کد خبر: ۶۵۸۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸

نتایج کنکور امسال؛ نردبانی برای مرفهین یا فرصت برابر؟

سهم دانش‌آموزان مدارس دولتی در صدر کنکور امسال به حداقل رسید و رتبه‌های برتر بیشتر به فارغ‌التحصیلان مدارس خاص و غیرانتفاعی تعلق گرفت.
نتایج کنکور امسال؛ نردبانی برای مرفهین یا فرصت برابر؟

مخاطب۲۴، نتایج کنکور سراسری امسال بار دیگر بحث «عدالت آموزشی» را به صدر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازگرداند. مرور اسامی رتبه‌های برتر نشان می‌دهد که سهم مدارس دولتی تقریباً صفر بوده و جایگاه‌های نخست بیشتر به دانش‌آموزان مدارس سمپاد، غیرانتفاعی‌های پرهزینه و مراکز آموزشی خصوصی اختصاص یافته است.

کارشناسان و ناظران آموزشی معتقدند که خانواده و امکانات مالی، بیش از هر زمان دیگری در تعیین رتبه‌های برتر نقش‌آفرینی می‌کنند. نمونه‌های موفق امسال، همچون آریا ابراهیمی و آترینا فرحمند، نشان می‌دهند که دسترسی به منابع آموزشی خاص و حمایت مالی خانواده‌ها، نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت کنکور داشته است.

این روند تفاوت میان شهر‌ها را نیز پررنگ‌تر کرده است؛ حدود یک‌چهارم پذیرفته‌شدگان ممتاز از تهران و شهر‌های بزرگ مانند مشهد هستند و استان‌ها و شهرستان‌های کوچک تقریباً هیچ نماینده‌ای در میان رتبه‌های برتر ندارند.

برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که شکل‌گیری «صنعت کنکور» شامل مؤسسات آموزشی خصوصی، مشاوران و بازار میلیاردی کتاب‌های کمک‌آموزشی، فرصت رقابت برابر را کاهش داده و ممکن است به بازتولید نابرابری اجتماعی منجر شود. پیش از این، نمونه‌هایی مانند رستگار رحمانی از کرمانشاه و مهدی نیکوکار از خراسان شمالی نشان می‌دادند که دانش‌آموزان مدارس معمولی و کم‌برخوردار هم می‌توانند به صدر برسند، اما اکنون مسیر موفقیت برای این گروه‌ها سخت‌تر شده است.

پرسش اصلی این است که آیا کنکور هنوز می‌تواند ابزار تحرک اجتماعی باشد یا به ماشینی برای بازتولید تبعیض تبدیل شده است و چه جایگزین‌هایی می‌توان برای آن تصور کرد.

برچسب ها: نتایج کنکور
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری
در حال حاضر بازیکن زیر نظر پزشک و فیزیوتراپیست تیم، برنامه‌های تمرین و فیزیوتراپی را دنبال می‌کند و کادر فنی همه روزه در جریان روند کار قرار می‌گیرد
نیکون، Z f نقره ای را برای عاشقان عکاسی رونمایی کرد نیکون، Z f نقره ای را برای عاشقان عکاسی رونمایی کرد
نیکون با الهام از دوربین‌های کلاسیک، از مدل نیکون Z f نقره‌ای رونمایی کرد؛ ترکیبی بی‌نظیر از طراحی نوستالژیک و فناوری مدرن برای عکاسان حرفه‌ای.
پرسپولیس همچنان نه میشنود پرسپولیس همچنان نه میشنود
خرید دو بازیکن جدید تیم پرسپولیس فعلا از سوی مدیریت باشگاه انجام نگرفته است.
خبر بد برای طرفداران اندروید خبر بد برای طرفداران اندروید
با اعلام رسمی توقف توسعه، پایان کار نوا لانچر قطعی شد. دلیل این تصمیم چه بود و سرنوشت یکی از محبوب‌ترین ابزارهای سفارشی‌سازی اندروید چه خواهد شد؟
وقتی عراقچی تهدید می‌شود وقتی عراقچی تهدید می‌شود
نماینده شاهین‌شهر با انتقاد از متن سفر احتمالی عراقچی به مصر تأکید کرد هرگونه توافق هسته‌ای خارج از مصوبات مجلس، با پیگرد قضایی همراه خواهد بود.
۱۰ مینی سریال ترسناک که از ابتدا تا انتها وحشت را به جان شما می‌اندازند ۱۰ مینی سریال ترسناک که از ابتدا تا انتها وحشت را به جان شما می‌اندازند
از وحشت روان‌شناختی گرفته تا کابوس‌های فراطبیعی، با بهترین مینی سریال ترسناک که خواب شب را از شما می‌گیرد و تا مدت‌ها رهایتان نمی‌کند، آشنا شوید.
مردم ایران سیلی محکم‌تر از موشک به دشمن زدند مردم ایران سیلی محکم‌تر از موشک به دشمن زدند
رئیس‌جمهور در کنفرانس وحدت اسلامی گفت: قدرت موشکی و جانفشانی رزمندگان ضربه‌ای به آمریکا و اسرائیل زد، اما سیلی واقعی را وحدت و حضور مردم به دشمن وارد کرد.
برگزیده
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر