کد خبر: ۱۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۶
دکتر اشکان اسکندرزاده

توهم معصومیت نظام سیاسی

توهم معصومیت نظام سیاسی، صاحبان قدرت را از میدان انتقاد خارج می‌کند و آن‌ها را به ردایی فرازمینی ملبس می‌کند. ردایی خطرناک که قدرت پاسخگویی و اصلاح را از آنان سلب می‌کند.

توهم معصومیت نظام سیاسیتوهم معصومیت نظام سیاسی، صاحبان قدرت را از میدان انتقاد خارج می‌کند و آن‌ها را به ردایی فرازمینی ملبس می‌کند. ردایی خطرناک که قدرت پاسخگویی و اصلاح را از آنان سلب می‌کند.

دکتر اشکان اسکندرزاده

دبیر حزب همبستگی دانش آموختگان ایران (هدا) در استان کرمان و عضو شورای مرکزی حزب هدا

 مطالب مندرج در قسمت یادداشت سایت ، دیدگاه نویسندگان بوده و لزوماً بیانگر دیدگاه مخاطب24 نیست

 

یکی از عجایب این دوره ریاست جمهوری، احساس تکلیف شدید برای اصلاح وضع موجود، توسط افرادی است که اکنون در راس امور هستند و در اوضاعی که خودشان در به وجود آمدنش نقش پررنگی داشته اند، بیش از همه معترضند. در سالن انتخابات وزارت کشور چنان نطق می کنند گویی تا کنون هیچ فرصت خدمتی نداشته‌اند و برای نجات وضع کشور، به تازگی قصد ورود به عرصه انتخابات را دارند.

 

مردم به دنبال فردی هستند که یک بار به جای انتقاد از وضع موجود، عذرخواهی کند، بگوید من مقصر بودم، به جای شانه خالی کردن و به جای انگشت اتهام به دیگری اشاره بردن، بگوید ما هم اشتباه می‌کنیم، ما هم تصمیم اشتباه داریم.

متاسفانه تا کنون به شکلی جا افتاده انگار که نظام سیاسی ما معصومیت دارد و این موضوع باعث می‌شود که در مواجهه با هر اشتباهی، هیچ عذرخواهی و قبول خطایی صورت نگیرد و جای خود را به توجیه و دروغ بدهد.

مقدس پنداشتن نظام سیاسی یک کشور، اشتباه خطرناک بزرگی است که گاها جبران ناپذیر نمی شود. به این دلیل که هم سیاسیون یک سرزمین و هم مردمی که دنباله روی این تفکر می‌شوند، فراموش می‌کنند که حکومت‌ها ساخته انسان هستند و حاکمان نیز انسان‌هایی‌اند که جایز الخطا هستند.

توهم معصومیت نظام سیاسی، صاحبان قدرت را از میدان انتقاد خارج می‌کند و آن‌ها را به ردایی فرازمینی ملبس می‌کند. ردایی خطرناک که قدرت پاسخگویی و اصلاح را از آنان سلب می‌کند.

وقتی نظام سیاسی مقدس پنداشته شود؛ دیگر نمی ‌توان از کاستی ‌های آن سخن گفت و هنگامی که اربابان قدرت، مشروعیت خود را نه از سوی زمین، بلکه از آسمان دانستند‌‌؛ مسلما خود را پاسخگو به جامعه هم نمی‌دانند و به واسطه این توهم، از مردم اطاعت مطلق و بی‌ چون و چرا را طلب می‌کنند (جورج ریتزر).

در این دوره ریاست جمهوری باید دقت داشت که لا به لای تمام اتفاقات و صحبت‌های کاندیداها، مسئولیت‌پذیری فرد را محک بزنیم در مقابل حس قدرت طلبی. ببینیم این فرد در مسئولیت‌هایی که تاکنون داشته چقدر موثر و مفید بوده؟ آیا در همان منصب برای خدمت و اصلاح ساختار توانسته نقشی به سزا ایفاد کند که الان دست روی هندوانه بزرگتری گذاشته؟ یا صرفا به واسطه حس قدرت طلبی، همیشه در هر جایگاهی به فکر جایگاه بالاتر بوده و بیشتر برای جایگاه‌های بهتر تلاش کرده تا اوضاع بهتر؟

از طرف دیگر با افرادی سر و کار داریم که آنچنان خود را برحق و مقدس می‌دانند و برای دیگران ارزشی قائل نیستند که می گویند من اگر صلاحیتم تایید نشود در انتخابات شرکت نمی کنم. یعنی تایید صلاحیت خود را مساوی با مشروعیت انتخابات می‌دانند. چه تفکری باعث می‌شود که یک نفر تصور کند این انتخابات با آمدن یا نیامدنش مشروعیت خود را حفظ می‌کند یا از دست می‌دهد؟ 

برچسب ها: انتخابات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مانور خلبان ۶۳ ساله با سوخو ۵۷! مانور خلبان ۶۳ ساله با سوخو ۵۷!
جنگنده برتری هوایی سوخو ۵۷ پیشرفته‌ترین جنگنده روسیه توان مانور‌های شگفت انگیزی را دارد و در این میان ویدیویی از مانور‌های این جنگنده مورد توجه قرار گرفته است
در جنگ ۱۲ روزه کدام استان‌ها بیشترین شهید را دادند؟ در جنگ ۱۲ روزه کدام استان‌ها بیشترین شهید را دادند؟
بیشتر آمار شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر برای کدام استان‌ها بود؟
جنگنده میگ ۲۹ ایران چه ویژگی‌هایی دارد؟ جنگنده میگ ۲۹ ایران چه ویژگی‌هایی دارد؟
جنگنده میگ ۲۹، محصول شرکت میکویان روسیه، در دهه ۱۹۷۰ به‌عنوان پاسخ شوروی به جنگنده‌های آمریکایی F-۱۵ و F-۱۶ طراحی شد.
درگیری‌های مسلحانه در اربیل اقلیم کردستان عراق ناشی از چیست؟ درگیری‌های مسلحانه در اربیل اقلیم کردستان عراق ناشی از چیست؟
درگیری‌های مسلحانه در اربیل اقلیم کردستان عراق، خورشید هرکی را در مرکز توجه قرار داده است. این رهبر عشیره‌ای کیست و بحران خبات چه پیامد‌هایی دارد
تأکید عراقچی بر مسئولیت کشور‌های منطقه برای مقابله با رژیم صهیونیستی تأکید عراقچی بر مسئولیت کشور‌های منطقه برای مقابله با رژیم صهیونیستی
وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای عربستانی خود بر مسئولیت مشترک کشور‌های منطقه برای مقابله با تهدید ناشی از سیطره‌طلبی و جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
نتیجه جلسه خیلی مهم ترامپ و بنیامین چه شد؟ نتیجه جلسه خیلی مهم ترامپ و بنیامین چه شد؟
رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای بار دوم دیدار کردند.
معاملات آنلاین طلا همچنان فعالیت دارند؟ معاملات آنلاین طلا همچنان فعالیت دارند؟
محدودیت‌های ناگهانی بانک مرکزی در مسیر پرداخت‌های ریالی پلتفرم‌های معاملات آنلاین طلا، موجی از سردرگمی و نگرانی را میان سرمایه‌گذاران به وجود آورده است؛ تصمیمی که هنوز دلیل روشنی برای آن اعلام نشده و به نقدشوندگی دارایی‌ها آسیب زده است.
برگزیده
نتیجه جلسه خیلی مهم ترامپ و بنیامین چه شد؟ نتیجه جلسه خیلی مهم ترامپ و بنیامین چه شد؟
رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای بار دوم دیدار کردند.
برنامه پخش نشده مورد تعریف و تمجید قرار گرفت! برنامه پخش نشده مورد تعریف و تمجید قرار گرفت!
درحالیکه که قسمت اول برنامه کارناوال رامبد جوان پخش نشده است، مخاطب با چه معیاری این برنامه را مورد سنجش قرار دهد؟
بازجویی و احضار آیت الله بازجویی و احضار آیت الله
هاشمی رفسنجانی ۲۶سال پیش در خاطرات روز پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۳۷۸، توصیه برای نظارت بر خبرگزاری ایرنا به جهت دوری از افراد تند و خطی را روایت کرده است.
صفحه خبر بالای تصاویر