کد خبر: ۲۷۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶

کدام احزاب نمی‌توانند برای انتخابات مجلس لیست بدهند؟

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتظار می‌رود فعالیت احزاب هم به مرور جدی‌تر شود، اما برخی احزاب نمی‌توانند برای این انتخابات لیست بدهند
کدام احزاب نمی‌توانند برای انتخابات مجلس لیست بدهند؟

مخاطب 24- دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال جاری برگزار می‌شود. تاکنون مرحله ثبت‌نام اولیه از داوطلبان انتخابات برگزار شده و اکنون داوطلبان این انتخابات که مدارک آنها تایید نشده است، فرصت ثبت اعتراض دارند.

در فاصله حدود شش ماه مانده به انتخابات کشور هنوز فعالیت حزبی و تشکیلاتی رونق چندانی نگرفته است و احزاب در حال ارزیابی از شرایط سیاسی کشور هستند. البته کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به احزاب توصیه کرده است که هرچه زودتر کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار و اعضای خود را به این کمیسیون معرفی کنند. این کمیسیون به احزاب تا پایان شهریور فرصت داده بود تا کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار کنند.

در اطلاعیه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب که در روز هفتم مرداد منتشر شد، آمده است که «به اطلاع احزاب و گروه‌های سیاسی که در موعد قانونی طبق اساسنامه مصوب خود، مجامع عمومی و انتخابات شورای مرکزی و بازرسین و دبیرکل را برگزار نکرده‌اند در مهلت تعیین شده در جلسه شورای مرکزی احزاب با معاون محترم سیاسی منتهی به خرداد ماه سال‌جاری هم اقدامی انجام نداده‌اند، می‌رساند که... حداکثر تا پایان شهریور ماه سال‌جاری فرصت دارند نسبت به برگزاری مجمع عمومی با هماهنگی دبیرخانه کمیسیون اقدام کنند.»

عبدالله مرادی دبیر کمسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به پایان مهلت احزاب، اظهار کرد:« طبق اساسنامه خود احزاب، آنها موظف هستند که به صورت مستمر کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار کنند و ارکان و اعضای تشکیلات خود را به ما معرفی کنند. در این زمینه هم ما مهلت قانونی برای احزاب تعیین کردیم اما برخی از این احزاب کاهلی داشتند که به آنها تذکر دادیم. کمیسیون ماده ۱۰ به دنبال تقویت فعالیت حزبی است اما این احزاب هم باید قانون فعالیت احزاب را رعایت کند. البته تعداد زیادی از احزاب کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار کرده و برخی دیگر هم از ما فرصت خواسته‌اند تا در مهرماه اقدام کنند که ما تقاضای آنها را پذیرفته‌ایم.»

او در پاسخ به این پرسش اگر احزاب کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار نکنند، منحل خواهند شد؟ گفت:«مدت پروانه فعالیت حزبی ۳ سال است. احزابی که دارای پروانه هستند ولی کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار نمی‌کنند، همچنان تا پایان مدت سه سال دارای پروانه بوده و قانونی هستند اما کسی نمی‌تواند مدعی نمایندگی از این حزب به عنوان دبیرکل یا شورای مرکزی باشد زیرا کنگره و مجمع عمومی حزب برگزار نشده است.»

مرادی درباره اینکه احزابی که طبق قانون عمل نکنند، می‌تواند در انتخابات پیش رو لیست ارائه دهند، تصریح کرد: «باید این موضوع در کمیسیون ماده ۱۰ بحث شود اما علی القاعده این احزاب نمی‌توانند در انتخابات لیست دهند زیرا هرچند حزب قانونی است اما چون ارکان و تشکیلات حزب به کمیسیون ماده ۱۰ معرفی نشده است، کسی نمی‌تواند این احزاب را نمایندگی کند. »

او تاکید کرد:« ما به زودی احزابی که شرایط قانونی فعالیت را دارند، اعلام خواهیم کرد.»

در کشور  ۹۵ حزب ملی و ۴۲ حزب استانی پروانه فعالیت دارند. ۱۳ جبهه سیاسی هم فعالیت قانونی دارند. اخیرا هم با درخواست تاسیس جمعیت رهروان حضرت زینب (س) و  ۱۵ مورد شعب استانی در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب  موافقت شده است.

منیع: ایسنا 

برچسب ها: انتخابات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
شرط و شروط جدید اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه شرط و شروط جدید اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه
رسانه‌های صهیونیستی از جزئیات طرح پیشنهادی جدید تل آویو در مذاکرات دوحه به منظور برقراری آتش بس و تبادل اسرا خبر می‌دهند.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
پزشکیان درباره مهاجرین افغانستانی چه گفت؟ پزشکیان درباره مهاجرین افغانستانی چه گفت؟
وزیر خارجه طالبان با رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر