مخاطب ۲۴- به گزارش اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، مصوبه شماره یک، جلسه شماره ۳۳۸ مورخ ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و الحاقیه موضوع ماده ۶ مصوبه مذکور (با عنوان الحاقیه شماره ۴ پروانه شرکت مخابرات ایران) ابلاغ شد تا با رعایت قوانین و مقررات و مفاد موافقتنامه پروانه اجرایی شود.
بر اساس این خبر، الحاقیه شماره ۴ پروانه شرکت مخابرات ایران که دارای هفت ماده و دو تبصره است با مواردی در پروانه فعالیت این شرکت آمده است؛ که شرکت مخابرات موظف شده است درآمد حاصل از این بخش را «صرفاً برای سرمایهگذاری در امر ارتقای فناوری و توسعه شبکه ملی اطلاعات در چارچوب ماده ۶ این مصوبه اختصاص دهد».
همچنین دارنده پروانه موظف است در سال ۱۴۰۲، پانصد هزار پورت و در سال ۱۴۰۳ یک میلیون پورت فیبرنوری (FTTH)، خارج از هشت شهر تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز، شیراز، کرج و قم، نصب کند. میزان تعهدات پورت فیبر نوری منصوبه برای سال ۱۴۰۳ در صورت افزایش قابل توجه نرخ تورم و به تشخیص کمیسیون قابل کاهش است.
دارنده پروانه موظف است نسبت به ارتقای شبکه انتقال داخل استانی خود اقدام کند بهگونهای که از ابتدای سال ۱۴۰۲، در همه استانهای کشور ظرفیت انتقال شهری و بین شهری (در محدوده استان) مورد نیاز دیگر دارندگان پروانه از سازمان، حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ درخواست آنها تامین شود.
زمان انجام این تعهد برای استانهای اصفهان، خراسان رضوی و فارس، پایان سال اول مبادله الحاقیه و برای استانهای تهران، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان، قزوین، خراسان جنوبی، کرمان، یزد و چهارمحال و بختیاری، پایان سال دوم مبادله الحاقیه تعیین شده است.
پیش از ماده ۶ و در ماده ۴ مخابرات موظف شده است «برای سالهای بعد از سال ۱۴۰۰ با استقرار نظام حسابداری بهای تمامشده، نظام حسابداری خود را به نحوی اصلاح کند که هزینه تمامشده هر یک از خدمات را به تفکیک محاسبه و در صورتهای مالی حسابرسیشده درج کند.» و نیز مصوبات شورای رقابت و کمیسیون در خصوص بهبود فضای رقابت را رعایت کند.
همچنین کلیه تغییراتی که بر اساس این الحاقیه در مفاد موافقت نامه پروانه اعمال میشود، مشمول ماده ۲۲ موافقت نامه پروانه نیست. تاکید میشود هر گونه هزینهای که در اجرای این الحاقیه برای دارنده پروانه ایجاد میشود، به عهده وی است؛ ضمنا ماده ۲۲ موافقت نامه پروانه با رعایت این ماده کماکان معتبر است.
این الحاقیه در چارچوب مصوبه مورخ ۲۶ مردادماه ۱۴۰۱ ستاد تنظیم بازار در قالب اعطاکننده پروانه (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) به دارنده پروانه (شرکت مخابرات ایران) ابلاغ شده است و قابلیت اجرایی دارد.
گفتنی است، ستاد تنظیم بازار ۲۶ مردادماه امسال تشکیل جلسه داده و به مخابرات اجازه داد تا هزینه ثابت ۲۰ هزار تومانی از مشترکین تهرانی، ۱۵ هزار تومان از مشترکین مراکز استانها و ۱۰هزار تومان از سایر شهرها بگیرد. نکته مهم در این دستورالعمل معاف شدن تلفنهای روستایی از پرداخت حداقل هزینه است. شرکت مخابرات ایران حدود چهار میلیون مشترک تلفن روستایی دارد.