اساساً خودروهای جعبهای بزرگتر، وزن بیشتر، فاصله بین دو محور طولانیتر، ظرفیت جعبه بیشتر، شتاب کمتر و کندتر هستند. موتور مورد استفاده در هر دو مدل جک J3 از نوع خطی 4 سیلندر با حداکثر قدرت 93 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 114 نیوتن بر متر در 4500 دور در دقیقه است.
موتور مورد استفاده در این 2 مدل دارای حجم 1299 سی سی بوده و در آن از 16 سوپاپ استفاده شده است که باعث تنفس طبیعی موتور می شود. نکته جالبی که در خرید جک J3 باید به آن توجه کنید دستی و 5 سرعته بودن گیربکس آن است که کنترل خودرو را برای راننده راحت می کند. حداکثر سرعت در مدل جعبه ای 158 و در مدل های هاچ بک - 160 کیلومتر در ساعت است.
خرید جک j3 از لحاظ فنی
پاسخ به این سوال تا حد زیادی سلیقه ای است و به انتظارات شما از خودرو بستگی دارد. برای یک خانواده معمولی که نیازی به سرعت بالا ندارند و معمولا مسافت های طولانی را طی نمی کنند، خرید جک J3 می تواند گزینه خوبی باشد. عملا از نظر فنی و رانندگی مدل جعبه ای راحت تر است و گزینه جذاب تری برای خانواده ها به حساب می آید. آپشن ها و تجهیزات فنی به کار رفته در هر دو مدل خودرو مشابه بوده و از نظر ایمنی در سطح قابل قبولی قرار دارند.
البته گرفتن 3 ستاره ایمنی برای خودروی خانوادگی یک عدد متوسط است اما می تواند تاثیر خوبی در بین خودروهای ایرانی و بازار خرید و فروش جک J3 داشته باشد. استفاده از ترمزهای ABS و EBD و همچنین فرمان هیدرولیک قابل تنظیم، عناصری هستند که کنترل خودرو را آسان کرده و در هنگام رانندگی احساس راحتی می کنند. از دیگر نکات بارز این خودرو می توان به داشتن سنسور معکوس و آینه های جانبی برقی اشاره کرد که معمولا خودرو را در اختیار راننده قرار می دهند و کنترل بالایی بر روی آن دارند.
اگرچه بحث قیمت جک J3 ربطی به بحث فنی و بررسی آن ندارد، اما باید بپذیریم که این قیمت تاثیر بالایی در روند خرید جک J3 در انتخاب ایرانی ها دارد. در حال حاضر قیمت این خودروی کارکرده در بازار بین 42 میلیون تومان تا 65 میلیون تومان است که با توجه به مدل آن تغییر می کند. با این مبلغ گزینه های دیگری در بازار برای شما وجود دارد که طبیعتا از نظر مشخصات فنی و امکانات می توانید از این کالا به عنوان یک خودروی مناسب خوب استفاده کنید. لوازم یدکی لوازم یدکی جک j5 و جک جی 3 در ایران به راحتی در دسترس می باشد و خریداران می توانند فقط با یه سرچ ساده در گوگل فروشگاه های زیادی را در بازار تهران پیدا کنند که یکی از آن فروشگاه ها دیجی کار شاپ می باشد.
اگر به دنبال بهانه ای برای نخریدن جک j3 هستید، باید چند نکته را در نظر داشته باشید. یکی از بزرگترین ایرادات این خودروها ظاهر نامناسب آنهاست. به همان اندازه که کیفیت موتور قابل قبول است ظاهر آن اصلا مناسب جوانان و ورزشکاران نیست. یکی دیگر از بهانه های خوب سرعت کم خودرو است که طبیعتا برای جاده و مسافت های طولانی انتخاب مناسبی نیست. اگرچه شتاب کم برای یک خودروی خانوادگی قابل قبول است، اما شتاب بین 12 تا 14 ثانیه به هیچ وجه مطلوب نیست.
جک J3 مانند رقبای چینی و کلاس های فعلی خود در بازار کشور از قدرت فنی بسیار پایینی برخوردار بود. انتخاب موتور کرمان برای داون فورس بهتر، با موتور چهار چرخ 1.3 لیتری 1060 کیلوگرمی، شتاب 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت بهتر از 16 ثانیه نبود و به طور متوسط در بهترین حالت برابر با 5 در صد بود. کیلومتر 5 لیتر بنزین مصرف می کرد که طبق تجربه شخصی باید در رانندگی شهری واقعی به 6.5 لیتر در هر صد کیلومتر نزدیکتر باشد.
این مشخصات در حالی بود که ام وی ام 315 یا پژو 206 تیپ 2 به عنوان آپشن های رقیب قدرت بسیار بالاتری تولید می کردند و عملکرد فنی بسیار بهتری مانند شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت معادل حدود 11 ثانیه داشتند و در عین حال مصرف سوخت هر کدام از آنها تقریبا در همین محدوده بود در این میان نباید فراموش کرد که توان تولید، بازاریابی و خدمات پس از فروش مدیران خودرو به مراتب برتر از کرمان موتور بود و از سوی دیگر، گزینه های تولید اکو و سایپا از جایگاه و قوت بیشتری برخوردار بودند. بازاری آشنا برای مشتری که باعث شده خریداران به سمت J3 گرایش پیدا کنند و روز به روز کمتر به سمت J3 می رود.
جک J3 اولین اقدام کرمان موتور با همکاری جک موتورز چین بود. این خودرو در زمان عرضه مستقیماً با مدیران خودرو ام وی ام 315 مقایسه شد اما به دلایل متعددی نتوانست به اندازه 315 در بازار ایران موفق باشد. ابتدا J3 کمی دیرتر از 315 به بازار تزریق شد. نکته دوم استفاده از موتور طراحی شده میتسوبیشی برای برخورداری از نام قابل اعتمادتر در بخش فنی قدرت بود که باعث شد J3 از بازار ایران انتخاب شود.