیل که هم سیاسیون یک سرزمین و هم مردمی که دنباله روی این تفکر می‌شوند، فراموش می‌کنند که حکومت‌ها ساخته انسان هستند و حاکمان نیز انسان‌هایی‌اند که جایز الخطا هستند.

توهم معصومیت نظام سیاسی، صاحبان قدرت را از میدان انتقاد خارج می‌کند و آن‌ها را به ردایی فرازمینی ملبس می‌کند. ردایی خطرناک که قدرت پاسخگویی و اصلاح را از آنان سلب می‌کند.

وقتی نظام سیاسی مقدس پنداشته شود؛ دیگر نمی ‌توان از کاستی ‌های آن سخن گفت و هنگامی که اربابان قدرت، مشروعیت خود را نه از سوی زمین، بلکه از آسمان دانستند‌‌؛ مسلما خود را پاسخگو به جامعه هم نمی‌دانند و به واسطه این توهم، از مردم اطاعت مطلق و بی‌ چون و چرا را طلب می‌کنند (جورج ریتزر).

در این دوره ریاست جمهوری باید دقت داشت که لا به لای تمام اتفاقات و صحبت‌های کاندیداها، مسئولیت‌پذیری فرد را محک بزنیم در مقابل حس قدرت طلبی. ببینیم این فرد در مسئولیت‌هایی که تاکنون داشته چقدر موثر و مفید بوده؟ آیا در همان منصب برای خدمت و اصلاح ساختار توانسته نقشی به سزا ایفاد کند که الان دست روی هندوانه بزرگتری گذاشته؟ یا صرفا به واسطه حس قدرت طلبی، همیشه در هر جایگاهی به فکر جایگاه بالاتر بوده و بیشتر برای جایگاه‌های بهتر تلاش کرده تا اوضاع بهتر؟

از طرف دیگر با افرادی سر و کار داریم که آنچنان خود را برحق و مقدس می‌دانند و برای دیگران ارزشی قائل نیستند که می گویند من اگر صلاحیتم تایید نشود در انتخابات شرکت نمی کنم. یعنی تایید صلاحیت خود را مساوی با مشروعیت انتخابات می‌دانند. چه تفکری باعث می‌شود که یک نفر تصور کند این انتخابات با آمدن یا نیامدنش مشروعیت خود را حفظ می‌کند یا از دست می‌دهد؟ 

برچسب ها: انتخابات
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر